Parazit na palmě

6638
26.11.14 14:08

parazit na palmě

Ahoj děvčata, na milované palmě mám parazity, pidi tečky, co se zakuklí nebo co do bílého chomáče a pak jsou tam světlejší větší tečky. Neumím to lépe popsat. Když jsem to zjistila ostříhala jsem nejhůře postižené listy, pak zkoušela mýdlový postřik, potírat olejem, mrchy se furt množí. Zkusila jsem je mechanicky sbírat na ušní tyčinky. Nic nepomohlo a na palmě je poslední list. Mám ji už dvanáct let, nechci o ni přijít. Poradíte postřik nebo pozná někdo co je to za parazita? Ty tečky jsou malé, ale vyfotila jsem ty chomáčky. Děkuji předem za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
192
26.11.14 14:19

To vypadá na svilušku nebo jinou potvůrku. Mrkni sem http://klubpp.palmparadise.biz/…eceptar.html
Zbavit se toho je vždycky na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
26.11.14 14:20

To vypadá na cervce, me to napadlo klivii a bohužel šla z domu :-(. Postřik se da koupit v obi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
26.11.14 14:29

Taky bych tipovala cervce, mela jsem to taky na palme a bohuzel zadny postrik napomohl, sla do popelnice :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.11.14 14:40

Děkuji moc mi to pomohlo. Asi červci nebo vlnatky. Blbý je, že to prý žije v kořenech a musí se to máčet a přesadit. No snad chudinku zachráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
26.11.14 18:30

Mám to samý na fíkusu, taky jsem zakládala diskuzi. Vyfasovala jsem od tchýně nějaký postřik a po pořádném nastříkání to je lepší. Ale pár chomáčů tam je pořád, i když vypadají tak nějak mrtvě :nevim: Tak držím palce, já dala do květináče prve nějaký hubící tyčinky, ale to bylo úplně nanic. Jsem na ty kytky fakt tragéd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
26.11.14 19:00

@suricata Tak jak psali holky přede mnou, asi je to sviluska, te se zbavuje dost obtížné. Me tedy pomáhá postrikat pivem a pokud chces osvedceny postrik zkus mospilan, jen nezapomen postrik opakovat a postrikat i spodek listu a zbytek postriku nalit do substratu, tim se znici i pripadna vajicka.
potom je dobře presadit a pořádně vyčistit květináč. Držím pěstí :kytka: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
26.11.14 20:38

Červci…je lepší se rostliny zbavit a hlavně se podívej jestli rostliny které rostou v blízkosti nejsou už také napadené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí