Zdražování a válka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Eemii píše:
Jisteze platim zalohy na teplo, ale taky mi vetsinovou cast vraci. A byt mame rohovy, prizemni. Kvalitni zatepleni proste udela mnoho, pred nim jsme topili o 106, ted staci teplo od stoupacek.
Ano, protože něco v tom baráku topit prostě musí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shadowbabe píše:
Zkus se na to zeptat nějaké maminky, která musela před válkou utéct s holým zadkem a dětmi. Jejíž muž tam teď bojuje aj za to, abys ty mohla dá se říct v klidu žít. Nebo se mýlím?Dokud máš kde bydlet, čím topit a co jíst, tak se máš skvěle. Tihle lidé to nemají a obrázky, kde ženy s dětmi utíkají či rodí v provizoriu v metru… nebo padají bomby, tak ty mi rvou srdce na kusy a vhánějí slzy do očí. Nemyslím na žádnou dovču, ani reštaurant. Jen na to, že mám to štěstí, že mám co dát svým dětem najíst v teple domova. Že se nemusíme plahočit s miminkem bůhví kam s vidinou, že vlastně muže už nejspíš neuvidím. Tak se prober ty… dovčo
🙈
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel je po operaci nádoru, teď chodí na chemo, tak na válku už fakt nemám energii, a večer místo zpráv, pouštím Simpsonovi, v zájmu zachování nějakého duševního zdraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím netopením jste vtipní. Berete teplo sousedům.
Samozřejmě chápu, že si nebude přitápět někdo, kdo má doma 21 i bez toho, ale neměl by se chvástat, jak je otužilý.
Pronajměte si někdy v únoru chaloupku na horách, jeďte tam na týden a zkuste netopit, pak si povíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:v zivote si nebyla na dovolene? Ani v restauraci, nebo ty miliony jinych zavrazdenych v jinych konfliktech byli neco mene, kvuli kterym nebylo treba mit spatne svedomi? Deti rozctvrcene macetou pri genocide ve Rwande nebo male jezuitske divky znasilnovane a zabijene v Syrii a x dalsich, urcite cely zivot sedis doma a modlis se za ne, ze bez chuti si zajit s kamoskou na kafe nebo do kina..? Hrozny alibismus tohle..protoze, kdyz se tohle delo a deje, to bylo v poradku jezdit na dovolene, ze?
souzním, litujeme Ukrajince jen protože jsou nám podobní, jsou blízko, bojíme se, že to přeroste k nám a máme špatné svědomí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava my skoro netopime, protože jsme středový byt a je nám tu dost teplo, jen občas večer když je pod nulou. Min týden jsem na topení ani nesahla a není to kvůli šetření.. a samozřejmě, ze je mi víc líto Ukrajinců, kde tu máme velkou komunitu, pracujeme s nimi, jsou nám i stylem zivota blízcí. U nás v práci i v baráku uklizi fajn zenske a občas pokecame. Proto jsou blízcí me. Navíc je to i osudem - ten kdo napadl naši zem napadl stejným způsobem je. Byt jsem to nezažila, tak znám vyprávění rodičů, kteří v tom žili cca ve věku 8-28 let a fakt to nikomu nepreju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
S tím netopením jste vtipní. Berete teplo sousedům.
Samozřejmě chápu, že si nebude přitápět někdo, kdo má doma 21 i bez toho, ale neměl by se chvástat, jak je otužilý.
Pronajměte si někdy v únoru chaloupku na horách, jeďte tam na týden a zkuste netopit, pak si povíme.
ja taky souzním, ale nesnašim jak najednou lid maji plno kecu typu: Nemyslím na žádnou dovču, ani reštaurant. Jen na to, že mám to štěstí, že mám co dát svým dětem najíst v teple domova. Že se nemusíme plahočit s miminkem bůhví kam s vidinou, že vlastně muže už nejspíš neuvidím. Tak se prober ty… dovčo protože dřív v jinycu valkach a konfliktech tech matek s dětmi a umirajících deti bylo mraky a nidko ani neodložil hrnek s kafem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, lid nemá tyto kecy najednou z čista jasna. Vážím si toho, že mám co mám, teďka fakt neřeším pitomosti okolo. Ale pokud má někdo potřebu, tak si ulevte ![]()
- Citovat
- Upravit
@shadowbabe píše:
Ne, lid nemá tyto kecy najednou z čista jasna. Vážím si toho, že mám co mám, teďka fakt neřeším pitomosti okolo. Ale pokud má někdo potřebu, tak si ulevte
určitě byli lidé, kteří si toho vážili i dřív
a těm ostaním se alespoň otevřely oči (jak já nesnáším to úsloví, lepší mě nenapadá)
mě vždycky bylo líto trpících v zemích třetího světa a velmi mě mrzelo, jak byly třeba příspěvky Člověka v tísni napadány výroky, že takovým leda balíček kondomů atd… Tam děti uírající hladem, za 200 kč jídlo na měsíc, tady sbírka na nákladnou operaci nalezené kočky, kterou vlastně ani nikdo nechce.
V uprchlických táborech žijí v příšerných podmínkách rodiny s dětmi už celé roky.
Já jsem moc ráda za vlnu solidarity s UA, jen je mi prostě líto těch ostatních.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba na tu dovolenou myslím, opravdu na ni chci, je to pro mě symbol toho, že ještě žijeme normální život, že na ni ještě můžeme a že tu ta válka není. A špatně se za to necítím.
- Citovat
- Upravit
@Pudloslava píše:
a těm ostaním se alespoň otevřely oči (jak já nesnáším to úsloví, lepší mě nenapadá)mě vždycky bylo líto trpících v zemích třetího světa a velmi mě mrzelo, jak byly třeba příspěvky Člověka v tísni napadány výroky, že takovým leda balíček kondomů atd… Tam děti uírající hladem, za 200 kč jídlo na měsíc, tady sbírka na nákladnou operaci nalezené kočky, kterou vlastně ani nikdo nechce.
V uprchlických táborech žijí v příšerných podmínkách rodiny s dětmi už celé roky.
To samozřejmě chápu, snažím se pomáhat jak mohu, kdekoliv a ne jenom teďka, když je to IN. Pravidelně UNICEF, dávám aj na cvičené pejsky pro potřebné… nejsem zase taková mrcha, jak to tu asi někdy vypadá. Pomáhám s velkým srdcem, jen o tom nikde nevykládám ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pudloslava píše:
a těm ostaním se alespoň otevřely oči (jak já nesnáším to úsloví, lepší mě nenapadá)mě vždycky bylo líto trpících v zemích třetího světa a velmi mě mrzelo, jak byly třeba příspěvky Člověka v tísni napadány výroky, že takovým leda balíček kondomů atd… Tam děti uírající hladem, za 200 kč jídlo na měsíc, tady sbírka na nákladnou operaci nalezené kočky, kterou vlastně ani nikdo nechce.
Já ty poznámky o kondomech docela chápu, zejména v určitých případech. Každá pomoc má své limity a bohužel jsou země, které se za posledních 500 let nepohnuly ani o milimetr a ani nepohnou, protože pro to jejich obyvatelé nejsou ochotní udělat vůbec nic. Jen za těch 40 let co jsem na tomhle světě se do určitých oblastí nalil ranec peněz a jiné pomoci a výsledek je 0. Je to prostě černá díra na cokoliv a chápu, že už to některé lidi přestává bavit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shadowbabe píše:
Zkus se na to zeptat nějaké maminky, která musela před válkou utéct s holým zadkem a dětmi. Jejíž muž tam teď bojuje aj za to, abys ty mohla dá se říct v klidu žít. Nebo se mýlím?Dokud máš kde bydlet, čím topit a co jíst, tak se máš skvěle. Tihle lidé to nemají a obrázky, kde ženy s dětmi utíkají či rodí v provizoriu v metru… nebo padají bomby, tak ty mi rvou srdce na kusy a vhánějí slzy do očí. Nemyslím na žádnou dovču, ani reštaurant. Jen na to, že mám to štěstí, že mám co dát svým dětem najíst v teple domova. Že se nemusíme plahočit s miminkem bůhví kam s vidinou, že vlastně muže už nejspíš neuvidím. Tak se prober ty… dovčo
🙈
Tvl ty se prober…tak se po.ser že někdo řeší i jiné věci. Že proto, že se má někdo hůř nebo někde někdo umírá, tak že nekleči doma v koutě, nebrečí a nezrušil všechno pěkné ve svém životě, aby mohl truchlit za jiné. Zákážu si sobě a svým dětem se pro jistotu i smát…protože teď je přece válka!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Ona spíš chtěla říct, že koně měl jen člověl, co ho opravdu potřeboval. Ne z rozcapenosti. A co se teď dělá všechno se psy, že se vozí v kočárku a mají své salony a psychology… To je taky trochu moc. Za mého dětství mělo psa pár lidí v domě. Teď je spíš menšina těch, co ho nemají. Okolí domu a vnitřní chodby podle toho vypadají
Není pravda, že dříve měli koně jenom lidi, co je potřebovali. Bohatí je měli i jen na okrasu a občasné zábavné ježdění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolibrik1 píše:
Psy v kočárku jsem vloni viděla poprvé. Čuměla jsem jak puk. Přišlo mně, že ten pár asi neměl děti a takto si to kompenzoval, ale samozřejmě nevím, viděla jsem je na parkovišti, když jezevčíky (asi?) dávali do auta a kočárek skládali do auta, fakt bizár pro mě
V Japonsku vozí půlka lidí psa v kočárku, nikomu to tam divné nepřijde, nic si tím nekompenzují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit