Jak se zbavit ucvrkávání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se zbavit ucvrkávání ??
Ahoj maminky,
syn od je od dvou let bez plín
Uplynuly tři měsíce a říká si, ale vždycky si trošku cvrkne do slipů a pak až si uvědomí, že chce čůrat a jde normálně na záchod. Už mě nebaví pořád prát slipy a tepláčky, když už si takhle pěkně říká, nevíte nějaký fígl, jak ho to naučit nebo to musí přijít samo? Zkoušela jsem běhat nahatého a je pravda, že to si necvrkne a jde pěkně čůrat. Jenže to nemůžu praktikovat pořád že?
Děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Katrin1 není rada, jen vydržet.. je ještě dost malý, ono mu to samo časem dojde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maximálně podle okolností dávat čurat preventivně, pokud se nechá (první se nechal v pohodě, druhý jde na pokyn zatím jen zřídka, většina posazení na nočník musí být jeho rozhodnutí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych potřebovala radu, teda jinou než trpělivost
Syn je bez plen už rok a tyto drobné „nehody“ se stále občas objevují, sice už jen 1-2× za týden ale stejně. Většinou když je do něčeho zabraný a nemá čas a jde na poslední chvíli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tak, jak píšou zkušené matky nade mnou. Dát tomu čas a dávat vyčůrat. U nás to dozrálo teprve nedávno - lehce po třetím roce
Ze dne na den dozrál močák / signály do mozku / nebo bůhvíco - a - světedivse - dítě vydrží a udrží!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK 1-2× týdně? Tak to bych snad ani neřešila! Oni si hrajou tak intenzivně, že nějaké čůrání je až na posledním místě.. Ostatně, ne že bych ten pocit, když v práci něco intenzivně řeším a nohy už mám křížem, neznala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mishela_v
taky to znám, ale naštěstí mám větší měchýř, tak nemusím přepírat kalhotky
Já to taky uý neřeším, jen ho pošlu se převléct, vyperu a pověsím. Tahle frekvence už mě netrápí. Spíš jsem to řešila, co by dělal ve školce kdyby se nesoustředil, ale to už je rovněž bezpředmětné jelikož ho nevzali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn sem tam ucvrnknul, ale najednou začal mít ucvrnknuto před každým čůráním. Zmínila jsem se doktorce, říkala, že to může být věkem, že nemá čas (řešila jsem to začátkem ledna, bylo mu 2 a čtvrt roku a bez plen je od 20 měsíců), ale že by to nechtěla podcenit a dala mi normální a sterilní zkumavku a zjistili mu bakterii v moči. Po dobrání ATB se cca do týdne srovnal a teď ucvrnkne prakticky jen jednou za uhra, když je opravdu zabraný do hry.
Tím tě nechci strašit, jen píšu svojí zkušenost.
JInak mi říkala, ještě než byly výsledky, že se ho mám pořád ptát, zda nepotřebuje, že některým dětem i občas chybí jen ten návyk na „sucho“ + prostě nemají čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé tak zrovna o tomhle problému teď taky přemýšlím!!! Syn se krásně - skoro ze dne na den - naučil na nočník ve 22 měsících, najednou to rychle pochopil a ze začátku si pěkně říkal, až jsem se divila, jak málo bylo nehod. teď jsou mu čerstvě 2 a najednou jsou ty nehody nějak častější, tak mě to štve. on si jako říká, ale párkrát za den si řekne, když už je v kalhotách mokro a je to na převlíknutí. on se ještě na tom nočníku většinou dočůrá, ale když je do něčeho zabranější, tak prostě hlásí pozdě. ze začátku nám nešel bobek, ale to už jsme snad překonali, tak teď ještě vyladit to čůrání no…taky si říkám, že nic jiného asi nezbývá než vydržet a prát a prát
a u nás je to totiž podobné jak píše Gladys - připomínání a ptaní se moc nefunguje, protože on prostě jde na záchod nebo nočník, až když se sám rozhodne!
spíš zabírá - když se neptám a rovnou ho posadím…někdy se to povede, někdy si odmítne vůbec sednout…
jo a holky, protože stoupla spotřeba spodního prádla, jak furt pereme
- nevíte, kde se dají koupit nějaké dobré trenky na dvouleťáka? manžel řek, že to bude trenkař už od mala
takže slipy u nás vůbec nefrčí, ale trenky nejsou moc k sehnání, jsem zjistila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My si ucvrnkávali skoro dopěti let, a bylo to světe div se jen tím, že neměl čas, páč byl věčně do něčeho zažraný. a když už nemohl vydržet strašně přešlapával a mudel dokončit rozdělanou práci, takže jsem ho začla posílat preventivně, ale byl to děs
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme uplne stejny problem ma 2roky a pokazde si cvrkne nebo kdyz ma nejakou aktivitu u ktere je celej dive tak na curani zapomene uplne
a pocura se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit