Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1194
6.3.22 07:13
@astoret píše:
A vnimala jsi to i u jinych valek? Ted vsichni delaji jakoby to byla prvni valka, o ktery snad slysi. Nic ve zlem, nijak nechci shazovat co se deje v UA, je to pro ty lidi katastrofa, ale kdyz se zdrazovalo driv, taky sis rekla, nevadi, v pohode, v porovnani s tim co se deje v Jugoslavii, Rwande, s Kurdy, Syrii, Iraku, Afghanistanu atd je to ok, budme vdecni, sedme doma a v nejhorsim budeme svitit svickou.. :roll:

Upřímně? Ne.
Vnímám to teď úplně jinak, vím, že to zní hrozně… Mám několika měsíční dítě, jestli je to tím, nevím… Jestliže je to tím, že jsem v té UA byla… Je to strašný, předtím mi to bylo asi „jedno“ a teď plaším.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
6.3.22 07:15
@vercousek píše:
Já už mám z toho uplně noční můry. Myslela jsem, že ta covid hrůza skončí nebo že se s nim lidstvo naučí žit a život bude normální a teď tohle..válka to jsem nečekala:,( Bojim se, že všechno bude tak drahý, že nebudu moct zajistit dítěti potřebný věci, hezký dětství a život. Že uplně vymizí střední vrstva a na důstojný bydlení, teplo, elektřinu, jídlo, benzin budou mít fakt jen velký pracháči a to nemluvim o tom pokud se do tý války nezapojíme takovym způsobem, že to tu bude jako na Ukrajině to je uplně vymalováno. Lituju že jsme se rozhodli mít dítě, kdybych věděla co bude, nikdy bych do toho nešla to mě teď trápí nejvíc a myslim na to často, že ty děti vlastně nemají budoucnost, protože i když u nás válka nebude, tak stejně budeme ekonomicky zrujnovaný.

Lituješ, že máš dítě a fakt by sis ho nepořídila??? To myslíš vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56077
6.3.22 07:20

Bude hůř. no, ale pokud nebude válka, přežijeme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
6.3.22 07:21
@Anonymní píše:
Je pravda, že už chvíli řeším jestli poletíme na už z větší části zaplacenou dovolenou :think:. Nečekala jsem, že se bude dít to, co se děje. Konečně se nam začalo dařit, tak jsme si chtěli jako rodina udělat radost. Teď si říkám, jestli se na to nevykašlat a ty peníze nechat na horší časy. Situaci na Ukrajině jsem řešila s kamarádkou, co tam má příbuzný. Ti jí radili, ať nevěří všemu, co je v médiích, že mají sklon vše přehánět. Na tom něco bude, stačí otevřít seznam a jen poplašné zprávy, jak bude špatně. Takže mame ještě 2 měsíce na to dovolenou zrušit, tak snad to do té diby rozsekneme.

Máme to stejně, dovolená z větší části zaplacená ale týden před odletem se může bezplatně zrušit. Tak se prostě uvidí :nevim: těžkou hlavu si z toho nedělám, i když se člověk těšil na odpočinek.
Chápu i zakladatelku že to třeba řeší. Někdo je přilepený u televize a informace o válce ho drtí, psychicky sžírají. A někdo třeba televizi ani nemá nebo cíleně nesleduje a tak si řeší jen ty své problémy. To ale neznamená že když je někde válka tak běžné problémy nás a našich dětí zmizí a my nad nimi máme mávnout rukou :nevim: to sorry třeba ani nedokážu. Myslím že i v době války si snad můžu postěžovat jak je drahé pečivo..nebo už nesmím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
6.3.22 07:21
@Cucajz píše:
Upřímně? Ne.
Vnímám to teď úplně jinak, vím, že to zní hrozně… Mám několika měsíční dítě, jestli je to tím, nevím… Jestliže je to tím, že jsem v té UA byla… Je to strašný, předtím mi to bylo asi „jedno“ a teď plaším.. :?

Tak ono je to tim, ze pro nas je to ted bliz a je to silene medializovany, plus po covidu uz lidi chteli klid, misto toho dochazi k dalsim poplasnym zpravam xkrat za den, resi se zdrazovani, hidne firem melo problemy uz predtim. Jenze me osobne stve a vnimam to i u lidi kolem sebe, ze se k zomu stavi jakoby jinde lidi neumirali, ze tohle je hrozny co se deje, jak se to muze dit, co ty chudaci lidi tam, proc tam nekdo nevlitne a nepomuze jim, jak nekdo muze premyslet o dovene, kdyz lidi nemaji kde bydlet, prisli o vsechno..no je videt, ze proste jine valky a lidska nestesti asi nebyla dost v kurzu, protoze tou lidskou tragedii se to nijak nelysi od ostatnich valek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.22 07:22

Vrátíme se k základním surovinám. Což si myslím, že bude i dobře. Když se podíváme do různých kuchařek. Tak jsou tam u jednoho receptu x zbytečných položek. Člověk je rozmarný, rozežraný. Opravdu roupama se neví, co by dřív. Trošku to usadí každého na zadek. Pokud není oligarcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
6.3.22 07:24

Tak já čekám, že se vrátíme do 80.let - děcka budou dědit oblečení a botky, dárky budou vytoužené a vzácné, ovoce a sladkosti spíš na prilepsenou, bude se víc chodit pěšky a jezdit na kole, dovolená pod stan, v létě zavařování… To vše je pro mě ok, klidně se uskromnim a svým způsobem mi to přijde i fajn pro děcka, že zažijí takovou skromnou dobu. Věřím, že pak bude zas růst a za deset let bude třeba zase lépe.
Jen doufám, že se ta válka nějak rozumně vyřeší, že se to nepřelije do dalších států, že nikde nic jaderného nevybuchne. Doufám. Klidně si dám skromný život, jen doufám ve zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:28
@Marlleennkkaa píše:
Ahoj, vim, že témat kolem války je tady hodně a ani nevíme, jestli tu třeba zítra ještě budeme..
Ale mám velký strach, co to přinese pro nas obyčejné lidi. Velké zdražování, spousta nezaměstnaných, protože firmy budou propouštět ve velkém, když nemají materiál na výrobu…
Hlavně to zdražování, budeme si moci ještě dovolit třeba dovolenou nebo oběd v restauraci.?
Kolik bude stát pečivo atd…

Tolik otázek najednou. Neboj, na chleba budeš mít vždycky a ostatní pozlátka k životu nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.3.22 07:29
@řeřicha píše:
Tak já čekám, že se vrátíme do 80.let - děcka budou dědit oblečení a botky, dárky budou vytoužené a vzácné, ovoce a sladkosti spíš na prilepsenou, bude se víc chodit pěšky a jezdit na kole, dovolená pod stan, v létě zavařování… To vše je pro mě ok, klidně se uskromnim a svým způsobem mi to přijde i fajn pro děcka, že zažijí takovou skromnou dobu. Věřím, že pak bude zas růst a za deset let bude třeba zase lépe.
Jen doufám, že se ta válka nějak rozumně vyřeší, že se to nepřelije do dalších států, že nikde nic jaderného nevybuchne. Doufám. Klidně si dám skromný život, jen doufám ve zdraví.

Ještě ti tam chybí generační bydlení. Někdo nad tím ofrňuje nos. Ale ono to bude nutné, jestli nechtějí být dobrovolně bezdomovci v lese. Každá rodina si nebude moct dovolit své bydlení nebo platit předražený nájem a k tomu předražené energie. Prostě se budou muset spokojit, že budou v generačním bydlení a děkovat za něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:33
@Kelsey píše:
Vrátíme se k základním surovinám. Což si myslím, že bude i dobře. Když se podíváme do různých kuchařek. Tak jsou tam u jednoho receptu x zbytečných položek. Člověk je rozmarný, rozežraný. Opravdu roupama se neví, co by dřív. Trošku to usadí každého na zadek. Pokud není oligarcha.

Kde chceš ty původní potraviny vzít? Dlouhé širé lány řepky, kukuřice, které devastují samotná pole a vše kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:35
@řeřicha píše:

Myslíš že se vrátí i šusťakovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
6.3.22 07:37

Pro mnohé by bylo žádoucí tu tv občas vypnout, ona ta mediální masírka na hodně lidí může působit více než dost. Já to tak mám a prostě žiji. A ano, zdražuje se, ale už nějakou dobu, ted jsem musela zase na účet něco málo hodit. Největší výdaj jsou potraviny (bohužel jsme si nechali zničit zemědělství, tak za to zaplatíme) a bydlení, s tím, pokud máte hypo stejně nic neuděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
6.3.22 07:37
@EFKA1 píše:
Myslíš že se vrátí i šusťakovky?

To nevím, tak daleko jsem se v úvahách ještě nedostala, ale promyslim to a dám ti vědět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
6.3.22 07:39
@řeřicha píše:
To nevím, tak daleko jsem se v úvahách ještě nedostala, ale promyslim to a dám ti vědět. ;)

Třeba se vrátí i trvča do módy. Pak budu s kudrnama prudce in :mrgreen:. Studená vlna se tomu dřív myslím říkalo, taková žlutá? krabička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.3.22 07:40
@Magical-eyes píše:
Lituješ, že máš dítě a fakt by sis ho nepořídila??? To myslíš vážně?

Je ve sresu, bojí se o své dítě, co je na tom k nepochopení? Je to přirozené jednaní pod vlivem strachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat