Odplenkování venku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odplenkování venku
Ahojky, omlouvám se za založení nové diskuse. Synovi jsou 2 roky 4 měsíce. Do nedávna měl hysterické záchvaty při zmínce o nočníku. Teď ve středu jsem mu ale vzala plínu a dala mu na doma kalhotky. První dva dny se počůrával, ale dnes už je to třetí den, co si říká na nočník a zatím bez nehody. Teď nevím, jak mám pokračovat. Odplenkování na noc zatím nehrotím, jde mi o odplenkování venku. Je mi jasné, že mu asi taky budu muset sebrat plínu i ven a nejspíše sebou brát i náhradní oblečení. Mám začít už teď nebo ještě třeba týden počkat? A co když třeba pojedeme v autobuse a on se počůrá, to teda nevím… Díky za zkušenosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, já to mám s dcerou podobně a jak jí to šlo doma bez nehody, tak jsem to riskovala i venku, ale když jsme někam jeli vlakem, tak jsem na cestování dala plínku… to budu riskovat až si budu jistá, že by vydržela to držet… protože ve vlaku i když mi řekne, tak co s tím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 Ahojky tohle jsem resila pred mesicem..Syn ma 25 mesicu. A od 5 dubna je bez plen..Napred jsem ho odplinkovala doma, hned ze dne na den si zacal rikat, no rikat spise sel hned sam curat.. ![]()
A po par dnech, jsem mu nedala plinu na ven, ptala jsem se ho porad, a rikal ne..Tak jsem ho nechala, a kdyz jel v kocare nebo jsme byly na hristi, tak utikal sam…A ja mu jen pomohla vyslict a podrzela jsem pinďu..
Na noc plinu stale mame a i na dopoledni spani ma. To neresim!!!
Nahradni obleceni sebou radsi beru, jak slipiny, tak teplaky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila bych s ním prvně jen na krátko a bez plíny, třeba na tu hodinu nebo co vydrží. A pak zajít domů se vyčurat. A před barákem, než by jsme šli domů, tak bych to zkusila, jestli se mi venku vyčurá na chlapa. Když ne, tak bych valila domů ho posadit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to na ven resila trenovacima plenkama.Jsou to sice plenky, ale nandavaji se, jako kalhotky. Takze jsme nandavali a sundavali normalne, kdyz jsem posazovala na zachod venku. Jestli mi rozumus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malá, když si začala doma říkat, tak sem plínu hned sebrala a asi třetí den i na ven. Venku se ptám, ale říká si úplně stejně, měla sem strach, že ji popletu hlavu, že jednou plínu ano a jednou ne.
Ale netroufnu si ještě na cestu autem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív jsem se ujistila, že mu to fakt doma jde, pak na krátkou procházku ven, preventivně vyčurat těsně před odchodem, tak na 30min ven (třeba couračkou pro rohlíky atd) a po příchodu zase hned na nočník. Na delší trasy, do auta atd plínu ještě měl. Nejdřív to teda ještě bylo pitomé, že nechtěl čurat vestoje venku, tak jsem nosila dle cíle cesty nočníček nebo jen redukci na záchod, pak se to naučil v létě na zahradě a to jsem pak dávala preventivně vyčurat třeba na autobusové zastávce na travičku než jsme nastoupili, před vstupem do supermarketu…
Teď začal doma chodit druhorozený na nočník, poměrně spolehlivě, ale musí chtít on sám, preventivně an moji žádost jde málokdy. Takže má na ven plínu, pokud je cesta kratší, tak vydrží plínka suchá. Seberu, až bude fakt teplo, když se počurá v létě, tak to není žádná trága.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jestli můžu, tak se připojím s dotazem ![]()
Malá si teď konečně začala říkat, nějak zkraje května a doma je na ní spoleh, to je v pohodě. Akorát venku nechce čurat na travičku ani jinde, zkouším vyvětlovat, že se to tak dělá a i viděla jiné holčičky, ale nechce prostě. Dneska jsme byli na návštěvě a tam nechtěla ani na záchod (přitom nedávno se do něj vyčurala na zahradě) Tak nevím jak to řešit, jestli zatím dávat na ven a občasnou návštěvu plínu
Ale moc se mi nechce, když už si říká. Nebo brát všude nočník? Jenže kočár už nebereme, abych ho dala pod něj, spíš jezdí na kole a tak.
Kdyby měl někdo radu, tak děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá 21 měsíců, před měsícem jsme sebrali línu doma a když není úplně zima, chodíme i ven bez. Sama si ještě neřekne, ale průběžně se jí ptám a když řekne, že nechce, tak opravdu nechce. Samozřejmě nosím s sebou náhradní oblečení, už jsme i převlíkaly:-). Jak tady už někdo psal, nechci ji motat hlavu, že jednou má plínu a podruhý ne. Plínu dávám, jen když je zima anebo jedem někam dýl autem nebo třeba k dr., kde nevím, jak dlouho se zdržíme. U staršího syna byla tato taktika úspěšná, ve 22 měsících byl přes den spolehlivě bez plín a 2. narozeniny už bez ní i spal
. Ale každé dítě je jiné, že.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem diskusi…
Na tyhle situace jsou super takové ty natahovací tréninkové plínky. Jdou stejně jako kalhotky velmi snadno sundat a natáhnout, když si venku řekne na čůrání. A kdyby byla nehoda, tak nemusíš dítě venku převlíkat… Já je koupila před týdnem a zatím malý ještě ani jednu nepočůral. Ale my je dáváme spíše pro ten druhý případ. Počůrané kalhoty nejsou až takový problém, jako pokakané. Malý už je s čůráním v podstatě v pohodě jak doma, tak venku, tak na noc i když plenky pro jistotu dávám jak ven tak na noc, ale kakání nějak pořád ne a ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terka 85: Tyjo, tak teď jsi mi vlila naději. Jsme na tom úplně stejně - bude mu 2,5, hysteráky, když se o nočníku jenom zmíním. Taky sbírám odvahu a morál ho prostě svlíknout a jdeme na to. Tohle mě moc potěšilo. Tak počkám, až se zas oteplí a nastoupím na něj. Kéž by to i u nás šlo takhle hezky.
- Citovat
- Upravit
Taky jsem to řešila před měsícem, kluci se oplenovali doma během 14 ti dnů, další týden jsem je brala ven s plínou, ale pak jsem pozorovala, že jeden už ji má pořád suchou, takže jsem mu jí vzala, za pár dní i druhému. Naučila jsem je venku čůrat na bobku a funguje to skvěle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 úplně jak kdyby jsi popisovala náš příběh z odplenkováním, malému budou příští měsíc dva, já teda sebrala plenku zrovna i na ven prostě mu beru náhraní oblečení, zatím se teda nepočůral, a to jsem začala v úterý
nevím teda jak to bude když pojedem třeba dýl autem, to mu radši dám asi plenku
dokud si prostě nebudu jistá, stejně jak s nocí, zatím mu plenku dávám, ikdyž teda se zatím v noci do ní nevyčůral, vždy až ráno…taky se snažím vysledovat kdy se mu chce, jako podle toho kolik toho vypije a tak, my máme problém spíš s kakání, on prostě nechce sedět při kakání a tlačí mě ve stoje
je pravda, že mu to jde nějak težko, jak to máte vy s kakáním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za příspěvky. Nenapadlo by mě, že ten nočník bude taková věda ![]()
@TynaCut Kakání je v pohodě. Dneska si řekl a normálně se vykakal do nočníku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P28 píše:
Terka 85: Tyjo, tak teď jsi mi vlila naději. Jsme na tom úplně stejně - bude mu 2,5, hysteráky, když se o nočníku jenom zmíním. Taky sbírám odvahu a morál ho prostě svlíknout a jdeme na to. Tohle mě moc potěšilo. Tak počkám, až se zas oteplí a nastoupím na něj. Kéž by to i u nás šlo takhle hezky.
U nás to bylo stejné, dělal takové cavyky když jsem ho chtěla posadit na nočník
,hrůza pištěl jak blázen, pak najednou viděl stejně starého bratrance jak sedá na nočník, ten mu ho nechtěl půjčit, tak od té doby to zafungovalo a během dvou dnů jsme byly bez plenek a ten jeho bratranec stále s plenkama
jako čůrá na nočník, ale neřekne si.Ani nechápu co se v malém zlomilo, ale přeju ať to jde i vás tak rychle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit