Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
6.3.22 19:55
@Pudloslava píše:
Jo, je to smutny, kdyz to musi byt valka, co lidem otevre oci. Valka v okoli, utrpeni lidi jinych kultur tento efekt bohuzel nema. Dobre je to, ze se konecne zacne fosilnimi palivy setrit, protoze cechacka k tomu jinak, nez zdrazenim, nedonuti ani probihajici klimaticka krize. Cert vem budoucnost vlastnich deti.

Proč si myslíš, že jenom Čechům je klimatická krize jedno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.3.22 19:59
@Wani píše:
Proč si myslíš, že jenom Čechům je klimatická krize jedno? :think:

nikde jsem nenapsala, že jenom čechům, dokonce ani že všem čechům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.3.22 19:59
@kruel píše:
Tvl ty se prober…tak se po.ser že někdo řeší i jiné věci. Že proto, že se má někdo hůř nebo někde někdo umírá, tak že nekleči doma v koutě, nebrečí a nezrušil všechno pěkné ve svém životě, aby mohl truchlit za jiné. Zákážu si sobě a svým dětem se pro jistotu i smát…protože teď je přece válka! :zed: :roll:

Teda empatie je tvé druhé jméno!. Dcera mi sama řikala, že slovo mír má pro ni teď jiný rozměr. Afgánistán nebo Sýrie je pro nás fakt geograficky i mentálně daleko. Ale do ukrajinský mámy, která má to nejdražší v náruči, celé své jmění v igelitce a na kartě pár bezcenných hřiven, tak do toho už se tedy vcítit umím. Někdo tady bude muset o rok odložit třeba stavbu bazénu, ale ona se vrátí do hromady suti a bude šťastná, že není vdova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
6.3.22 20:06
@Mirčulka píše:
Teda empatie je tvé druhé jméno!. Dcera mi sama řikala, že slovo mír má pro ni teď jiný rozměr. Afgánistán nebo Sýrie je pro nás fakt geograficky i mentálně daleko. Ale do ukrajinský mámy, která má to nejdražší v náruči, celé své jmění v igelitce a na kartě pár bezcenných hřiven, tak do toho už se tedy vcítit umím. Někdo tady bude muset o rok odložit třeba stavbu bazénu, ale ona se vrátí do hromady suti a bude šťastná, že není vdova.

Ale já přece nikde nepsala že s těmi lidmi nesoucitim…pomáhám kde mohu, nejen lidem postiženým válkou. Ale nezlehčuji u toho problemy jiných a nevysmivam se holce, která řeší drahy chleba nebo dovolenou. Protože třeba dva roky díky covidu padala na hubu a na tu blbou dovolenou se jednoduše a obyčejně jen těšila…jen těšila! A to se asi už nesmí? :nevim: Jde mi jen o tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.3.22 20:10
@kruel píše:
Ale já přece nikde nepsala že s těmi lidmi nesoucitim…pomáhám kde mohu, nejen lidem postiženým válkou. Ale nezlehčuji u toho problemy jiných a nevysmivam se holce, která řeší drahy chleba nebo dovolenou. Protože třeba dva roky díky covidu padala na hubu a na tu blbou dovolenou se jednoduše a obyčejně jen těšila…jen těšila! A to se asi už nesmí? :nevim: Jde mi jen o tohle :nevim:

Jasnė, že se to smí, to jen já jsem ráda, že nemusím řešit rozmbomardovaný dům, ale jen letos neexistující dovolenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
6.3.22 20:12
@Mirčulka píše:
Teda empatie je tvé druhé jméno!. Dcera mi sama řikala, že slovo mír má pro ni teď jiný rozměr. Afgánistán nebo Sýrie je pro nás fakt geograficky i mentálně daleko. Ale do ukrajinský mámy, která má to nejdražší v náruči, celé své jmění v igelitce a na kartě pár bezcenných hřiven, tak do toho už se tedy vcítit umím. Někdo tady bude muset o rok odložit třeba stavbu bazénu, ale ona se vrátí do hromady suti a bude šťastná, že není vdova.

Je to tragédie…ale proč sis vybrala zrovna bazén? Co když tu bude taky třeba jiná matka s třema dětma bez pomoci, počítat co smí a co ne koupit, aby vyšla do příští výplaty…bez hlídání a s obavou, že děti budou nemocné a ona na ošetřovačce bez peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.3.22 20:19
@Magical-eyes píše:
Je to tragédie…ale proč sis vybrala zrovna bazén? Co když tu bude taky třeba jiná matka s třema dětma bez pomoci, počítat co smí a co ne koupit, aby vyšla do příští výplaty…bez hlídání a s obavou, že děti budou nemocné a ona na ošetřovačce bez peněz…

To je bez debat, že tu máme mámy, které stěží vyjdou i bez války a jejích důsledků, bazén byl jen přiklad naší zpovykanosti. I ty ukrajinské mámy určitě taky plánovaly dovolenou, ale budou muset slevit ze svých představ diametrálně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
6.3.22 21:58
@Mirčulka píše:
:roll: tak hlavne, ze je to daleko, Cecensko zas tak daleko neni, tam jsi taky oplakacala mrtve deti a matky s igelitkami…btw Donbas, to co se delo etnickym Rusum, z toho si taky nespala, to zas tak davna minulost neni, geodraficky jde o stejne misto UA a valka uz tam trva leta, za me jsi o tom konfliktu sotva slysela, vubec ho nebrala na vedomi, protoze holt nebyl tolik medializovan a pritom je to kousek od nad, ale ted ti kapou slzicky, promin, ja tohle fakt nemam rada..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.3.22 22:17

@astoret to mě moc mrzí, že to nemáš ráda, mě je prostě košile bližši než kabát a za slzičky se v tomhle případě nestydím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.3.22 22:39

Tož k těmto výkřikům už fakt nemám co říct, každá máte svůj názor, což akceptuji a dále se s dovolením taktně zdržím komentářů. Ať se všem ve zdraví daří :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5633
6.3.22 22:46
@kruel píše:
Ale já přece nikde nepsala že s těmi lidmi nesoucitim…pomáhám kde mohu, nejen lidem postiženým válkou. Ale nezlehčuji u toho problemy jiných a nevysmivam se holce, která řeší drahy chleba nebo dovolenou. Protože třeba dva roky díky covidu padala na hubu a na tu blbou dovolenou se jednoduše a obyčejně jen těšila…jen těšila! A to se asi už nesmí? :nevim: Jde mi jen o tohle :nevim:

Teď se opravdu každý druhý cítí jak Ukrajinec a přitom před měsícem jsme se na ně, a to si priznejme, dívali zhusta přes prsty. U nás když se dělal průzkum pocitu bezpečí ve městě, byli to právě zahraniční dělníci ( Ukrajina, Rumunsko, Mongolsko), které lidi nejčastěji zmiňovali, že se kvůli nim necítí bezpečně. Rozhodně jsme nikdy nebyly nějaké bratrské národy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.3.22 02:02

Ono nejde uplne o valku.

Ekonomicka politika EU jde do kyticek uz nejakou dobu.
Komodity vylitly na maxima taky pred valkou, slovy odbornika „we're out of everything“.
Do toho sankce Rusku, ktere poslaly temer do bankrotu Italii a diky dalsim sankcim tam mirime s Evropou vsichni.
Podplaceni politikove, kteri nejednaji v zajmu svych statu/obcanu.
A to co jeste mame budeme misto svym obcanum prodavat na burze za nejvyssi ceny, aby se nam to vratilo na trh trikrat drazsi, jak se na tom napakujou prekupnici.
V nasi zemi uz nam skoro nic nepatri, takze s tou sobestacnosti ani moc nemuzeme zacit.
Co s tim netusim, leda podporit obrodu Evropy, v evr. parlamentu uz par rozumnych a schopnych je, ale porad tahaji za kratsi konec provazu.
A zrusit ty sankce Rusku, protoze to je hrebicek do rakve ne jim, ale nam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
7.3.22 03:16
@Veveří píše:
Teď se opravdu každý druhý cítí jak Ukrajinec a přitom před měsícem jsme se na ně, a to si priznejme, dívali zhusta přes prsty. U nás když se dělal průzkum pocitu bezpečí ve městě, byli to právě zahraniční dělníci ( Ukrajina, Rumunsko, Mongolsko), které lidi nejčastěji zmiňovali, že se kvůli nim necítí bezpečně. Rozhodně jsme nikdy nebyly nějaké bratrské národy.

Presne tak…Ukrajinci pro nas byli vzdy v rovine neutralu - v lepsim pripade…a najednou vsichni ted cpou na Fb ty vlajecky a hrajou si nevim na co :roll: Dnes mi kamarad napsal, jakto, ze nemam taky vlajku u fotky…tak jsem mu napsala, ze jsem Cech, ne Ukrajinec, jak rikal Zelenskyj :roll: Kteremu jsme mimo jine taky byli cela leta u pr.ele…jak my, tak zbytek Evropy…na nej mam taky uz svuj nazor…Je mi lito nevinnych a predevsim deti, ale jinak Ukrajinci taky nejsou zadna svatost…a podle me jsou tyhle narody ponekud jinak smyslejici, nez zbytek Evropy a my do toho nevidime…
Co se tyce zdrazovani, tak ano bude jeste hur…jak na tom byly spatne samozivitelky za covidu, tak ted uz se budou moct jit uplne povesit…ale to se neresi. To je v poradku.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
7.3.22 03:26
@kruel píše:
Tvl ty se prober…tak se po.ser že někdo řeší i jiné věci. Že proto, že se má někdo hůř nebo někde někdo umírá, tak že nekleči doma v koutě, nebrečí a nezrušil všechno pěkné ve svém životě, aby mohl truchlit za jiné. Zákážu si sobě a svým dětem se pro jistotu i smát…protože teď je přece válka! :zed: :roll:

Souhlasim…navic, i my tohle kdysi zazili, ne teda primo my, ale nase babicky, dedove, kdyz byli ve valce…a urcite pro nas zbytek sveta netruchlil, ci nemohl v noci spat…Clovek musi naopak zit, dokud to jde…uzivat si i ty drobne radosti, zvlast v tehle dobe, kdy nevime, co bude zitra…pomahat je v poradku a stejne tak je v poradku, zit dal. Litost nikomu nepomuze.

• Citovat
  • Upravit
4749
7.3.22 06:04
@shadowbabe píše:
Tož k těmto výkřikům už fakt nemám co říct, každá máte svůj názor, což akceptuji a dále se s dovolením taktně zdržím komentářů. Ať se všem ve zdraví daří :mavam:

Tobe taky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat