Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
7.3.22 16:45
@větvička1 píše:
Ty uz rozumis i ekonomii, jo?

A ty takto zakladni ekonomii nerozumis?

Pokud ti vypadne velky ci klicovy dodavatel a nemas ho cim nahradit, co se stane? Otazka za milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
7.3.22 16:48
@zrcadlo píše:
Byla jsem o víkendu u našich, a jsou připravení. Žijí na okraji roztahané vesnice a mají i drobné hospodářství. Táta nakoupil okapy i na skleníky a dovezl si další kubíkové nádrže na dešťovku. V dílně mají plynové bomby a vařič a mamka vydrhla starý zavařovací hrnec (teď roky používají elektrický), potom velké hrnce používané na zabíjačce (včetně takových kombinovaných kamínek na dřevo s velkým kotlem na polévku) a prohnala myčkou spoustu sklenic a má je naskládané v čistých krabicích. Mají totiž v mrazáku opravdu hodně masa i zeleniny. Takže kdyby to vypadalo na delší blackout, tak to všechno na plynu zavaří. Ve sklepě mají zásoby, včetně demižonů slivovice, a u vstupu si udělali malý regál na dřevo, kam si přenesli z dřevníku část dřeva, aby případně mohli topit krbovkama bez chození přes pozemek.
Oni nijak neplaší, nehysterčí, ale vždycky se v tichosti připraví na všechny varianty :mrgreen:

Dobře dělají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
7.3.22 16:53
@Burj Chalifa píše:
důchodci a samoživitelé v této zemi mají pořád své jisté - pravidelný důchod, záchranná síť sociálního systému - až demotivační a střechu nad hlavou. Přicházející Ukrajince kromě holého života nezachránili nic. A svůj život neměli možnost nijak ovlivnit, na rozdíl od neustále propagovaných samoživitelek, které si za svoji situace zhusta mohou samy. Teď mají přednost oni a je to tak správně.

Kde bereš jistotu, že na důchody anebo soc. dávky se nesáhne?

Státní kasa není bezedná a ty výdaje ted jsou obrovské.

Plus zdražování naprosto všeho, na co se podíváme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
7.3.22 16:56
@Lucie_Sx píše:
A ty takto zakladni ekonomii nerozumis?Pokud ti vypadne velky ci klicovy dodavatel a nemas ho cim nahradit, co se stane? Otazka za milion.

Možná to bude chtít přítele na telefonu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
7.3.22 16:59
@free333 píše:
Pamatuju, že kdysi jsme doma maso zavařovali, i klobásky, dnes už to asi nikdo nedělá…

Já jo. Maso zavařuju běžně, klobásy a psrky taky, všechno tlakově.

• Citovat
  • Upravit
26870
7.3.22 17:14
@Lucie_Sx píše:
A ty takto zakladni ekonomii nerozumis?Pokud ti vypadne velky ci klicovy dodavatel a nemas ho cim nahradit, co se stane? Otazka za milion.

Prece kdyz neni maslo v Kauflandu, zajdu ho koupit do Alberta, neeeee [ironie] :roll:

„Zavidim“ nekterym lidem jejich klidek a naivitu, ze se jen trosku „uskromnime“ :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13027
7.3.22 17:38
@Lucie_Sx píše:

Rikas, ze za to nemuze valka, ale „nesmyslne sankce“. Jakoze kdyz by byla valka a sankce by nebyly, ke zdrazovani by nedochazelo? Tak urcite :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
7.3.22 18:40
@větvička1 píše:
Rikas, ze za to nemuze valka, ale „nesmyslne sankce“. Jakoze kdyz by byla valka a sankce by nebyly, ke zdrazovani by nedochazelo? Tak urcite :roll:

Nejde o zdrazovani. Jde o to, ze nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.22 18:45

Dnešní situace je hodně těžká a já jsem moc ráda, že už 2 roky odkláním své peníze mimo Česko, protože nikdo neví, jak to tu bude vypadat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
7.3.22 19:15

@Burj Chalifa Chtěla jsem reagovat, ale @Lucie_Sx shrnula výstižně dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13027
7.3.22 19:24
@cecetka píše:
Nejde o zdrazovani. Jde o to, ze nebude.

Jde o to, ze Lucie tvrdi, ze za to muzou sankce a nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.22 20:06
@Lucie_Sx píše:
Az si za jeden duchod koupis pet chlebu, tak ti bude prd platnej.Tenhle srab nezpusobuje valka, ale naprosto nesmyslne sankce Rusku.

Ale netřep hovadiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
7.3.22 20:15
@Lucie_Sx píše:
Az si za jeden duchod koupis pet chlebu, tak ti bude prd platnej.Tenhle srab nezpusobuje valka, ale naprosto nesmyslne sankce Rusku.

Ale na začátku všeho byla válka. Kdyby nezačali Rusové válku, nebyly by ani sankce, ne? Vy nějak :srdce: Putinovo pojetí světa se mi zdá (z diskusí už z dřívějška) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.3.22 20:20
@větvička1 píše:
Jde o to, ze Lucie tvrdi, ze za to muzou sankce a nic jineho.

bo to pise volny, ci kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
7.3.22 20:20
@Giovanna1 píše:
Ale na začátku všeho byla válka. Kdyby nezačali Rusové válku, nebyly by ani sankce, ne? Vy nějak :srdce: Putinovo pojetí světa se mi zdá (z diskusí už z dřívějška) :mrgreen:

Některým lidem je zbytečné toto vysvětlovat, těm to nedojde, ani když jim Rusák přijde vystřílet rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat