Tip, jak učit na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tip jak ucit na nocnik?
Ahoj mohla bych vas poprosit o radu jak jste naucili deti na nocnik? Malemu je skoro 20 mesicu…cca od 17 mesice si nekdy rekne ze chce sundat plenku ze bude curat… jenze kdyz mu ji sundam dobehne k nocniku sedne si a v tu ranu leti jinam. Pokud ho zabavuju aby na nocniku sedel proste to drzi a vycura se az kdekoliv jinde. Je hodne chytri a chapavi ale proste v tomhle mi to dela naschval. Cetla jsem ze se deti nemaji nutit… takze se proste obcas zeptam.. nekdy necham bez plinky. Zkouseli jsme i na velky zachod a tam taky sedet odmita. Cura kdekoliv jinde a oznami ze cural ale na nocnik ho nedostanu. Jeste jsem zkousela nechat mu jen trenky aby poznal ze se pocural ale jemu je absolutne jedno ze je v mokru. Uz jsem zoufala protoze si na nocnik chodi sedat a hraje si ze cura ale jak to na nej de tak tam nepujde:-( Manualni posazovani po pul hodinach je u nas taky zbytecny protoze to proste zadrzi nez sleze. Mate nejake tipy jak ucit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja maleho zacjala učit gdyž se naučil sednout ted mu je skoro 10 mesicu a za den mame plinku gdyž jdeme spat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@silvija píše:
Ja maleho zacjala učit gdyž se naučil sednout ted mu je skoro 10 mesicu a za den mame plinku gdyž jdeme spat
Taky jsme zouseli a maly mel po kazdem posazeni an nocnik totalni hysterak takze jsme se na to vykaslali aby to nebylo horsi nez lepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala jsem ho dole nahatýho, jen s ponožkama. Jakmile měl slipy, tak to šlo do nich. První dny byly o sledování- za chvíli víš, jak se chová, když chce čůrat. U nás pohled do blba, „zaseknutí“, pinďa reaguje. V tu chvíli ho hned dávám na nočník a říkám, že musí čůrat na nočník. První dny byla otrokařina. Strašně ho bavilo jít nočník vylít, spláchnout. A postupem času si začal sedat sám, nebo šel sám na nočník, když jsem řekla. A teď se někdy učíme chodit čůrat se slipama, na nočník doběhne, ale nesundá si je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nunik123 píše:
Taky jsme zouseli a maly mel po kazdem posazeni an nocnik totalni hysterak takze jsme se na to vykaslali aby to nebylo horsi nez lepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nunik123 mému mladšímu jsou skoro dva a máme to úplně stejně!!!taky je dost chytrý a moc dobře ví o co jde, když je počůranej, tak mu to je jedno, že je v mokru, na nočníku sedět nechce a kyž už ho tam třeba 10 minut udržim, tak stejně neudělá ani kapku, ale během chvilky udělá jinde kaluž…mě oznamuje i že právě čůrá nebo kaká do plínky..u staršího jsem s tímhle neměla problém a čekala jsem, že to s druhým bude snadnější, že to odkouká…a ono prd…a přitom mladší chodil už v 16ti měsících(což mě překvapilo) asi týden aktivně na nočník, čůral do něj, kakal…ale pak se kousnul a už nechtěl..jsou to lumpíci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nunik123 to je jak když čtu o svém synovi. Máme to přesně tak. Je mu 17m a prostě zkoušíme
Chce sundat plenu, hned běží na nočník, nechám ho jen v ponožkách a tričku, běhá na něj pořád, dělá, že čůrá, ale nikdy se nevyčůrá, vždycky se vyčůrá jinde a pak mi to ukáže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, naši jsem taky posazovala hned jak seděla, ale pak se asi v 11 měsích sekla, hysteráky, tak jsem se na to vykašlala. TEĎ čekám, až se ještě oteplí a nechám ji běhat nahatou a uvidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Videla jsem takove samolepky do nocnicku, na kterych se po pocurani objevi o razek. Holky tady si to chvalili!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janichka Koupila jsem a malá se toho bála, vždycky se lekla a následně do nočníku chtěla sahat:) sundala jsem to a za tři dny byla bez plínek, ale asi to nemá souvislost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My v podstatě začínáme. Zkoušeli jsme od nějakýho 9.měs, občas vysadit, to se ještě dařilo, ale pak najednou začal hysterčit, tak jsme raději přestali. Teď máme problém, že jakmile není plínka nasazená, tak se nečurá.
Párkrát už se mu podařilo se trochu vyčurat do nočníku, ale nic moc. Teď bylo teplo, byl na zahradě bez plenky, vypil skoro dvě flašky čaje a když už to bylo přes dvě hodiny, co nečural, tak jsem mu plínku dala. Okamžitě začal.
Jenom za mnou chodí, nervózně přešlapuje a viditelně by se mu chtělo, ale asi se bojí nebo nevim.
Někdy zabere dát mu do nočníku tu plínku. Sedí na ní a to se někdy vyčurá. Takže začneme asi víc praktikovat to. On na nočníku doma vydrží i 1,5 hod sedět a hrát si, ale nečurá. O bobík se ani nesnažíme, jelikož to je záležitost těžce nepravidelná.
A mluvit neumí, tak si ani neřekne. Občas dá najevo a peláší k záchodu, ale tam zjistím, že začal informovat až „po“.
Pořád doufám, že se to zlepší, starší odborná
generace buzeruje kudy chodím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluka jsem motivovala čůrat v létě na travičku, na kytičky, na stromeček
a pak do mušle, to ho děsně bavilo
Tedy v mnohem pozdějším věku, když na to ještě nebyl zralý, nepomohla by ani mušle plná okrasných dřevin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nunik123 píše:
U nás to taky tak bylo a navíc mi vždycky utekl. Dal si říct až pár měsíců před 3.narozeninami a během týdne byl přes den bez plen
Kluci jsou v tomhle pomalejší, tak ho nenuť nebo z toho bude mít psych. blok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky malá má skoro 10mesícu a ješte nesedí, takže skoušet ješte na nočník nebudu,
Ale príjde mne to že sme pozadu nebo má čas?
dekuju za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme něco podobného. Akorát u nás vydrží být v suchu půl dne. Lítá nahatý, jen v ponožkách a tričku, když se jde posadit na nočník, nic na něj neudělá - sedne, zvedne se a jde. Občas tam hraje scénku, jak čůrá (říká čííííí) a tím to hasne. To samé se záchodem. Doma se na podlahu nepočůrá… ale v poledne jde spát, dostane plenu a pustí to do ní. Přijde mi, že vyloženě čeká až na tu plenu. Tak taky nějak nevím, co s tím. Jestli mu tu plenu zkrátka sebrat i na to spaní po obědě. Jsme nějak momentálně na mrtvým bodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit