Zdražování a válka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Veveří píše:
@Cucajz válečné příkoří se děje na různých místech planety. Nechci navádět k necitlivosti, ale člověk by si předtím měl chránit psychiku. Přenáší se to i na děti. Je třeba to brát racionálně a nechat si energii na své děti, práci a rodinu. A šetřit. Peníze budeme potřebovat, i kdyby v příkopě rodila půlka Evropy. Nechci být cynická, ale vzpamatujme se a nevysilujme se věcmi, které nevyřešíme.
A ses si jistá, že to šetření má smysl? Že z těch peněz něco bude, nepadnou tak, že budeme litovat že jsme si za ně cokoliv nekoupili, dokud to šlo?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Ve stresu asi je, ale pro mě je k neuvěření, že to myslí vážně a pokud ano, tak pak to nechápu. Ale každý to vidí po svém…
Tělo i mysl se brání nahromadenému stresu. Zatím co ty to nechápeš, domnívaš se že zatracuje své dítě, opak je pravdou, tak to chodí běžně v přírodě. Co je k nepochpení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Zrovna toto me nezajima.
Ale mam obavy, zda si dokazeme zajistit zakladni zivotni potreby. Mit kde bydlet, mit co jist, a mit dostatek dostupnych energii.
Taky myslím, že půjde hlavně o tohle.
Pro mě osobně jsou dovolené spíš stres, sice se ted chystáme na Velikonoce pryč letadlem, ale když to nevyjde, tak mi stačí naše lesy, hory a písák do smrti.
Ale jsem ráda, že v našem paneláku jsem letos v podstatě ani nemusela začít topit, stačí dlouhý rukáv, jak je mírná zima, kdo má vytápět nějaký starý dům a řeší, čím vůbec topit, to má složitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@free333 píše:
Taky myslím, že půjde hlavně o tohle.Pro mě osobně jsou dovolené spíš stres, sice se ted chystáme na Velikonoce pryč letadlem, ale když to nevyjde, tak mi stačí naše lesy, hory a písák do smrti.
Ale jsem ráda, že v našem paneláku jsem letos v podstatě ani nemusela začít topit, stačí dlouhý rukáv, jak je mírná zima, kdo má vytápět nějaký starý dům a řeší, čím vůbec topit, to má složitější.
Vytapeji te i okolni byty a stoupacky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cucajz píše:
Někdo řeší oběd v restauraci a někdo, že přišel o rodinu, někdo o zázemí… Někdo o život.
Co na to říct…
Tak ale ono je pro každého nejlepší, když se umí udržet ve své přítomnosti tady a teď. Jinak bychom se museli všichni nevyhnutelně zbláznit. Každý řeší ve svém mikro kosmu to, co je pro něj zrovna aktuální. A tak to má být.
- Citovat
- Upravit
@Konnny píše:
Vytapeji te i okolni byty a stoupacky.
Tady netopí snad nikdo, kolem mě, co jsme se bavili se sousedama a zima tu není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu.
Proč jsi negativní, vždyť se maš skvěle, tak si to užívej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu.
Tohle budou velké problémy, vůbec něco dostavět a mít na to peníze, ach jo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa asi mě fakt netrápí ta dovolená, ale třeba zdražení benzínu o 5bkc za týden
vzhledem k tomu, kolik projezdim, tak mě to fakt štve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Tady netopí snad nikdo, kolem mě, co jsme se bavili se sousedama a zima tu není…
Jo a teplo vám tam vzniká dobrou náladou a pozitivním myšlením co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Taky teď makáme na domě, čekáme na dodání střechy a je to masakr, jak to šlo nahoru
ale jako co. Máme štěstí, že jen rekonstrukce, takže první patro bez problémů obyvatelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Taky myslím, že půjde hlavně o tohle.Pro mě osobně jsou dovolené spíš stres, sice se ted chystáme na Velikonoce pryč letadlem, ale když to nevyjde, tak mi stačí naše lesy, hory a písák do smrti.
Tak to máte super, my máte dům v rekonstrukci a protopíme dřeva zatím dost, letos s tím něco s nad uděláme, jestli bude materiál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@řeřicha píše:Četl jsem že případně odpálení většího množství atomovek by bylo schopno vychýlit zemi z oběžného kurzu a časem bysme všichni byli popelem nebo kusem ledu. Ale jelikož by nás zabil nejspíš ten prach a radioaktivní mrak dřív, tak bych se ti moc nestresoval.
Na TV nekoukám vůbec, tu máme doma jen na pohádky pro děcka. Ale jinak ano, přemýšlím nad tím, jaké to může mít konkrétní dopady na mou rodinu. Máme dvě malé děti a abych byla v klidu, tak potřebuji vědět, že i když bude hůř, tak to nějak zvládneme. Takže mít to promyšlené (přemýšlet nad různými scénáři) mi přijde ok, pokud to člověku dodá pocit klidu a nebude se v těch emocich topit ještě víc.
A pro mě varianta „úpadku životní úrovně“ do 80.let je ok, takže žiju dal jako před tím, jsem s tím smířená = ano, bude hůř, ale svět se bude točit dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit