Jaká je to orchidea?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17042
16.2.15 11:05
@neumisa píše:
@blecha72ano, i moje si zachraňují život tímto způsobem. Dendrobium u mě bylo krátce, takže to nevědělo. :mrgreen:
:mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
16.2.15 11:13

Mne se letos celkem dari, prave jsem zjistila, ze mi nakveta jedna cattleya, co jsem koupila loni na vystave ve fata morgane. :palec: dala jsem ji na zimu do garaze na okno a snad az na jedno zaliti jsem si ji nevsimala. Ted jsem si rikala, ze bych ji asi mela zalit a koukam ma nasazene na kvet.
Dokonce mi po letneni vykvetla i jedna orchidej co mi od koupeni tak 2-3 roky uz nekvetla.
Prvni foto je ta z garaze, jak kvetla loni a druha ten zazrak. :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
16.2.15 11:17

A posledni to je jen pro pokochani, vrazila jsem na leto i phalaenopsis na terasu a takto jsem si pak uzivala. Je to muj milacek velkokvety. ;)

Příspěvek upraven 16.02.15 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
16.2.15 13:08

@wapik Moc hezká. Nádhera.

Holky, chodím se tady k Vám inspirovat a taky kochat. Jsem naprostá novicka, takže potřebuju poradit. Přesazujete je nějak z těch plastových květináčků z obchodu, když už to vypadá, že mají málo místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
16.2.15 15:11

Holky, odbornice :lol: I já se na vás obrátím s prosbou o radu. Koupila jsem dendrobii asi před 2 měsíci, kvetinarka mi jen řekla, že chce světlo a zalévat jednou týdně.
To dělám, Květy porad neopadly, tak v tom mám pokračovat dokud neodkvete nebo co s tim?
Vzdy jsem mela kytky, jen aby se neřeklo, že nemáme v byte nic zeleného a zalévala jsem tak jednou za tři tydny :oops: Proste jsem k tomu neměla vztah, ale tahle kytka mne úplně dostala a chci si ji udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
19.2.15 22:37

@Gába27 presazuji kdyz jsou po odkvetu a kvetinac je opravdu plny korenu. Vyndas z kvetinace a prohlednes koreny. Vystrihas uschle ci uhnile a nechas jen ty zdrave. Pak zasadit do o cislo vetsiho kvetinace. ;)

Jakuve budes muset v peci pokracovat i po odkvetu. :mrgreen: hlavne at nestoji v kvetinaci voda, idealni je celou ponorit a treba za 15 min vyndat a nechat okapat. Pokud mas moznost pres leto ven do stinu, tak se ti odvdeci dalsim rokem zase kvetenim. ;) klidne bych zalevala i co 10dni. Zalezi jak mas doma sucho. Lepsi trochu vyschnout nez prelit. At ti kvete. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
19.2.15 22:59

@wapik děkuju za radu :kytka: Jestli to se mnou holka vydrží i po odkvetu, tak si pořídim další. Úplně jsem se do orchidejí zamilovala, jen si nejsem jista, jestli je zvládnu udržet při zivote :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
19.2.15 23:40

@jakuve neboj jsou to rostliny vcelku nenarocne. Ja se o ne vlastne nekolik mesicu vubec nestaram, vystrcim je ven a tam si zijou svuj zivot. Priroda se stara. Mame tu vysokou vzdusnou vlhkost, skoro jako v dzungli. :lol: pochlub se fotkou, kdyz ti kvete.

Tedka je dobra doba na nakup orchideji, nevim odkud jsi. U nas je treba tedka prodejni vystava. Dneska jsem to byla okouknout. No nadhera. Premyslim jaky novy druh vyzkousim. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
20.2.15 07:41

@wapik jsem z Prahy a vím, že je ted tady taky nějaka výstava. Přemýšlela jsem, že se taky půjdu kouknout, ale ještě nevím jak mi to vyjde. A v létě ji mam nechat venku bez ohledu na venkovní teploty a počasí? :think:
A fotku teda hrde přikládám, dokud kvete a „zije“ :lol: Koupila jsem ji v Kauflandu za 179 Kč a když jsem koukala v jiných obchodech či květinářstvích (chtěla jsem zjistit v jakých barvách kvete), tak mne překvapuje, že cena nesla pod 370,– kc 8o Tak nevím, jestli jsem ji koupila tak levne, nebo jestli nepopletli cenu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
20.2.15 07:43

@jakuve luxusní kytka i cena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie