Zdražování a válka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56123
7.3.22 14:18
@Kelsey píše:
Kup si jádrové mýdla. To jsem loni zjistila, že na ruční přepínání jsou super. Když jiná možnost praní nebyla.

Jo, díky za tip. A hodně zapalek, podpalovac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26869
7.3.22 14:18
@jkra píše:
Tyjo, topime plynem. Tak to vypnou. Budeme prostě ve svetru, mýt se studenou a vařit na ohni. Cokoliv, cokoliv lepší než válka. Než kluk, kterýho ti odtáhnou do armady. Rodiny se semknou, sestehuji. Ale dobrý tip, nakoupím mýdla.

Jakou hledate alternativu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
7.3.22 14:22
@cecetka píše:
Jakou hledate alternativu? :nevim:

Zatím nic. Bude jaro, léto. Včera jsme se v rodině domluvili, že se případně na zimu nastěhujeme do jednoho domu všichni. my s mámou začneme teď trochu víc nakupovat, letos v létě zavařime, co půjde. Zimy se nebojím, jsme fakt otužilí, vařit se dá na ohni, máme studnu. Já se fakt klidně uskromnim. Naservisovali jsme kola. Cokoliv, hlavně ne války.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
7.3.22 15:20
@PetraMeli píše:
To jsem uvedla jen jako prkotinu (přečtěte si to celé), horší je to s jídlem, pro mnohé s plynem, pro nás všechny s elektřinou atd…

To je jak s dezinfekcí u covidu, nekdo si holt hodil 100% přirážku, protože lidi magorej a někdo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33522
7.3.22 15:31

@Pidulka1991 jasně že toho někteří i zneuziji, a ale teď to není o přirážce, teď jsou všechny vstupy šíleně nahoru, takže ty ceny musí jít taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
7.3.22 15:42
@free333 píše:
Pamatuju, že kdysi jsme doma maso zavařovali, i klobásky, dnes už to asi nikdo nedělá…

dělá, zrovna včera mi kamarádka psala, že zavařovali maso, co kdyby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
7.3.22 15:54
@Sonarka píše:
Presne tak…Ukrajinci pro nas byli vzdy v rovine neutralu - v lepsim pripade…a najednou vsichni ted cpou na Fb ty vlajecky a hrajou si nevim na co :roll: Dnes mi kamarad napsal, jakto, ze nemam taky vlajku u fotky…tak jsem mu napsala, ze jsem Cech, ne Ukrajinec, jak rikal Zelenskyj :roll: Kteremu jsme mimo jine taky byli cela leta u pr.ele…jak my, tak zbytek Evropy…na nej mam taky uz svuj nazor…Je mi lito nevinnych a predevsim deti, ale jinak Ukrajinci taky nejsou zadna svatost…a podle me jsou tyhle narody ponekud jinak smyslejici, nez zbytek Evropy a my do toho nevidime…
Co se tyce zdrazovani, tak ano bude jeste hur…jak na tom byly spatne samozivitelky za covidu, tak ted uz se budou moct jit uplne povesit…ale to se neresi. To je v poradku.

Přesně tak. Na válku se teď svede všechno…A je mi těch lidí líto, neumím si představit jít neznámo kam s dětmi a igelitkou, ale na druhou stranu, spousta důchodců, samozivitelek, atd. v Čechách bylo na hranici chudoby uz před tímhle vším a to nikdo neřeší. Jen všichni ve vládě předstírají velká gesta a solidaritu s Ukrajinou, ale kdyby k něčemu došlo, tak bali kufry a nás tu v tom bahně nechají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.3.22 16:00
@PetraMeli píše:
Je možné, že to tak dopadne. Už se nedivím, že jsme se rozhodli mít pec. Zatopím si a zároven upeču/uvařím jako to dělali prababičky a u někoho babičky. Co můžu, vypěstuju si a aspon něco málo člověk má. Je mi líto lidí co vytápí dům/byt třeba plynem a jsou to normální pracující lidi, těm totiž nikdo nepomůže :-(
Dneska třeba paní, co prodává v drogérii, že prý aviváže půjdou naráz o 40kč nahoru a to není jen jedna položka, třeba u jídla to je opravdu špatný. No a nikdo to neřeší, nejdřív Covid, ted Fiala řeší jen Ukrajinu a co běžní lidé zde?

Bez aviváže se dá žít, přiměřeně slušně perou i levnější,–privátní značky, nebudu platit vystajlovanej Ariel, i když božsky voní, mýdlo, sprcháče obyčejné, totéž sapon na podlahu, vychytávat akce všeho, zvážit nutnost kupovat voňavé kuličky do WC, které jsou nehorázně drahé, nekupovat zbytečnosti ala kuchyňské papírové utěrky okrasné zahrádky osadit poživatinami, výměnný obchod přebytků, kultura holt nebude ( lístek na muzikál za 900 Kč oželím), pasta na zuby, WC papír obyčejný, i tak splní funkci, zvážit předplacené časopisy, TV kanál, zabojovat s kouřením…zvážit každou cestu automobilem,,.Ale jsem optimista, české ženy jsou v úsporách neskutečně vynalézavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.3.22 16:02
@Magical-eyes píše:
Chystám se na nákup - maso. Z ovoce z mrazáku udělám marmeládu a místo toho tam dám maso. Máte někdo zkušenosti s mražením eidamu 30 %? Dík!

Ano. Pak ho strouhám leda tak do holanďáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.3.22 16:05
@Mialina2 píše:
Přesně tak. Na válku se teď svede všechno…A je mi těch lidí líto, neumím si představit jít neznámo kam s dětmi a igelitkou, ale na druhou stranu, spousta důchodců, samozivitelek, atd. v Čechách bylo na hranici chudoby uz před tímhle vším a to nikdo neřeší. Jen všichni ve vládě předstírají velká gesta a solidaritu s Ukrajinou, ale kdyby k něčemu došlo, tak bali kufry a nás tu v tom bahně nechají

důchodci a samoživitelé v této zemi mají pořád své jisté - pravidelný důchod, záchranná síť sociálního systému - až demotivační a střechu nad hlavou. Přicházející Ukrajince kromě holého života nezachránili nic. A svůj život neměli možnost nijak ovlivnit, na rozdíl od neustále propagovaných samoživitelek, které si za svoji situace zhusta mohou samy. Teď mají přednost oni a je to tak správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.3.22 16:24
@Burj Chalifa píše:
důchodci a samoživitelé v této zemi mají pořád své jisté - pravidelný důchod, záchranná síť sociálního systému - až demotivační a střechu nad hlavou. Přicházející Ukrajince kromě holého života nezachránili nic. A svůj život neměli možnost nijak ovlivnit, na rozdíl od neustále propagovaných samoživitelek, které si za svoji situace zhusta mohou samy. Teď mají přednost oni a je to tak správně.

Az si za jeden duchod koupis pet chlebu, tak ti bude prd platnej.

Tenhle srab nezpusobuje valka, ale naprosto nesmyslne sankce Rusku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
7.3.22 16:28
@jkra píše:
Zatím nic. Bude jaro, léto. Včera jsme se v rodině domluvili, že se případně na zimu nastěhujeme do jednoho domu všichni. my s mámou začneme teď trochu víc nakupovat, letos v létě zavařime, co půjde. Zimy se nebojím, jsme fakt otužilí, vařit se dá na ohni, máme studnu. Já se fakt klidně uskromnim. Naservisovali jsme kola. Cokoliv, hlavně ne války.

Přesně moje řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 16:30
@Burj Chalifa píše:

Nikdo Vám přeci nebrání se angažovat a rodiny z Ukrajiny si nastěhovat třeba k sobě a financovat.
Nevím proč se pořád navážet, že má někdo něco jisté. Nikdo nic jisté nemá, možná krom politiků.

• Citovat
  • Upravit
13020
7.3.22 16:33
@Lucie_Sx píše:
Az si za jeden duchod koupis pet chlebu, tak ti bude prd platnej.Tenhle srab nezpusobuje valka, ale naprosto nesmyslne sankce Rusku.

Ty uz rozumis i ekonomii, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
7.3.22 16:34
@Anonymní píše:
Nikdo Vám přeci nebrání se angažovat a rodiny z Ukrajiny si nastěhovat třeba k sobě a financovat.
Nevím proč se pořád navážet, že má někdo něco jisté. Nikdo nic jisté nemá, možná krom politiků.

Víš, mně fakt pomáhá si představit, že ve tři ráno musím utéct z domu. A jsem celkem pokorná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat