Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
7.3.22 06:06
@Mirčulka píše:
@astoret to mě moc mrzí, že to nemáš ráda, mě je prostě košile bližši než kabát a za slzičky se v tomhle případě nestydím.

Pozerszvi :mavam: u Donbasu ti bylo blizsi co, kosile nebo kabat? Tam valka trva uz roky a je to UA, vime. Otazka je, zdali to nekdo vubec u nasich bratri zaznamenal, nevsimla jsem si tu zadnych vlajecek nebo hesel k zastaveni valky a zabijeni civilistu v te dobe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.3.22 06:29
@Lucie_Sx píše:
Ono nejde uplne o valku.Ekonomicka politika EU jde do kyticek uz nejakou dobu.
Komodity vylitly na maxima taky pred valkou, slovy odbornika „we're out of everything“.
Do toho sankce Rusku, ktere poslaly temer do bankrotu Italii a diky dalsim sankcim tam mirime s Evropou vsichni.
Podplaceni politikove, kteri nejednaji v zajmu svych statu/obcanu.
A to co jeste mame budeme misto svym obcanum prodavat na burze za nejvyssi ceny, aby se nam to vratilo na trh trikrat drazsi, jak se na tom napakujou prekupnici.
V nasi zemi uz nam skoro nic nepatri, takze s tou sobestacnosti ani moc nemuzeme zacit.
Co s tim netusim, leda podporit obrodu Evropy, v evr. parlamentu uz par rozumnych a schopnych je, ale porad tahaji za kratsi konec provazu.
A zrusit ty sankce Rusku, protoze to je hrebicek do rakve ne jim, ale nam.
Že ty nejdeš do politiky? Soudružka Konečná by tě určitě přivítala v lůně své strany!
  • Citovat
  • Upravit
27076
7.3.22 06:31
@astoret píše:
Pozerszvi :mavam: u Donbasu ti bylo blizsi co, kosile nebo kabat? Tam valka trva uz roky a je to UA, vime. Otazka je, zdali to nekdo vubec u nasich bratri zaznamenal, nevsimla jsem si tu zadnych vlajecek nebo hesel k zastaveni valky a zabijeni civilistu v te dobe :mavam:

To nas neohrozovalo (jako spousta jinych konfliktu). Kdezto ted to pocitime plnymi dousky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13466
7.3.22 09:57

Chystám se na nákup - maso. Z ovoce z mrazáku udělám marmeládu a místo toho tam dám maso. Máte někdo zkušenosti s mražením eidamu 30 %? Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40771
7.3.22 10:53
@astoret píše:
Pozerszvi :mavam: u Donbasu ti bylo blizsi co, kosile nebo kabat? Tam valka trva uz roky a je to UA, vime. Otazka je, zdali to nekdo vubec u nasich bratri zaznamenal, nevsimla jsem si tu zadnych vlajecek nebo hesel k zastaveni valky a zabijeni civilistu v te dobe :mavam:

Ted to pocítíme všichni.

Ráno jsem zaslechla v rádiu, že Ukrajina bude regulovat vývoz některých potravin, plodin.
Tady zajímavý článek na BBC.
 https://www.bbc.com/…ess-60623941

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
7.3.22 11:26
@astoret píše:

Takže kdo teď přispěje na Ukrajinu je pozér, protože předtím nepřispěl na Donbas!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35038
7.3.22 11:31
@Magical-eyes píše:
Chystám se na nákup - maso. Z ovoce z mrazáku udělám marmeládu a místo toho tam dám maso. Máte někdo zkušenosti s mražením eidamu 30 %? Dík!

Pořádně zabalit do folie a dát zamarazit. Před konzumací nechat povolit v lednici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
7.3.22 12:11
@Magical-eyes píše:
Chystám se na nákup - maso. Z ovoce z mrazáku udělám marmeládu a místo toho tam dám maso. Máte někdo zkušenosti s mražením eidamu 30 %? Dík!

Ano sýr si nakrájím na silnější plátky, do sáčku pořádně zadelat a zamrazit. Když ho vytáhnu a nechám povolit, nepoznám rozdíl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 12:12

A nyní se zřejmě, jak nás vyzývá Zelenský, ale i naši někteří zfanatizovaní politici, dobrovolně odsekneme ještě od ruského plynu a ropy. Umíte si představit, co to bude pro nás znamenat. Docela se obávám, aby se časem ta naše podpora uprchlíků z Ukrajiny nezvrhla v pravý opak.

• Citovat
  • Upravit
79922
7.3.22 12:22
@Magical-eyes píše:

a když nepůjde elektřina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40771
7.3.22 12:32
@stinga píše:
a když nepůjde elektřina?

Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli má cenu dělat nějaké zásoby do mrazáku, když může dojít k výpadkům elektřiny…

Asi nakoupím víc rýže, tu mám ráda a bude nejspíš hodně drahá, jako všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56579
7.3.22 12:49
@free333 píše:
Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli má cenu dělat nějaké zásoby do mrazáku, když může dojít k výpadkům elektřiny…Asi nakoupím víc rýže, tu mám ráda a bude nejspíš hodně drahá, jako všechno.

Jo, já teď nakoupila rýži,10 balení, dokoupim cukr, olej. Rodiče maji velký sklep.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16354
7.3.22 13:08
@free333 píše:
Taky jsem nad tím přemýšlela, jestli má cenu dělat nějaké zásoby do mrazáku, když může dojít k výpadkům elektřiny…Asi nakoupím víc rýže, tu mám ráda a bude nejspíš hodně drahá, jako všechno.

Byla jsem o víkendu u našich, a jsou připravení. Žijí na okraji roztahané vesnice a mají i drobné hospodářství. Táta nakoupil okapy i na skleníky a dovezl si další kubíkové nádrže na dešťovku. V dílně mají plynové bomby a vařič a mamka vydrhla starý zavařovací hrnec (teď roky používají elektrický), potom velké hrnce používané na zabíjačce (včetně takových kombinovaných kamínek na dřevo s velkým kotlem na polévku) a prohnala myčkou spoustu sklenic a má je naskládané v čistých krabicích. Mají totiž v mrazáku opravdu hodně masa i zeleniny. Takže kdyby to vypadalo na delší blackout, tak to všechno na plynu zavaří. Ve sklepě mají zásoby, včetně demižonů slivovice, a u vstupu si udělali malý regál na dřevo, kam si přenesli z dřevníku část dřeva, aby případně mohli topit krbovkama bez chození přes pozemek.
Oni nijak neplaší, nehysterčí, ale vždycky se v tichosti připraví na všechny varianty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19085
7.3.22 13:13
@free333 píše:

My doma třeba ani nemáme plyn, takže pro nás jsou max konzervy. Kupovat do bytu vařič a bombu kdyby náhodou mi neprijde jako výhodné. Ryze se vaří strašně dlouho :think: jinak když se mrazak neotvira tak u bez elektřiny moderní kousky vydrzi těch 12h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27076
7.3.22 13:13
@free333 píše:

Kdyz nepujde elektrina a nebude plyn, budeme varit venku na ohynku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat