Zdražování a válka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Russet píše:
My máme zatepleno, ale jsme nahoře, takže topit musíme. Jsou lidi v paneláku, co nezapnou topení. To jsem opravdu nezažila.
Taky netopím. Párkrát přes zimu si zapnou děti topení v pokoji, kterej maj na sever a je tam celkem zima (teda aspoň na mě, oni tvrděj, že jim je teplo
) Kuchyni, obývák a ložnici mám na západ a tam teda netopím vůbec. Ale to je jedno, oni mi to stejně napočítaj, loni jsem platila za teplo asi 7 tisíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:
No vidis, ja si zivot bez cestovani predstavit neumim, pro me mit na jidlo a byt je proste jen prezivani, ale kazdy to ma jinak, ja jsem od 18 porad v cizine, nejdriv studijny pobyty, pak pracovni, poznavacky s batohem a ted i s ditetem, kazdy rok jedeme nekolikrat ziju v cizine a musim rict, ze tady zadny stres z toho co se deje nevnimam, ale kdyz mluvim s nekym z vecska a vidim to i tady na emiminu, lidi jsou nejaky vic vystresly. Kazdopadne veci podrazi, to je jasny, ake abych premyslela nad tim, ze ted budu jen chodit do prace a doma hromadit konzervy, to fakt ne. Ja musim rict, ze zijeme nirmalne, ale kamaradka z cech rusi pobyt na Mallorce, protoze nevi co prijde, ja to netesim, my jedeme za 14 dni na mesic. Vypnu media a uziju si cerstvy morsky vzduch, vyuzijeme, ze dite jeste neni ve skole a muzeme vypadnout. Stresovat se necim dopredu, co mozna ani neprijde. Stejne to neovlivnim..
Užívejte dovolenou… ![]()
Je jasné, že pro někoho je ta cizina největší relax, mně stačí výlety tady po okolí a lesy a hory a jsem spokojená.
Ty pobyty, řekla bych, že někdo to ruší z důvodu, kdyby ty peníze byly potřeba jinde, je to ted všechno takové nejisté…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Myslíš, že nekuřáci nemají naloženo? Ale nechtějí si zbytečně víc ničit zdraví. Smrdí to děsně a leze to do peněz.
Tak i nadávání na kuřáky ti třeba uleví. Nekomentuji.
- Citovat
- Upravit
@free333 píše:
Užívejte dovolenou…
Je jasné, že pro někoho je ta cizina největší relax, mně stačí výlety tady po okolí a lesy a hory a jsem spokojená.Ty pobyty, řekla bych, že někdo to ruší z důvodu, kdyby ty peníze byly potřeba jinde, je to ted všechno takové nejisté…
Tak jasne, my zijeme v Alpach, takze i tady by mi to stacilo, ale ja proste rada poznavam nova mista nebo se vracim na ta stara, navic mam ruzne po svete rodinu i kamarady, takze to mam spojeny i tim, kdybych najednou nemohla, asi bych to snasela. spatne. nejaky pobyt u more v rezortu jako dovolena je mi burt,, to klidne oželim..ted jak byl covid a ruzne se nikam nemohlo, to bylo tezky, ta nejistota poslednich let je tezka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marlleennkkaa No každopádně to na nás bude mít veliký dopad! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Jo a teplo vám tam vzniká dobrou náladou a pozitivním myšlením co?
My taky netopime. Jestli to otocim 5× za zimu na trojku na pul hodiny, tak je to moc. A bydlime v prizemi. Doma mame tricko s kratkym rukavem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
My taky netopime. Jestli to otocim 5× za zimu na trojku na pul hodiny, tak je to moc. A bydlime v prizemi. Doma mame tricko s kratkym rukavem.
Ach jo, to je pořád dokola.
sousedi taky netopí, ve společných prostorách se netopí, stupačky jsou taky určitě studený…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@řeřicha píše:
Tak já čekám, že se vrátíme do 80.let - děcka budou dědit oblečení a botky, dárky budou vytoužené a vzácné, ovoce a sladkosti spíš na prilepsenou, bude se víc chodit pěšky a jezdit na kole, dovolená pod stan, v létě zavařování… To vše je pro mě ok, klidně se uskromnim a svým způsobem mi to přijde i fajn pro děcka, že zažijí takovou skromnou dobu. Věřím, že pak bude zas růst a za deset let bude třeba zase lépe.
Jen doufám, že se ta válka nějak rozumně vyřeší, že se to nepřelije do dalších států, že nikde nic jaderného nevybuchne. Doufám. Klidně si dám skromný život, jen doufám ve zdraví.
Uskromňování je fajn, pokud máš svůj byť inflací ohlodaný příjem jistý. Ale pokud pokrachují firmy, protože neutáhnou energie nebo nebudou mít z čeho vyrábět, tak mluvíme o bankrotech rodin. Pokud nebude práce, bude to skutečně velký průšvih. Navíc tu budeme mít obrovské množství lidí z Ukrajiny ochotných pracovat za minimálku. Já si pamatuji dobu, kdy NEBYLO možné sehnat práci. I na uklízečky stálo za dveřmi deset uchazečů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří píše:
Uskromňování je fajn, pokud máš svůj byť inflací ohlodaný příjem jistý. Ale pokud pokrachují firmy, protože neutáhnou energie nebo nebudou mít z čeho vyrábět, tak mluvíme o bankrotech rodin. Pokud nebude práce, bude to skutečně velký průšvih. Navíc tu budeme mít obrovské množství lidí z Ukrajiny ochotných pracovat za minimálku. Já si pamatuji dobu, kdy NEBYLO možné sehnat práci. I na uklízečky stálo za dveřmi deset uchazečů.
Přesně tak. To je nejrychlejší blízká hrozba. Že některé rodiny budou bankrotovat, protože nebude práce, když nebude materiál a suroviny na výrobu a služby. Hlavně pro dělnické profese. Ale na ty dělnické navazuje i kancelářská práce. Nebude odbyt, tak firmy ty své zaměstnance neutáhnou, když málo vydělají. Bude začarovaný kruh. Snad to nebude trvat dlouho a najde se rychle řešení. Výpadek všeho bude. To je snad všem jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří píše:
Souhlas! Tady se většina předhání v tom, jak se bude umět uskrovnovat, co si všechno odpustí, jak šetří na topení tím, že vůbec topit nemusí…což se hezky čte…ale právě ty jsi vystihla ten hlavní problém, který může nastat. Ale snad to nebude tak zlé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak i nadávání na kuřáky ti třeba uleví. Nekomentuji.
Ulev si sama a přestaň čadit. Oddechnou si i lidé v tvé blízkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Ach jo, to je pořád dokola.sousedi taky netopí, ve společných prostorách se netopí, stupačky jsou taky určitě studený…
Ono se jim to netopení prodraží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit