Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to si počkám, jestli nevadí. Myslela jsem, že rozdíl jen v barvách, když je to tady ta klasika… ![]()
@Verca1990 tak at ti pekne kvete. Nejlepe nekde u okna. Muzes zkusit i nejake dendrobium. Mam doma orchideji hafo a hlavni je svetlo a neprilis zalevat. ![]()
Ahoj, nezná někdo prosím tento typ orchideje? Dostala jsem ji loni, odkvetla, chvíli vypadala, že bude po ní, ale vzpamatovala se a hodila..výhony? s květy.
Nevím zda se nemá nějak zkrátit, třeba ty loňské apod. Prosím poraďte jak o ni pečovat. Děkuju ![]()
Příspěvek upraven 30.12.14 v 11:32
Ahoj, nezná někdo prosím tento typ orchideje? Dostala jsem ji loni, odkvetla, chvíli vypadala, že bude po ní, ale vzpamatovala se a hodila..výhony? s květy.
Nevím zda se nemá nějak zkrátit, třeba ty loňské apod. Prosím poraďte jak o ni pečovat. Děkuju ![]()
Není to Dendrobium?
http://abecedazahrady.dama.cz/…t-dendrobium
Mám taky, světlounko fialové květy.
Chce chladnější místo… Kde se phalaenopsisům (kurňa, jak se to píše?) daří, tak tahle zasychala.
Příspěvek upraven 30.12.14 v 11:37
To je dendrobium. Měla jsem ji taky a ve stádiu klinické smrti mi kvetla. Nové výhony pouštěla, ale ty staré uschly, tak to vypadalo hrozně. Nakonec se mi ji nepovedlo zachránit. Viděla jsem různé fotky jaká může být krásná. Zkus pohledat na netu, určitě něco najdeš ![]()
Mamka ji ma na okne vedle Phalenopsis a kvete ji kazdy rok. Nejak zvlast se o ni nestara, protoze nevi jak.
@Dadys Je to Dendrobium. Moc se o ni nestaram, jednou za cas prihnojim a kvete nadherne kazdy rok. Jen kdyz odkvete ostrihnu ten stonek, na kterem jsou kvety. Ten zeleny stonek mi zatim neuschl nikdy. Mam to na okne, kde je dost svetla, ale ne prime. Zalivam jednou tydne.
Kazdy rok vyroste novy zeleny stonek s listy a uprostred pak stonek s kvety. Nevim zda to popisuju spravne.
Prosím o radu..Nyní mi roste nový výhonek, nezalévám cca od konce listopadu.. Mám už začít znovu zalévat, aby naběhla na kvetení???