Příliš malý nočník

Qwentin
30.4.13 14:28

příliš malý nočník

Ahoj maminky, začínám syna učit na nočník, ale každý, který jsem koupila (dosud 3 nočníky), mu byl malý. Syn má už přes patnáct kilogramů, je veliký, vypadá na 3-4roky, ale je mu rok a půl. V červenci mu budou dva. Zajímalo by mne, jestli se někde dá sehnat nějaký větší nočník, kam se vleze, anebo mu musím koupit to malé prkénko pro děti a učit ho takto? Moc děkuji za rady :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
30.4.13 14:33

V čem je mu malý? Jaké nočníky máte? Kamarádka má dvouleťáka (16 kg a 95 cm) a mají nočník, co vypadá jako židlička, kluk s ním nemá žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
20777
30.4.13 14:35

Kde kupuješ nočníky? Mně chodí na nočník dvou a čtyřleté dítě. Mladší má 15 kg, starší dvacet a vlezou se. Máme dva úplně obyč nočníky, podobné těmto na obrázku a úplně v pohodě :palec: :
http://www.nej-hracky.cz/…/nocnik-.jpg
 http://www.babydirekt.eu/…s/01418l.jpg

Jeden nočník je z Tesca a ten druhý netuším, ale dá se sehnat za pár korun snad všude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.4.13 14:37

Oni mají přibližně tento .
My máme tento a syn (88 cm) ho má ještě spíš větší.
Pak jsem na živo viděla tenhle a přišel mi dost velkej, nebrala jsem ho, protože mi přišlo, že by se na něm ztrácel.

• Citovat
  • Upravit
5352
30.4.13 14:39

Náš malej má 16 kg a nočník máme úplně normální a bohatě mu stačí :nevim: Navíc jsme samozřejmě vyzkoušeli haldy nočníků všech možných typů v hernách a žádný mu nebyl malý :nevim: Jestli ti jde o to, že ti chlapečci často čůrají mimo, tak to je způsobem, jakým na nočníku sedí. Musíš ho naučit posadit se na ten nočník spíše jako v předklonu a spíše dozadu, pak mu ten pindík směřuje dovnitř nočníku a čůrání mu neteče ven. Stačí mu vysvětlit, že musí pindík směřovat do nočníku… Ale je pravda, že to samozřejmě rok a půl starému chlapečkovi asi těžko vysvětlíš. Ono je dle mého názoru na čůrání do nočníku v 1,5 roce brzo, ale když se ti to chce absolvovat :nevim: Když ho necháš do dvou a u chlapečků spíše do 2,5 roku, tak pak začne chodit sám od sebe a budeš to mít bez nervů, drilu a zbytečných zklamání na obou stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
30.4.13 14:40

Ahoj, no ty snad mluvíš o mém synovi :D váha stejná a taky mu budou dva v červenci.
nočníky jsem koupila dva, oba k ničemu. malinké. až pak jsme od známých dostali červený chicco, myslím že je to tento http://nocniky.heureka.cz/…erkou-modry/
my máme asi starý model jsou na něm kačenky. a ten je konečně dost velkej. malej se na něj hezky vejde.
a na záchod jsem koupila toto sedátko http://nocniky.heureka.cz/…c-disney-pu/
a to je naštěstí také v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.13 15:00

Jo, taky obcas v hernach a centrech byli synovi nocniky male, doma mame ikeacke nocniky a velke jsou dost, dostatecne vysoke. A mame teda i ikeacke umelohmotne vysok stupatko, prkynka mala jsem kupovala v obi, mame jedno z roosmanna polstrovane a je taky mrnave :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
30.4.13 15:06
@Billi píše:
V čem je mu malý? Jaké nočníky máte? Kamarádka má dvouleťáka (16 kg a 95 cm) a mají nočník, co vypadá jako židlička, kluk s ním nemá žádný problém.

On se do nej nevleze, ten zadecek má jakoby venku, já jsem ten nočník co vypadá jako židlička viděla, ale to je asi ten hrací, ten stojí tak 1500,–,ale tolik se mi do nočníku teda investovat nechce :-o.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
30.4.13 15:10
@Amys píše:
Kde kupuješ nočníky? Mně chodí na nočník dvou a čtyřleté dítě. Mladší má 15 kg, starší dvacet a vlezou se. Máme dva úplně obyč nočníky, podobné těmto na obrázku a úplně v pohodě :palec: :
http://www.nej-hracky.cz/…/nocnik-.jpg
http://www.babydirekt.eu/…s/01418l.jpgJeden nočník je z Tesca a ten druhý netuším, ale dá se sehnat za pár korun snad všude :nevim:

Děkuji za ukázku, já měla také s tou kačenkou, ale neseděl mu. Myslím, že stačí úplně obyč nočník, zkoušela jsem mu koupit i hrací za dvě stovky, ale tam se taky nevešel. Má holt větší sedýnku :-).

• Citovat
  • Upravit
Billi
30.4.13 15:14
@Andrejka81 píše:
On se do nej nevleze, ten zadecek má jakoby venku, já jsem ten nočník co vypadá jako židlička viděla, ale to je asi ten hrací, ten stojí tak 1500,–,ale tolik se mi do nočníku teda investovat nechce :-o.

U nás ho mají v domácích potřebách za 130 Kč. Koukni na odkaz, co jsem sem dávala.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
30.4.13 15:14
@Gladys píše:
Jo, taky obcas v hernach a centrech byli synovi nocniky male, doma mame ikeacke nocniky a velke jsou dost, dostatecne vysoke. A mame teda i ikeacke umelohmotne vysok stupatko, prkynka mala jsem kupovala v obi, mame jedno z roosmanna polstrovane a je taky mrnave :roll:

Díky :-), do té ikey se zkusím podívat :-)

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
30.4.13 15:18
@Mafina5 píše:
Náš malej má 16 kg a nočník máme úplně normální a bohatě mu stačí :nevim: Navíc jsme samozřejmě vyzkoušeli haldy nočníků všech možných typů v hernách a žádný mu nebyl malý :nevim: Jestli ti jde o to, že ti chlapečci často čůrají mimo, tak to je způsobem, jakým na nočníku sedí. Musíš ho naučit posadit se na ten nočník spíše jako v předklonu a spíše dozadu, pak mu ten pindík směřuje dovnitř nočníku a čůrání mu neteče ven. Stačí mu vysvětlit, že musí pindík směřovat do nočníku… Ale je pravda, že to samozřejmě rok a půl starému chlapečkovi asi těžko vysvětlíš. Ono je dle mého názoru na čůrání do nočníku v 1,5 roce brzo, ale když se ti to chce absolvovat :nevim: Když ho necháš do dvou a u chlapečků spíše do 2,5 roku, tak pak začne chodit sám od sebe a budeš to mít bez nervů, drilu a zbytečných zklamání na obou stranách.

Mafi, děkuji moc za radu :-), za uklidnění. Nebudu to hrotit, když na to nebude mít ještě rozum, zkusím to později. Zatím se s malými nočníky neskamarádil, utíkal z nich. Jo jo, chce to čas. A taky ten správný nočník. Taky myslím, že úplně obyčejný stačí. Zkoušela jsem už i hudební s písničkama, ale nezabral ani ten…

• Citovat
  • Upravit
20777
30.4.13 15:51

@Andrejka81 Ještě mě napadla jedna věc - syn na něj sedal opačně a to docela dlouho. Čůrat tak, že si sedne normálně a přidrží pindík tak, aby nečůral vedle, se naučil až o mnoho měsíců později. Takže to jde i tak. Dokonce se mu tam bude lézt líp, když bude jakoby nasedat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
30.4.13 15:55

Jé já zase řeším opačný problém :lol:. Prcek 2 a 3/4r. čůrá jen ve stoje a nechce chytat na lulíka. Takže doma opřu o nočníček, ale venku musím vysvléct do naha, jinak by si podělal boty a kalhoty, příp. vyhrnuji kraťasy až nad pytlík. Potřebovala bych zase mini nočníček, případně asi nějaký pro panenky, ať můžeme i venku. Čůrat na veřejnosti do plastového kelímku mi přijde takové nevkusné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.4.13 15:59

@1024 Čůrání ve stoje se dá docela dobře vyřešit - stáhneš kalhoty a trenky (slipy) po kolena, držíš dítě za ramínka a svým kolenem mu jemně tlačíš zadeček dopředu, přičemž ho snadno udržíš v takové poloze, že si nikam nenačůrá :) Vlatně si ho o sebe opřeš, ale zabráníš tomu záklonu. Ono to zní složitě, ale zkusíš jednou a pak už to půjde samo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze