Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40405
7.3.22 13:27
@jkra píše:
Jo, já teď nakoupila rýži,10 balení, dokoupim cukr, olej. Rodiče maji velký sklep.

Ten olej, to je taky dobrý nápad, to se doma neztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
7.3.22 13:29
@stinga píše:
a když nepůjde elektřina?

Tak uvařím na kamnech na dřevo a rozdáme potřebným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
7.3.22 13:33
@Anonymní píše:
A nyní se zřejmě, jak nás vyzývá Zelenský, ale i naši někteří zfanatizovaní politici, dobrovolně odsekneme ještě od ruského plynu a ropy. Umíte si představit, co to bude pro nás znamenat. Docela se obávám, aby se časem ta naše podpora uprchlíků z Ukrajiny nezvrhla v pravý opak.

Je možné, že to tak dopadne. Už se nedivím, že jsme se rozhodli mít pec. Zatopím si a zároven upeču/uvařím jako to dělali prababičky a u někoho babičky. Co můžu, vypěstuju si a aspon něco málo člověk má. Je mi líto lidí co vytápí dům/byt třeba plynem a jsou to normální pracující lidi, těm totiž nikdo nepomůže :-(
Dneska třeba paní, co prodává v drogérii, že prý aviváže půjdou naráz o 40kč nahoru a to není jen jedna položka, třeba u jídla to je opravdu špatný. No a nikdo to neřeší, nejdřív Covid, ted Fiala řeší jen Ukrajinu a co běžní lidé zde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 13:36
@Magical-eyes píše:
Chystám se na nákup - maso. Z ovoce z mrazáku udělám marmeládu a místo toho tam dám maso. Máte někdo zkušenosti s mražením eidamu 30 %? Dík!

Jen obalený Eidam si mrazím. Když mi sousedka vezme cihlu v makru. Tak si větší část zrovna udělám porce a obalím a mám balíčky v mrazáku připravené. Protože na oběd stejně používám mražený pláty, aby to nevyteklo při smažení nebo pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 13:39
@cecetka píše:
Kdyz nepujde elektrina a nebude plyn, budeme varit venku na ohynku :nevim:

To jsem říkala mému muži včera. My jedeme komplet na elektrice. Plyn vůbec v baráku nemáme. Říkala jsem mu, že koupím takový ten kotlík na guláš a žulovou desku. Že v tom a na tom se dá ledacos uvařit venku. Otec nějaké dřevo má. Že si u něj naberu nošu dřeva. Kdyby náhodou. Se někdo rozhodnul, že elektrika nepojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56077
7.3.22 13:41
@PetraMeli píše:
Je možné, že to tak dopadne. Už se nedivím, že jsme se rozhodli mít pec. Zatopím si a zároven upeču/uvařím jako to dělali prababičky a u někoho babičky. Co můžu, vypěstuju si a aspon něco málo člověk má. Je mi líto lidí co vytápí dům/byt třeba plynem a jsou to normální pracující lidi, těm totiž nikdo nepomůže :-(
Dneska třeba paní, co prodává v drogérii, že prý aviváže půjdou naráz o 40kč nahoru a to není jen jedna položka, třeba u jídla to je opravdu špatný. No a nikdo to neřeší, nejdřív Covid, ted Fiala řeší jen Ukrajinu a co běžní lidé zde?

Aviváž nepotřebuješ. No, ono to celkem souvisí, potřebujeme nemít válku. tady. u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
7.3.22 13:47
@jkra píše:
Aviváž nepotřebuješ. No, ono to celkem souvisí, potřebujeme nemít válku. tady. u nás.

To jsem uvedla jen jako prkotinu (přečtěte si to celé), horší je to s jídlem, pro mnohé s plynem, pro nás všechny s elektřinou atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.3.22 13:49
@PetraMeli píše:
Dneska třeba paní, co prodává v drogérii, že prý aviváže půjdou naráz o 40kč nahoru a to není jen jedna položka, třeba u jídla to je opravdu špatný. No a nikdo to neřeší, nejdřív Covid, ted Fiala řeší jen Ukrajinu a co běžní lidé zde?

Děláš si prču? Myslíš, ze Ukrajina se nas netýká? Udelej si zasobu aviváže, abys vonela, az prijdo Rusáci! :cert:

• Citovat
  • Upravit
2291
7.3.22 13:53
@Alriga píše:
Děláš si prču? Myslíš, ze Ukrajina se nas netýká? Udelej si zasobu aviváže, abys vonela, az prijdo Rusáci! :cert:

Mě osobně se týká to, abych mohla zaplatit to či ono, ta aviváž (asi neumíte číst nebo nevím) byla prkotina nebo asi máte velkou fin. rezervu, ale mě se to začíná ztenčovat a banka se neptá, to samé čez atd…jestli mám či nemám.

Příspěvek upraven 07.03.22 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 13:54
@hospodki píše:
My doma třeba ani nemáme plyn, takže pro nás jsou max konzervy. Kupovat do bytu vařič a bombu kdyby náhodou mi neprijde jako výhodné. Ryze se vaří strašně dlouho :think: jinak když se mrazak neotvira tak u bez elektřiny moderní kousky vydrzi těch 12h

To všichni. Když nepůjde elektrika, kdyby se nějaký kretén rozhodl, že ji dlouhodobě vypne. Tak stejně zásoby v mrazáku nevydrží. Brzo by to maso tam kvetlo. A budeme vděčni za často vysmívanou paštiku a konzervy. Ještě můžeme být šťastní, že jsme paštikáři, když bude nejhůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
7.3.22 13:58
@Kelsey píše:
To všichni. Když nepůjde elektrika, kdyby se nějaký kretén rozhodl, že ji dlouhodobě vypne. Tak stejně zásoby v mrazáku nevydrží. Brzo by to maso tam kvetlo. A budeme vděčni za často vysmívanou paštiku a konzervy. Ještě můžeme být šťastní, že jsme paštikáři, když bude nejhůř.

Pamatuju, že kdysi jsme doma maso zavařovali, i klobásky, dnes už to asi nikdo nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
7.3.22 13:59
@Alriga píše:
Děláš si prču? Myslíš, ze Ukrajina se nas netýká? Udelej si zasobu aviváže, abys vonela, az prijdo Rusáci! :cert:

Tady se hlavně řeší, jestli běžný člověk bude mít vůbec na jídlo, teplo, auto, kdo musí dojíždět, na bydlení.
Ta aviváž je jen příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56077
7.3.22 14:06
@PetraMeli píše:
Mě osobně se týká to, abych mohla zaplatit to či ono, ta aviváž (asi neumíte číst nebo nevím) byla prkotina nebo asi máte velkou fin. rezervu, ale mě se to začíná ztenčovat a banka se neptá, to samé čez atd…jestli mám či nemám.Příspěvek upraven 07.03.22 v 13:56

Tyjo, topime plynem. Tak to vypnou. Budeme prostě ve svetru, mýt se studenou a vařit na ohni. Cokoliv, cokoliv lepší než válka. Než kluk, kterýho ti odtáhnou do armady. Rodiny se semknou, sestehuji. Ale dobrý tip, nakoupím mýdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 14:08
@free333 píše:
Pamatuju, že kdysi jsme doma maso zavařovali, i klobásky, dnes už to asi nikdo nedělá…

Dělává. Sice málo. Zas je problém, že to není často, kde by se to skladovalo. Ale nápad to není špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 14:09
@jkra píše:
Tyjo, topime plynem. Tak to vypnou. Budeme prostě ve svetru, mýt se studenou a vařit na ohni. Cokoliv, cokoliv lepší než válka. Než kluk, kterýho ti odtáhnou do armady. Rodiny se semknou, sestehuji. Ale dobrý tip, nakoupím mýdla.

Kup si jádrové mýdla. To jsem loni zjistila, že na ruční přepínání jsou super. Když jiná možnost praní nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat