Jak se účinně zbavit krtka

1908
3.12.14 08:59

Jak se účinně zbavit krtka

Můj dotaz zní „jak se účinně zbavit krtka“? Z dvou stran pozemku máme rodinné domky, to je ok, ale z dvou stran máme pole. Na jaře jsme celou zahradu upravovali, rovnali, seli nový trávník a teď každé ráno vidím nové a nové krtičince :cert: Zkoušeli jsme rušičku krtků - bez úspěchu, karbid vápníku - bez úspěchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
3.12.14 09:10

Ahoj, jedine co opravdu funguje, je ho chytit a odnest nekam hodne daleko. Prodavaji se pasti (nektere ho zabiji, nektere ne), tusim, ze se to jmenuje past na hryzce - das mu to do cesty (ne do krtiny) a on se chyti. A nebo vyryt rycem, kdyz vidis, ze hrabe. Da se to, bojujeme s nima neustale. Cekam, kdy se nam podhrabe i do obyvaku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
3.12.14 09:10

To by mě taky zajímalo, už se pomalu blíží k nám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
3.12.14 09:12

Sehnat mu kamarady mysku, kralicka, zabku a jezecka?

Pokud tohle selze, tak zkuste prirodni repelenty: jednak si na zahrade vysadde cesnek, pripadne jim oblozte krtince. Trochu drsnejsi - smichejte olej, mydlo a mlerou chilli papricku (co nejpalivejsi) s teplou vodou, aby to byla smes hustoty do rozprasovace. Paprickou nesetrete. Postrikejte tim jeho krtince a nalejte to dovnitr, Krtka to bude palit na kuzi, a mel by dat pokoj. Osobne jsem za cesnek.

• Citovat
  • Upravit
69235
3.12.14 09:25

My musíme mít krtčí stádo, jeden krtek to neudělá, máme podrytou celouvelkou zahradu :cert: taky už jsme zkusili všechno, dokonce naše kočka je loví, ulovila jich už dost a stejně nové a nové hromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.14 09:26

A máme hromady i okolo česnekovýho záhonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
3.12.14 09:27

Máme nějaké ultra vyčůraný krtky. NIC s nima nehlo. Máme podrytý celý pozemek. kde je zasazená na jaře nová tráva a hodně jsme ji přes léto sekali tak tam není, ale na starých částech je to hrůza + kombinace nějakých myší, hrabošů, prostě hrůza. Došla jsem tak daleko, že zavolám normálně deratizátora co na netu hlásá jak krtky umí vystěhovat.
brášku ještě napadlo mu poslat do díry výfukové plyny z traktoru, že to někde viděl na jůtůbů :mrgreen: že prý začne zdrhat - to ho pak chytnout a odvézt, ale prakticky je to u nás neřešitelný - netuším kde bych na něj jako měla číhát když má krtince rozseté po půl pozemku..
když dáváš past tak ne holou rukou - pak se do té pasti prý bojí. A dát mu tam nějaký hmyz. já tedy nikdy nic nechytila - jak říkám, máme krtky inteligenty + jsem tedy nenašla hmyz, který by byl ochotný v kleci na krtky čekat :lol: a na mrtvý asi nejdou nebo co
fakt hrůza. slyšela jsem, že když se hodně seká tráva tak tam nechtějí být a stěhují se, možná jo, fakt jsem sekala klidně 3× v týdnu a na novém trávníku zatím nejsou..až budou vyhlásím jim regulerní válku!!!
zavolám toho deratizátora a dám vědět co říkal.
jo a pozor krtek je dle zákona chráněný takže nezabíjet…stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.12.14 09:28

Misto rusicky je lepsi nepravidelne hlucet -jezdit autem, sekat treba kazdy den kousek zahrady v jiny cas, dupat, rezat motorovkou. Hromadky sbirat. Ale pokud mate v sousedstvi pole, budete mit problem i s hrabosem. Ten zere a podryva vsechno co roste. Krtka jsme se zbavili vlastne jen tim ze na zahrade travime hodne casu, ale hrabose se asi jen tak nezbavime a to mame 4 kocky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.14 09:37

@Mišmiš krtci jsou chránění, to nevím, co deratizátor udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
3.12.14 09:39

@terinka4444 nevím, nezájem, ať si je třeba vezme domu, hlavně když mě jich zbaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.12.14 09:41

Tak pak napiš :mrgreen: kdybys viděla naší zahradu :,( a to je teprve prosinec, do jara je to zase jedno velký oraniště :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.12.14 09:42

Mně známá poradila zapíchnout to každého krtince klacík a na něj tád PET lahev, aby ve větru bouchala to klacíku, že to stačí na to, aby to krtka v norách otravovalo. Ale zatím jsem to nezkusila.
Jinak vykouřit dýmovnicí, to jsem opravdu v reálu viděla a fungovalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
3.12.14 09:42

@Mišmiš My sekáme trávu častěji než sousedi. Oni krtky nemají, my ano… Kdo si mi tvrdil, že je třeba pohybu na zahradě, to je prý ruší. Cha! U sousedů klid, zahradou sem tam projde soused, u nás běhá dítě, pes. :| Nevěřím už na nic. Možná tak na to chytit ho a odvést. Jak to provést si neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
3.12.14 09:48

@Sluka takze brasky napad mu tam poslat vyfuk z traktoru by mohl zabrat. A funguje to ve smyslu, ze se krtek nastve a odstehuje se nebo vyleze a je chycen a odnesen?
V pujcovnach zem. stroju je i nejaka masinka na to - neco jako fukar na listi, ale misto aby to foukalo listi tak to ma hadici- vyfuk z norm spalovaciho motoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
3.12.14 09:54

My bojujeme s krtky každý rok :cert: Letos jsem na doporučení koupila toto . Po prvních 2 aplikacích vždy začal hrabat znovu, teď od poslední (3dny) je zatím klid.
Jinak u nás na zahradě běhá na střídačku nebo dohromady celý den 5-6 psů, děti, my tam jezdíme auty a krtkovi je to úplně jedno :zed:
Edit.: Na tu dýmovnici to chce asi opravdu vychytat čerstvou kupu- u prvních dvou jsem to píchla někam, teď jsem objevila úplně čerstvou a zdá se, že to bylo to pravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí