Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7240
6.3.22 08:07
@Veveří píše:
@Cucajz válečné příkoří se děje na různých místech planety. Nechci navádět k necitlivosti, ale člověk by si předtím měl chránit psychiku. Přenáší se to i na děti. Je třeba to brát racionálně a nechat si energii na své děti, práci a rodinu. A šetřit. Peníze budeme potřebovat, i kdyby v příkopě rodila půlka Evropy. Nechci být cynická, ale vzpamatujme se a nevysilujme se věcmi, které nevyřešíme.

A ses si jistá, že to šetření má smysl? Že z těch peněz něco bude, nepadnou tak, že budeme litovat že jsme si za ně cokoliv nekoupili, dokud to šlo? :( :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 08:09
@Magical-eyes píše:
Ve stresu asi je, ale pro mě je k neuvěření, že to myslí vážně a pokud ano, tak pak to nechápu. Ale každý to vidí po svém…

Tělo i mysl se brání nahromadenému stresu. Zatím co ty to nechápeš, domnívaš se že zatracuje své dítě, opak je pravdou, tak to chodí běžně v přírodě. Co je k nepochpení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
6.3.22 08:09
@cecetka píše:
Zrovna toto me nezajima.
Ale mam obavy, zda si dokazeme zajistit zakladni zivotni potreby. Mit kde bydlet, mit co jist, a mit dostatek dostupnych energii.

Taky myslím, že půjde hlavně o tohle.

Pro mě osobně jsou dovolené spíš stres, sice se ted chystáme na Velikonoce pryč letadlem, ale když to nevyjde, tak mi stačí naše lesy, hory a písák do smrti.

Ale jsem ráda, že v našem paneláku jsem letos v podstatě ani nemusela začít topit, stačí dlouhý rukáv, jak je mírná zima, kdo má vytápět nějaký starý dům a řeší, čím vůbec topit, to má složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 08:11

Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu. :zed:

• Citovat
  • Upravit
9243
6.3.22 08:13
@free333 píše:

Pro mě osobně jsou dovolené spíš stres, sice se ted chystáme na Velikonoce pryč letadlem, ale když to nevyjde, tak mi stačí naše lesy, hory a písák do smrti.

Ale jsem ráda, že v našem paneláku jsem letos v podstatě ani nemusela začít topit, stačí dlouhý rukáv, jak je mírná zima, kdo má vytápět nějaký starý dům a řeší, čím vůbec topit, to má složitější.

Vytapeji te i okolni byty a stoupacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
6.3.22 08:13
@Cucajz píše:
Někdo řeší oběd v restauraci a někdo, že přišel o rodinu, někdo o zázemí… Někdo o život.
Co na to říct…

Tak ale ono je pro každého nejlepší, když se umí udržet ve své přítomnosti tady a teď. Jinak bychom se museli všichni nevyhnutelně zbláznit. Každý řeší ve svém mikro kosmu to, co je pro něj zrovna aktuální. A tak to má být.

• Citovat
  • Upravit
40414
6.3.22 08:15
@Konnny píše:
Vytapeji te i okolni byty a stoupacky.

Tady netopí snad nikdo, kolem mě, co jsme se bavili se sousedama a zima tu není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 08:16
@Anonymní píše:
Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu. :zed:

Proč jsi negativní, vždyť se maš skvěle, tak si to užívej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
6.3.22 08:16
@Anonymní píše:
Situace na Ukrajině mě taky sžírá. Hlavně ta nejistota, co bude. Dovolenou, restaurace a různé kratochvíle si dokážu odpustit. Štve mě, že mám 3 měsíce podepsanou hypotéku, nakoupený materiál na základovou desku, všechno se ze dne na den zdražuje a ani nevím jestli dostavím, jestli bude třeba pozastavená výroba plastu. :zed:

Tohle budou velké problémy, vůbec něco dostavět a mít na to peníze, ach jo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.22 08:21

@Marlleennkkaa asi mě fakt netrápí ta dovolená, ale třeba zdražení benzínu o 5bkc za týden :think: vzhledem k tomu, kolik projezdim, tak mě to fakt štve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
6.3.22 08:21
@free333 píše:
Tady netopí snad nikdo, kolem mě, co jsme se bavili se sousedama a zima tu není…

Jo a teplo vám tam vzniká dobrou náladou a pozitivním myšlením co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.22 08:23
@Anonymní píše:

Taky teď makáme na domě, čekáme na dodání střechy a je to masakr, jak to šlo nahoru :think: ale jako co. Máme štěstí, že jen rekonstrukce, takže první patro bez problémů obyvatelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
6.3.22 08:23
@free333 píše:

Tak to máte super, my máte dům v rekonstrukci a protopíme dřeva zatím dost, letos s tím něco s nad uděláme, jestli bude materiál :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
6.3.22 08:24
@řeřicha píše:
Na TV nekoukám vůbec, tu máme doma jen na pohádky pro děcka. Ale jinak ano, přemýšlím nad tím, jaké to může mít konkrétní dopady na mou rodinu. Máme dvě malé děti a abych byla v klidu, tak potřebuji vědět, že i když bude hůř, tak to nějak zvládneme. Takže mít to promyšlené (přemýšlet nad různými scénáři) mi přijde ok, pokud to člověku dodá pocit klidu a nebude se v těch emocich topit ještě víc.
A pro mě varianta „úpadku životní úrovně“ do 80.let je ok, takže žiju dal jako před tím, jsem s tím smířená = ano, bude hůř, ale svět se bude točit dal.
Četl jsem že případně odpálení většího množství atomovek by bylo schopno vychýlit zemi z oběžného kurzu a časem bysme všichni byli popelem nebo kusem ledu. Ale jelikož by nás zabil nejspíš ten prach a radioaktivní mrak dřív, tak bych se ti moc nestresoval.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.3.22 08:25

@free333 :mrgreen: :mrgreen: Tak to určitě. A teplo máte díky optimistimismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat