Zdražování a válka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.3.22 21:41

Zdražování a válka

Ahoj, vim, že témat kolem války je tady hodně a ani nevíme, jestli tu třeba zítra ještě budeme..
Ale mám velký strach, co to přinese pro nas obyčejné lidi. Velké zdražování, spousta nezaměstnaných, protože firmy budou propouštět ve velkém, když nemají materiál na výrobu…
Hlavně to zdražování, budeme si moci ještě dovolit třeba dovolenou nebo oběd v restauraci.?
Kolik bude stát pečivo atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
5.3.22 21:44

Někdo řeší oběd v restauraci a někdo, že přišel o rodinu, někdo o zázemí… Někdo o život.
Co na to říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.3.22 21:45

Dovolená nebo oběd v restauraci mě vůbec nezajímá. Mám obavy, abysme si mohli dovolit svítit a topit a doject autem do práce. Na jídle se dovedeme uskrovnit, ale žít v zimě a tmě je podle mě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
5.3.22 21:46

Tím nechci rejpat, život jde dál a zdražování budeme řešit všichni, ale zatím pro mě bohužel existují větší problémy a na tohle vůbec nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
5.3.22 21:46

To jsou problémy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wo2
2117
5.3.22 21:49

Asi bych nereagoval … registrace dnes a prvni prispevek je obava o drahou dovolenou a cenu za rohlik?
Ja teda odhad a cuch na trolly nemam, ale zrovna tady bych si vsadil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.22 21:49

To jsem dává jen příklad ten oběd v restauraci… Ale jak píšete, třeba ty energie… Myslíte, ze to takhle půjde všechno rychle zkopce? Přijde mi, ze dobře už jsme se měli… Ted to půjde všechno zkopce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
5.3.22 21:51

Jo, já mám takový vztek na tu moskevskou ludru Putina. Jen co se trochu vyhrabeme z kovidu a on rozpoutá tohle :cert:. Doufám, že na to ta svině dojde, že se to obrátí proti němu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
5.3.22 21:53

To jsou mi starosti :mrgreen: Zdražovat se bude, už teď je dražší třeba benzín. Upřímně pokud se dá pomoc těm chudákům ve válce vykoupit tím, že náš chudý lid nebude moct pár let do Chorvatska, tak z toho ještě vyvázneme lacino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
5.3.22 21:54

Ano, dobře už jsme měli, já jsem vděčná za to, že nemusím stát několik dní na hranicích nebo hůř, spát v metru nebo ležet mrtvá v příkopu. Nemít teď dvě maličké děti, tak si beru neplacené volno a jedu na hranice pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
5.3.22 21:54

Ještě bych měla obavu o herničky :zed:

A abych nebyla jen jízlivá, tak bojím se budoucnosti opravdu hodně. Už během covidu jsem měla obavy, pak jsem si začala říkat, že to bude tak rok horší a zase se začne blýskat na lepší časy a pak přišlo tohle a moje víra v to, že to nebude trvat dlouho, je pryč. Oběd v restauraci a dovolené jsou hodně zbytné věci, bojím se o to, aby byly dostupné mnohem potřebnější záležitosti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.22 21:58

@Marlleennkkaa my máme příjmy nadprůměrné, ale brzy me čeká mateřská a porod. Min týden jsem brala naftu za 37,50 a dneska je na te pumpe 44,90, to je 300 za nádrž víc. Sice to pro nás znamená tak 500 měsíčně víc, ale jestli to takhle půjde i u dalších komodit, takto bude bolavé i pro nás a co mají říkat ti, na které dopadla už i ta energetická krize a byli v haji před měsícem natož teď. To ani nevim kolik bude třeba začít posílat rodičům aby vyšli (ani se neptam zda bude třeba, ale rovnou kolik)

• Citovat
  • Upravit
36504
5.3.22 22:00
@Marlleennkkaa píše:
Ahoj, vim, že témat kolem války je tady hodně a ani nevíme, jestli tu třeba zítra ještě budeme..
Ale mám velký strach, co to přinese pro nas obyčejné lidi. Velké zdražování, spousta nezaměstnaných, protože firmy budou propouštět ve velkém, když nemají materiál na výrobu…
Hlavně to zdražování, budeme si moci ještě dovolit třeba dovolenou nebo oběd v restauraci.?
Kolik bude stát pečivo atd…

Někdo ano, někdo už ne. Jednoduché. Dovolená ani oběd v v restauraci nejsou životně důležité. Dokud však mají lidé na koupi bulváru, kouření, pití nebo sázky, není zle. Pořád se ještě máme jako prasata v žitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.3.22 22:01
@Cucajz píše:
Někdo řeší oběd v restauraci a někdo, že přišel o rodinu, někdo o zázemí… Někdo o život.
Co na to říct…

přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18507
5.3.22 22:07

Dovolena je mi fuk, holt poridime stan a poptáme přes zname jestli nám na týden za rozumný peníz třeba nepujci chalupu. Nutne more nepotrebuju a budu vdecna za bazen. Chápu, nemáte větší problémy tak vás napadají tyto otázky(není to jizlive). Samozřejmě se budeme mít hur a lidi budou muset víc setrit. My taky nějaké výdaje omezime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat