Jaká je to orchidea?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
830
30.12.14 11:49

Mamka ji ma na okne vedle Phalenopsis a kvete ji kazdy rok. Nejak zvlast se o ni nestara, protoze nevi jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85430
30.12.14 11:59

@Dadys Je to Dendrobium. Moc se o ni nestaram, jednou za cas prihnojim a kvete nadherne kazdy rok. Jen kdyz odkvete ostrihnu ten stonek, na kterem jsou kvety. Ten zeleny stonek mi zatim neuschl nikdy. Mam to na okne, kde je dost svetla, ale ne prime. Zalivam jednou tydne.

Kazdy rok vyroste novy zeleny stonek s listy a uprostred pak stonek s kvety. Nevim zda to popisuju spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
30.12.14 13:04

Holky díky, zkusím pohledat ještě na netu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
14.2.15 22:39

dendrobium

Prosím o radu..Nyní mi roste nový výhonek, nezalévám cca od konce listopadu.. Mám už začít znovu zalévat, aby naběhla na kvetení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
14.2.15 23:04

@pannda Zalévám jednou týdně tak, že naplním květináče a vodu po několika hodinách vyliju. Hnojím na list mino sezónu jednou za měsíc, od března do října jednou týdně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
14.2.15 23:05

Na list? aha…Takže už můžu zalévat? Měla totiž období klidu v chladné ložnici, neměla moc světla ani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
15.2.15 04:47

A ma i snizenou teplotu? to je důležitější pro kveteni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.2.15 06:19
@pannda píše:
Na list? aha…Takže už můžu zalévat? Měla totiž období klidu v chladné ložnici, neměla moc světla ani..

Prostředí nemění, jen zmírňuji to hnojení, přesto kvetou jak vzteklé. Počkám, až se otevřou všechny a hodím foto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
15.2.15 10:44

Mám taky jedno dendrobium. Když odkvetla, nechala jsem cca 2-3 měsíce v klidu, to jest bez hnojení, ale „pitný režim“ nechala pořád stejný. Všechny orchideje jednou za týden sprchuji ve vaně a nechám dvě hodinky stát ve vodě.
Nezelévat úplně několik měsíců, to by mi uschly totálně a bylo by po nich.
Mám hodně phalaenopsisů a ty stojí na více světlých místech, miltonie a dendrobium mám v chladnější části bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
15.2.15 10:48

Dendrobium mi zašlo (pravda, dostala jsem ho v posledním stadiu s tím, že se mám pokusit ho zachránit), phalenopsisům se u mě dost daří, dokonce se mi samovolně množí. Okna na západ, žádná extra péče, přísun vody 1× za 14 dní, hnojení podle toho, jak si vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
15.2.15 11:08

@neumisa nádhera. Mně teď kvetou 4, 5 má pupeny a dvě zachraňuji. Až mi to rozkvete, dodám foto. K té záchranné akci- vždycky, když je chci vyhodit, ukážou nový kořen nebo lístek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
15.2.15 11:17

@blecha72

ano, i moje si zachraňují život tímto způsobem. Dendrobium u mě bylo krátce, takže to nevědělo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
15.2.15 11:28

Dendrobium mám stále v ložnici, je tak stále kolem 16st, protože tam mám otevřené okno, zavírám až večer. Phalenopsisky mám 3, kvetou stále všechny, mám je v kuchyni na okně. S těma není žádná práce..Ale tuhle Dendrobku mám od podzimu poprvé a neznám ji. Jde mi o to, co se ted bude dít, když mi po 3 měsících nezalévání vyrašil oddenek a bude se nejspíš olisťovat a růst. Staré výhonky ty suché mám uřezat? a začít přihnojovat a zalévat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
16.2.15 00:03

@pannda koukam, ze mas v kvetinaci cedulku, neni tam presne jmeno denrobia? Pokud je to d. Nobile to potrebuje zimni pauzu v chladne mistnosti. Pokud je to takove to klasicke dendrobium phalaenopsis tak to neni narocne, klidne jak phaly ale ne tolik hnojit. Dendrobium staci treba jednou za mesic i dele.
Pro nakveteni je dulezite i letneni. Ja je po zmrzlych strkam na zahradu a v podstate se o ne nestaram do zari. Pak mi celou zimu kvetou.
Stare uschle vyhonky nechej, driv jsem jich par vyhodila, ale casto u nich prave vyrostou nove a nebo primo na nich. Mela jsem porad pocit, ze o ne musim nejak pecovat, ale pak jsme byli v Asii a vydela jsem, jak to tam roste samo. S uschlych pahliz nove kvetouci. Nektere bych rekla, ze jsou uschle a oni tak krasne kvetly. Nejlepsi je se o ne zase tak moc nestarat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
16.2.15 11:03

@neumisa - nádhera! Závidím ten široký parapet :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí