Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@neumisa píše:
@blecha72ano, i moje si zachraňují život tímto způsobem. Dendrobium u mě bylo krátce, takže to nevědělo.
Mne se letos celkem dari, prave jsem zjistila, ze mi nakveta jedna cattleya, co jsem koupila loni na vystave ve fata morgane.
dala jsem ji na zimu do garaze na okno a snad az na jedno zaliti jsem si ji nevsimala. Ted jsem si rikala, ze bych ji asi mela zalit a koukam ma nasazene na kvet.
Dokonce mi po letneni vykvetla i jedna orchidej co mi od koupeni tak 2-3 roky uz nekvetla.
Prvni foto je ta z garaze, jak kvetla loni a druha ten zazrak. ![]()
Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:30
A posledni to je jen pro pokochani, vrazila jsem na leto i phalaenopsis na terasu a takto jsem si pak uzivala. Je to muj milacek velkokvety. ![]()
Příspěvek upraven 16.02.15 v 15:13
@wapik Moc hezká. Nádhera.
Holky, chodím se tady k Vám inspirovat a taky kochat. Jsem naprostá novicka, takže potřebuju poradit. Přesazujete je nějak z těch plastových květináčků z obchodu, když už to vypadá, že mají málo místa?
Holky, odbornice
I já se na vás obrátím s prosbou o radu. Koupila jsem dendrobii asi před 2 měsíci, kvetinarka mi jen řekla, že chce světlo a zalévat jednou týdně.
To dělám, Květy porad neopadly, tak v tom mám pokračovat dokud neodkvete nebo co s tim?
Vzdy jsem mela kytky, jen aby se neřeklo, že nemáme v byte nic zeleného a zalévala jsem tak jednou za tři tydny
Proste jsem k tomu neměla vztah, ale tahle kytka mne úplně dostala a chci si ji udržet.
@Gába27 presazuji kdyz jsou po odkvetu a kvetinac je opravdu plny korenu. Vyndas z kvetinace a prohlednes koreny. Vystrihas uschle ci uhnile a nechas jen ty zdrave. Pak zasadit do o cislo vetsiho kvetinace. ![]()
Jakuve budes muset v peci pokracovat i po odkvetu.
hlavne at nestoji v kvetinaci voda, idealni je celou ponorit a treba za 15 min vyndat a nechat okapat. Pokud mas moznost pres leto ven do stinu, tak se ti odvdeci dalsim rokem zase kvetenim.
klidne bych zalevala i co 10dni. Zalezi jak mas doma sucho. Lepsi trochu vyschnout nez prelit. At ti kvete. ![]()
@wapik děkuju za radu
Jestli to se mnou holka vydrží i po odkvetu, tak si pořídim další. Úplně jsem se do orchidejí zamilovala, jen si nejsem jista, jestli je zvládnu udržet při zivote ![]()
@jakuve neboj jsou to rostliny vcelku nenarocne. Ja se o ne vlastne nekolik mesicu vubec nestaram, vystrcim je ven a tam si zijou svuj zivot. Priroda se stara. Mame tu vysokou vzdusnou vlhkost, skoro jako v dzungli.
pochlub se fotkou, kdyz ti kvete.
Tedka je dobra doba na nakup orchideji, nevim odkud jsi. U nas je treba tedka prodejni vystava. Dneska jsem to byla okouknout. No nadhera. Premyslim jaky novy druh vyzkousim. ![]()
@wapik jsem z Prahy a vím, že je ted tady taky nějaka výstava. Přemýšlela jsem, že se taky půjdu kouknout, ale ještě nevím jak mi to vyjde. A v létě ji mam nechat venku bez ohledu na venkovní teploty a počasí? ![]()
A fotku teda hrde přikládám, dokud kvete a „zije“
Koupila jsem ji v Kauflandu za 179 Kč a když jsem koukala v jiných obchodech či květinářstvích (chtěla jsem zjistit v jakých barvách kvete), tak mne překvapuje, že cena nesla pod 370,– kc
Tak nevím, jestli jsem ji koupila tak levne, nebo jestli nepopletli cenu ![]()