Jak se zbavit ryběnek?

145
21.10.16 09:10

Jak se zbavit ryběnek?

Zdravím,
problém s nimi nemám v záchodě nebo v koupelně, ale ve svém pokoji.

Poprvé jsem si jich všimla si před třemi čtyřmi měsíci. Odsunovala jsem stůl a za ním v rohu se jich pár hemžilo. Před nedávnem se mi ale dostaly i do oblečení. Brala jsem si kalhoty, které jsem asi měsíc měla složené ve skříni, a když je rozložím, tak na jedné nohavici byla ryběnka. Když jsem si brala tenisky, které jsem měla uložené pod nočním stolkem, tak jsem je taky viděla na koberci. V úterý, když jsem otevírala skříň, tak jsem si všimla, že mi leze po domácích tričkách (kterých jsem se nějakou dobu nedotkla). A včera večer mi normálně ležela na polštáři.
V pokoji mám relativně uklizeno, kromě teda míst za stolem, skříní a postelí. Přece je nebudu při každém vysávání odsunovat. A přece nebudu každý den vytahovat všechno oblečení, aby se mi tam náhodou nenasáčkovaly.
Slyšela jsem, že existují lepící pásky, ale zas nevím jak účinné jsou. Jinak v bytě nemáme vlhko, udržujeme ho kolem 50%. Nenajde se tu někdo kdo má s tímto zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
21.10.16 09:29

To mě také zajímá, neboť je máme v koupelně, v kuchyni i v ložnici v oblečení. Všude po málu, ale i tak mě to strašně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.10.16 09:41

Nám si v minulém bytě udělaly hnízdo pod postelí, když tam malá nepozorovaně strčila zbytek nějakého rohlíku. Byla tam taková blbá postel až k zemi, takže se pod ní nedalo vysát. Trochu pomohlo postel odtáhnout, všechno to vyzabíjet, pořádně to tam uklidit a dělat to opakovaně. Oni asi nejsou jenom ve vlhku, ale drží se i v prachu. Takže asi uklízet pořád dokola i pod postelí a pod stolem. Já jsem na ně s žádnou chemií nešla, protože jsme v ložnici spali i s malou, ale je fakt, že definitivně jsme se jich nezbavili nikdy, ale při důkladném úklidu byly velmi ojedinělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.10.16 09:51

Naštěstí nejsou nějak škodlivé (snad mám dobré informace :D), ale stejně je tu nechci mít. Protože ten strach, když se probírám oblečením nebo starými sešity a čekám kdy na mě nějaká vyskočí, je strašný.

No mám v plánu udělat generální úklid. Já bych se asi pod postel i vysavačem dostala, ale mám takm staré učebnice, které nemám kam jinam dát, ale budu muset něco s nima udělat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.10.16 10:06

@ritterca Kup si RAID MAX PĚNA NA LEZOUCÍ HMYZ 400 ml a nastriekaj penou miestnosti po celej dlzke dole. Oni sa zdrzavaju v strenach, tak musis nastriekat vsetky rohy - aby sa nemali ako dostat do miestnosti. Urcite to funguje. Mala som rybenky v kupelke a nastriekala som to prvy krat a to si mala vidiet rano tu spust :lol: Potom sa neobjavili asi 3 tyzdne, potom sa objavilo dalsich par tak som opat vystriekala kupelku a potom sa objavili asi az po 3 mesiacoch - tak som opat vystriekala a je to uz rok a nevidela som ani jednu. Vsade pisu ze sa ich neda zbavit - tak to sa teda da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
21.10.16 10:12
@ritterca píše:
Naštěstí nejsou nějak škodlivé (snad mám dobré informace :D), ale stejně je tu nechci mít. Protože ten strach, když se probírám oblečením nebo starými sešity a čekám kdy na mě nějaká vyskočí, je strašný.

Rybenky neskáčou.

http://remesla-sluzby.bydleniprokazdeho.cz/…macnosti.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.10.16 10:31
@eumedon píše:
Rybenky neskáčou.http://remesla-sluzby.bydleniprokazdeho.cz/…macnosti.php

Vyskočí bylo myšleno jakože se objeví ;)

@Xsenova No, přes jednu stěnu mám skříň, takže to asi až tak nepůjde. Mám v plánu použít savo a tím vyčistit skříň + ho nastříkat na stěny u koberce (teda tam kde to půjde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.10.16 10:51

@ritterca tak vystriekaj okolo skrine aj skrinove rohy. Savo ti nepomoze. To je na dezinfekciu, ale hmyz okolo neho na druhy den prejde stejne. To co som ti poslala je prave na lezuci hmyz. Kup si to - pisem ti ze bude po rybenkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.10.16 11:39

@Xsenova A to fakt udělá pěnu nebo se to jenom tak jmenuje? :)
A máš zkušenosti s biolitem na lezoucí hmyz?

A nebude vadit, že máme u podlahy lištu s kabely?
A kdybych teda tu pěnu nastříkala, tak to mi jako ty rybenky druhý den vylezou? A budou mrtvé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.10.16 15:33

@ritterca Ten raid ma dlhu tenku tycinku z ktorej ide pena a zanechava plynuly tenky pas po dlzke steny. Ja by som nastriekala na listu aj dole k liste. Pena za 10 sekund popraska. Mozes to striekat aj kusok od listy. Ked rybenky vylezu tak je po nich. Skapate ich najdes na koberci :lol: Raid som kupovala na odporucanie ako prostriedok proti rybenkam. Ine produkty som neskusala - nemala som uz dovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.10.16 15:44
@Xsenova píše:
@ritterca Ten raid ma dlhu tenku tycinku z ktorej ide pena a zanechava plynuly tenky pas po dlzke steny. Ja by som nastriekala na listu aj dole k liste. Pena za 10 sekund popraska. Mozes to striekat aj kusok od listy. Ked rybenky vylezu tak je po nich. Skapate ich najdes na koberci :lol: Raid som kupovala na odporucanie ako prostriedok proti rybenkam. Ine produkty som neskusala - nemala som uz dovod.

Byla jsem normálně ve čtyřech obchodech a nikde nebyl. Tak zatím použiju biolit kolem stěny, uklidím skříň (teď nevím jestli použít sanytol nebo detol) a našla jsem pastičky na rybenky, takže ty pro jistotu umístím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.10.16 15:56

@ritterca ja som ho kupovala v DM. Dufam, ze sa ti podari tych priser zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.10.16 16:00
@Xsenova píše:
@ritterca ja som ho kupovala v DM. Dufam, ze sa ti podari tych priser zbavit.

V DM jsem byla, ale tam neměli ani normální stojan s těmito vecmi jen takový malý přistavený košík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
21.10.16 16:02

@ritterca je pravda ze DM malo velke zmeny v dizajne aj sortimente. http://repelenty. heureka. cz/raid-max-pena-na-lezouci-hmyz-400-ml/# toto je ono. niekde v drogerke to urcite najdes. Teda dufam, ze neukoncili vyrobu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný