Zdražování a válka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Burj Chalifa píše: čím prodraží?
Když netopíš vůbec, stejně ho vyúčtují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Ono se jim to netopení prodraží…
Tady se určitě dozvíš, že neplatí vůbec nic, když mají přece vypnuté radiátory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Tady se určitě dozvíš, že neplatí vůbec nic, když mají přece vypnuté radiátory
Jj, prateta se chlubila, kolik ušetří za topení. V bytě smrad, vlhko a plíseň. To se vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše: čím prodraží?
Topení se přepočítává nejen podle spotřeby, ale i podle polohy bytu, patra,… Aby se právě nestávalo, že např. rohové byty s některými okny na sever topí o 106 a vlastně na tom může profitovat prostřední jižní byt, jehož obyvatelé hlásají, jak vůbec nemusí topit. Přepočítá se to takovým způsobem, že vypnuté radiátory můžou stát víc, než ty, co topí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří píše:
Uskromňování je fajn, pokud máš svůj byť inflací ohlodaný příjem jistý. Ale pokud pokrachují firmy, protože neutáhnou energie nebo nebudou mít z čeho vyrábět, tak mluvíme o bankrotech rodin. Pokud nebude práce, bude to skutečně velký průšvih. Navíc tu budeme mít obrovské množství lidí z Ukrajiny ochotných pracovat za minimálku. Já si pamatuji dobu, kdy NEBYLO možné sehnat práci. I na uklízečky stálo za dveřmi deset uchazečů.
Ano, toho jsem si vědoma. Bude chybět materiál, lidi omezí služby (takže se nebude točit tolik peněz), zdraží energie, nafta, zdraží všechno, lidi budou vděční za praci… Já to všechno čekám, jsem s tím smířená, že toto přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já pořád doufám, že tam ta válka brzo skončí, lidi se budou moct vrátit zpátky a začít dávat tu zemi zase dohromady. Je to šílený jak je to tam během pár dnů všechno zničený. To, že se bude zdražovat je jasný, ale snad už to nebude tak dramatický. Já se pořád snažím být optimista. Na začátku covidu to taky vypadalo děsivě a pak jsme to jakž takž zvládli. Já vlastně ani nevím co všechno se z Ukrajiny dováží, takže co všechno bude chybět? Dá se to někde nahradit? Blbý je, když lidi začnou šetřit třeba právě na těch službách, tak zase plno lidí přijde o práci. Je to začarovaný kruh. Snad bude zase brzo dobře
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima píše:
Sorry ale uvažovat ve smyslu „je dobře, že je válka/bída, protože moje malá žlučovitá dušička se nedokáže smířit s tím, že někdo milovanému psovi zaplatí kloubní náhradu a prodlouží mu život o roky, nedej bože si pořídí koně“ je zvhrlé a hnusnéFakt se nad sebou zamysli.
Jo, je to smutny, kdyz to musi byt valka, co lidem otevre oci. Valka v okoli, utrpeni lidi jinych kultur tento efekt bohuzel nema. Dobre je to, ze se konecne zacne fosilnimi palivy setrit, protoze cechacka k tomu jinak, nez zdrazenim, nedonuti ani probihajici klimaticka krize. Cert vem budoucnost vlastnich deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi jsou rozežraní a neuškodí se uskromnit. Na druhé straně je tu také hodně lidí, obyčejných pracujících rodin, co už teď otáčí každou korunu a jakým směrem se mají uskromňovat ti? Na dovolené nejezdí, restauraci navštíví jednou za rok nebo vůbec,… Já doufám, že si muž udrží práci, ať máme z čeho platit bydlení a jídlo. Nějaké restaurace, dovolené, kina, herny atd. oželím bez psychické újmy. Když jsem před výplatou rodičáku neměla na zaplacení většího nákupu a musela počítat položky v košíku, potom třeba vracet jogurty, to mi bylo u pokladny až zle a dobře se mi nespalo. Dokud je na bydlení a jídlo, je dobře.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Ještě ti tam chybí generační bydlení. Někdo nad tím ofrňuje nos. Ale ono to bude nutné, jestli nechtějí být dobrovolně bezdomovci v lese. Každá rodina si nebude moct dovolit své bydlení nebo platit předražený nájem a k tomu předražené energie. Prostě se budou muset spokojit, že budou v generačním bydlení a děkovat za něj.
Jenže ono to bude dost problém. Dřív na vesnicích bydleli lidi v takových těch komunistickych „kostkach“, většinou to byly domy postavené svepomoci, nahoře bydleli mladí, dole staří. Jenže dneska spousta rodičů žije v bytě 2 nebo 3 plus jedna, zkrátka v bydlení jednogeneracnim. Do 3 plus 1 se dvě generace prostě vtesnaji hodně tezko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LolaAA píše:
Já pořád doufám, že tam ta válka brzo skončí, lidi se budou moct vrátit zpátky a začít dávat tu zemi zase dohromady. Je to šílený jak je to tam během pár dnů všechno zničený. To, že se bude zdražovat je jasný, ale snad už to nebude tak dramatický. Já se pořád snažím být optimista. Na začátku covidu to taky vypadalo děsivě a pak jsme to jakž takž zvládli. Já vlastně ani nevím co všechno se z Ukrajiny dováží, takže co všechno bude chybět? Dá se to někde nahradit? Blbý je, když lidi začnou šetřit třeba právě na těch službách, tak zase plno lidí přijde o práci. Je to začarovaný kruh. Snad bude zase brzo dobře![]()
![]()
Pšenice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Zoe1 To může udělat třeba tvůj chlap vzít si volno a jit
Nemůže, jsem rozvedená a žiju s dětmi sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Tady se určitě dozvíš, že neplatí vůbec nic, když mají přece vypnuté radiátory
@terien píše:
Topení se přepočítává nejen podle spotřeby, ale i podle polohy bytu, patra,… Aby se právě nestávalo, že např. rohové byty s některými okny na sever topí o 106 a vlastně na tom může profitovat prostřední jižní byt, jehož obyvatelé hlásají, jak vůbec nemusí topit. Přepočítá se to takovým způsobem, že vypnuté radiátory můžou stát víc, než ty, co topí.
Jisteze platim zalohy na teplo, ale taky mi vetsinovou cast vraci. A byt mame rohovy, prizemni. Kvalitni zatepleni proste udela mnoho, pred nim jsme topili o 106, ted staci teplo od stoupacek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LolaAA píše:
Já pořád doufám, že tam ta válka brzo skončí, lidi se budou moct vrátit zpátky a začít dávat tu zemi zase dohromady. Je to šílený jak je to tam během pár dnů všechno zničený. To, že se bude zdražovat je jasný, ale snad už to nebude tak dramatický. Já se pořád snažím být optimista. Na začátku covidu to taky vypadalo děsivě a pak jsme to jakž takž zvládli. Já vlastně ani nevím co všechno se z Ukrajiny dováží, takže co všechno bude chybět? Dá se to někde nahradit? Blbý je, když lidi začnou šetřit třeba právě na těch službách, tak zase plno lidí přijde o práci. Je to začarovaný kruh. Snad bude zase brzo dobře![]()
![]()
Málo toho není.
https://www.businessinfo.cz/…jemu-vyroby/
https://www.google.com/…1019%3famp=1
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se na to zeptat nějaké maminky, která musela před válkou utéct s holým zadkem a dětmi. Jejíž muž tam teď bojuje aj za to, abys ty mohla dá se říct v klidu žít. Nebo se mýlím?
Dokud máš kde bydlet, čím topit a co jíst, tak se máš skvěle. Tihle lidé to nemají a obrázky, kde ženy s dětmi utíkají či rodí v provizoriu v metru… nebo padají bomby, tak ty mi rvou srdce na kusy a vhánějí slzy do očí. Nemyslím na žádnou dovču, ani reštaurant. Jen na to, že mám to štěstí, že mám co dát svým dětem najíst v teple domova. Že se nemusíme plahočit s miminkem bůhví kam s vidinou, že vlastně muže už nejspíš neuvidím. Tak se prober ty… dovčo
🙈
- Citovat
- Upravit