Jak se zbavit prachu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
23.2.19 15:16

Místo zametání vysávám, zdá se mi to efektivnější. Po vysátí vytřu. Prach se také drží na záclonách a na závěsech, jestli máš, tak je potřeba v nějakých intervalech přeprat. Pokud jsi někde u silnice, tak tam se bohužel hodně práší a nic moc s tím neuděláš. Jedině ještě čistička vzduchu (třeba Ionic Care). Ale je to investice několika tisíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.2.19 15:22

No právě u silnice jsme :/ Také vytírám často..ale nic nepomáhá. Děkuji za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
23.2.19 15:25

sakra, myslela jsem, ze bude diskuze o prachach, tak nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
23.2.19 15:30
@Elishka1 píše:
sakra, myslela jsem, ze bude diskuze o prachach, tak nic :mrgreen:
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16055
23.2.19 15:30

Mohly by trochu pomoct i protipylové sítě do oken (zachytí i prach) a určitě nezametat, ale vysávat. A ségra nosí doma uklízecí botky samochodky z Dedry, nechci dělat reklamu, ale nachytá se na ně spousta bordelu, a pak se dají vyluxovat a jednou za čas vyprat - oni mají malého psa, tak to mají kvůli chloupkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.19 15:33

@Elishka1 Pardon, že jsem zklamala :D
@zrcadlo Děkuji za radu, určitě vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
23.2.19 16:08

Hele s prachem nic nenaděláš, já bydlím ve 3. patře, okna máme do vnitrobloku takže od ulice se sem nepráší, ani nejsem nikde u pole apod, záclony, závěsy nic nemáme a prachu je furt všude tuna, hlavně na černém nábytku je to vidět hrozně a to chodím denně s hadrem. Nechápu kde se bere třeba v koupelně, tam není ani okno a ja tam jeden den setřu co se dá a druhej den koukám a prach je zpátky :zed: co je teda pomoc na ty podlahy je robovysavac, ten se tu jednou za den projede a aspoň to nejhorší sebere, jinak by mi asi hrablo, ještě plánuju ten robovysavač co zároveň vytira to by mělo být ještě efektivnější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115574
23.2.19 16:21

Sakra, taky jsem se nachytala, já chtěla poradit kam s penězi. :mrgreen: No když už jsem tu. Efektivnější je luxovani než zametání a postupovat odshora. Takže nejdřív utřít prach, vyvětrat, vyluxovat, vyvětrat, případně ještě vytřít. Zbavit se všech záclon, závěsů a koberců. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
23.2.19 16:41

Hodně prachu je taky z oblečení, na to pomůže sušička. Když suším na sušáku, tak je to tragedie. Nebo když se svlékneme v koupelně před sprchováním, tak můžu rovnou vytírat. I ručníky pouští chloupky. Asi máme smůlu na nekvalitní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2026
23.2.19 17:09

Nám hodně pomohla sušička. Od té doby, co ji máme už se nám doma neválí takové ty chuchvalce v rozích. Úplně nás to to prachu samozřejmě nezbavilo. A pak bych taky doporučila vysavač a pak vytřít. Koště není tak efektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
23.2.19 17:26

A nosis bryle? Pokud ano, mas vyhrano. Po prichodu domu je odloz a mas klid ;) Zivot je kratky na to, stravit ho uklizenim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
23.2.19 18:15

@pajaxy
Prach jsi a v prach se obratiš.
Proto prach neutírám, co kdyby to byl někdo známý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.2.19 20:00

Chce to vysavac s dobrym sacim vykonem, mozna bych premyslela o cisticce vzduchu :think:
 https://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz/…rna/recenze/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
24.2.19 09:17
@kacaek píše:
@pajaxy
Prach jsi a v prach se obratiš.
Proto prach neutírám, co kdyby to byl někdo známý :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
24.2.19 13:33
@Orochimaru12 píše:
Ahoj, potřebuji radu. Jsem mladá a nezkušená co se domácnosti týče. Jsem ve svém prvním bytě asi půl roku. Brzy se budeme stěhovat jinam ale stejně mě dost deptá jak šílený prach tu všude je! Zametám každý..každičký den a to samé s utíráním prachu..ale pořád je všude..když den nezametu tak jsou hned všude chuchvalce prachu a mě to tak hrozně vadí a otravuje. :nevim: Máme šíleně prachu ve vzduchu a když sem svítí slunce tak je to nechutné na pohled. Chci se zeptat jestli nemáte nějaké rady jak se toho velkého množství prachu zbavit nebo ho aspoň částečně redukovat? :zed:

Doporučuju pořídit si takovou tu chlupatou prachovku, která na sebe dobře nabaluje. Bývají buď bílé nebo pak úplně takové ty chlupaté barevné. A pokud jde o podlahu, radši luxuj (pozor ale, vysavač by měl mít dobré filtry, aby to stálo za to). Zamětáním nevezmeš ani zdaleka všechno a konkrétně prach tím akorát ještě víc rozvíříš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný