Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
382
6.3.22 07:46
@řeřicha píše:
To nevím, tak daleko jsem se v úvahách ještě nedostala, ale promyslim to a dám ti vědět. ;)

Podle toho jak popisuješ tak to vypadá, že máš promyšlený každý detail.
Dívej se méně na televizi, kde je samá negace a dost nepravd.
Když začal covídek, to byla taky masírka a dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
6.3.22 07:49
@EFKA1 píše:
Když začal covídek, to byla taky masírka a dnes?

Spousta lidi blbne, nekteri by nejradeji na zabrade budovali atomovy kryt..chce to vypnout tv a jit nekam do prirody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:50
@kolibrik1 píše:
Třeba se vrátí i trvča do módy. Pak budu s kudrnama prudce in :mrgreen:. Studená vlna se tomu dřív myslím říkalo, taková žlutá? krabička :lol:

Retro věci se nevrátí komunisti vše zničili a ti tady jsou navěky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
6.3.22 07:51
@EFKA1 píše:
Je ve sresu, bojí se o své dítě, co je na tom k nepochopení? Je to přirozené jednaní pod vlivem strachu

Ve stresu asi je, ale pro mě je k neuvěření, že to myslí vážně a pokud ano, tak pak to nechápu. Ale každý to vidí po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
6.3.22 07:52
@Marlleennkkaa píše:
Ahoj, vim, že témat kolem války je tady hodně a ani nevíme, jestli tu třeba zítra ještě budeme..
Ale mám velký strach, co to přinese pro nas obyčejné lidi. Velké zdražování, spousta nezaměstnaných, protože firmy budou propouštět ve velkém, když nemají materiál na výrobu…
Hlavně to zdražování, budeme si moci ještě dovolit třeba dovolenou nebo oběd v restauraci.?
Kolik bude stát pečivo atd…

Zrovna toto me nezajima.
Ale mam obavy, zda si dokazeme zajistit zakladni zivotni potreby. Mit kde bydlet, mit co jist, a mit dostatek dostupnych energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:54
@PetraMeli píše:
Pro mnohé by bylo žádoucí tu tv občas vypnout, ona ta mediální masírka na hodně lidí může působit více než dost. Já to tak mám a prostě žiji. A ano, zdražuje se, ale už nějakou dobu, ted jsem musela zase na účet něco málo hodit. Největší výdaj jsou potraviny (bohužel jsme si nechali zničit zemědělství, tak za to zaplatíme) a bydlení, s tím, pokud máte hypo stejně nic neuděláme.

Konečně čtu rozumná slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
6.3.22 07:55

Dovolenou a restaurací v klidu ozelim. Na jídlo a další nezbytne věci snad mít budeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 07:56
@kruel píše:
Máme to stejně, dovolená z větší části zaplacená ale týden před odletem se může bezplatně zrušit. Tak se prostě uvidí :nevim: těžkou hlavu si z toho nedělám, i když se člověk těšil na odpočinek.
Chápu i zakladatelku že to třeba řeší. Někdo je přilepený u televize a informace o válce ho drtí, psychicky sžírají. A někdo třeba televizi ani nemá nebo cíleně nesleduje a tak si řeší jen ty své problémy. To ale neznamená že když je někde válka tak běžné problémy nás a našich dětí zmizí a my nad nimi máme mávnout rukou :nevim: to sorry třeba ani nedokážu. Myslím že i v době války si snad můžu postěžovat jak je drahé pečivo..nebo už nesmím? :think:

Klidně si postěžuj, nechapu tu logiku, že nemáš/nemame právo si postěžovat, jen proto, že se má někdo hůř.

• Citovat
  • Upravit
26862
6.3.22 07:56
@Veveří píše:
Nebojte se, do deseti let nás čeká opět ekonomický růst a velký jako po každé brutální recesi. Je to sinusoida. Děti se budou mít dobře.

Noooooo… prvni valka a za 20 let vypukla druha. Tehdejsi generace moc klidny zivot nemela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.3.22 07:59

Jsem optimista, když u nás nebude válka a ten šílenec nepoužije jaderné zbraně, tak to nějak dáme. Dokážu si představit, že se uskromním. Souhlas s tím, že lidstvo je rozežrané a roupama neví, co by jak by. Na druhou stranu nechci zlehčovat ekonomické problémy. Krize bude, to je jisté. A velké finanční problémy dokážou dost zamávat s psychikou a životy lidí, viz třeba velká hospodářská krize ve 30.letech, kdy spousta lidí byla zoufalých a někteří si vzali život…Co bude za 10, 20 let fakt raději neřeším. Může se stát tolik věcí, že je předčasné si tím lámat hlavu. Tím ale neříkám, že by se nemělo myslet už teď na budoucnost, řešit palčivé problémy atd. Jednotlivec ale ty velké pochody těžko ovlivní, max.tim, že bude žít v souladu se svými hodnotami a přesvědčeními a bude tak motivovat druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:59
@cecetka píše:
Zrovna toto me nezajima.
Ale mam obavy, zda si dokazeme zajistit zakladni zivotni potreby. Mit kde bydlet, mit co jist, a mit dostatek dostupnych energii.

Asi sotva, když je vše prodané, rozkradené, zničené. Jsme další kolonií.. dosaď si sama koho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
6.3.22 08:01
@EFKA1 píše:
Kde chceš ty původní potraviny vzít? Dlouhé širé lány řepky, kukuřice, které devastují samotná pole a vše kolem.

Tak ono se ty pole drancují obecně vším. Ne jenom řepka a kukuřice. Ale zrovna tyto dvě, jedno na olej, spalování další jen na nasypání do bioplynek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
6.3.22 08:01
@EFKA1 píše:
Asi sotva, když je vše prodané, rozkradené, zničené. Jsme další kolonií.. dosaď si sama koho

Zapadu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
6.3.22 08:03
@EFKA1 píše:
Když začal covídek, to byla taky masírka a dnes?

Na TV nekoukám vůbec, tu máme doma jen na pohádky pro děcka. Ale jinak ano, přemýšlím nad tím, jaké to může mít konkrétní dopady na mou rodinu. Máme dvě malé děti a abych byla v klidu, tak potřebuji vědět, že i když bude hůř, tak to nějak zvládneme. Takže mít to promyšlené (přemýšlet nad různými scénáři) mi přijde ok, pokud to člověku dodá pocit klidu a nebude se v těch emocich topit ještě víc.
A pro mě varianta „úpadku životní úrovně“ do 80.let je ok, takže žiju dal jako před tím, jsem s tím smířená = ano, bude hůř, ale svět se bude točit dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
6.3.22 08:05

Na dovolené nejezdím a v restauraci jsem byla od začátku covidu snad třikrát. Jsem zvyklá žít celkem skromně, ale z budoucnosti mám samozřejmě strach. Pokud bude zdražování náš jediný problém, pořád se budeme mít ještě dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat