Odplenkování venku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mafina5 píše:
Nečetla jsem diskusi…
Na tyhle situace jsou super takové ty natahovací tréninkové plínky. Jdou stejně jako kalhotky velmi snadno sundat a natáhnout, když si venku řekne na čůrání. A kdyby byla nehoda, tak nemusíš dítě venku převlíkat… Já je koupila před týdnem a zatím malý ještě ani jednu nepočůral. Ale my je dáváme spíše pro ten druhý případ. Počůrané kalhoty nejsou až takový problém, jako pokakané. Malý už je s čůráním v podstatě v pohodě jak doma, tak venku, tak na noc i když plenky pro jistotu dávám jak ven tak na noc, ale kakání nějak pořád ne a ne
stejné jak u nás co budem dělat s tím kakáním
a jak kaká do plenky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na něm i poznám, kdy kaká, ale nechce se mi mu to přerušit a hnát ho v tu chvíli na nočník. Nějak mi to příjde nevhodné. Myslím, že když bude dost dlouho chodit čůrat na nočník a plínu vlastně nebude mít na nic jiného než na kakání, tak mu to prostě časem dojde. Do té doby budeme na ven nosit holt natahovací plínku a doma případnou nehodu vypereme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mafina5 taky to tak beru, že když mu došlo, že má jít na hrnec čůrat, tak mu dojde, že tam má jít kakat
taky vím kdy jde tlačit, jenže když mu řeknu ať jde na nočník tak nechce
snad mu to dojde
a nechci ho nerovat, ať mu to nezarazím a v klidu se vykaká, on totiš poslední dny jde jaksi z tuha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nechce curat venku
Ahoj všem, mám kloučka, v červenci mu budou 3 roky, doma jsme bez plinky (poslední dobou si často říká pozdě na čůrání(ze začátku si říkal včas) a ma přičůrané slipky-už ani nekřičim nebo nenadávám, jen zkonstatuju, ze si mohl říct dřív, dám čisté a jede se dál) přes noc jsme už asi 11 dní bez plínky-úplně v pohodě ani jedna nehoda-a to ani u prarodičů. Problém je, že když lítá na zahradě, tak si nikdy neřekne
a klidně se počůrá-ani mu nevadí v tom bejt. zkusila jsem i vzít nočník ven a když tam jsem s ním, tak se ho ptám zda chce čůrat, vždy řekne ne a za chvíli je počůranej
na kluka nechce čůrat, zkusilajsemho po vzoru švagrové nalákat, že počůráme kytičku, mravenečka…a on že jo a pak tam stojime a nic, prostě se nevyčůrá
doufám že to přes léto zlomíme, měl by v září do školky. nemátě někdo zaručený tip jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mafina5 Tohle nedoporučuji, na nočník jen čůrat a bobana do plíny. Budete mít potom s největší pravděpodobností velký problém a jen tak ho to nenaučíš. Pokud učít na nočník, tak se vším, to ti řekne i doktorka, že pak s kakáním bývá velký problém, jestli si na to dítě nezvykne hned, že se na nočníku dělá vše. To raději týden to kakání „přerušit“, když vidíš, že tlačí, a rychle ho posadit na nočník. Za pár dní to pochopí, že se tam dělá vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mafina5 Stejně jak píše Kamila Jakub, nedávno jsem tu zabrousila do nějaké diskuze, kde mamina řešila, že téměř 5ti leté dítě kaká jen do plíny, čůrání v pohodě. Je to sice extrém, ale podle mně je to právě důsledek toho, jak píšeš. Takže za mně, rozhodně přerušit. Buď se vykaká hned, nebo za chvilku. S mladší holkou jsem měla podobný problém, už se i vyyčůrala do nočníku, ale jak cítila, že na ní jde boban, začala brečet a ukazovala na plínu. 4 dny trvalo, než pochopila, že ji nedostane a teď už si na bobek i řekne - 21 měsíců, na čůrání zatím ne.
A ještě k těm natahovacím plínám: Podle mně to není nejlepší řešení. To dítě musí poznat, že když se počůrá, tak je to bez plíny jiný než s ní a je to nepříjemný. Takže pokud bude mít chvíli plínu (a bude do ní bez problémů čůrat) a chvíli ne, tak v tom bude mít akorát zmatek. Navíc teď už je takový teplo, že když se počůrá venku, tak už nenastydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baramal @Kamila Jakub holky ale jak to řešit, když se mě malý prostě vykaká do trenek? bez plenek jsme teprv týden, většinou si na čůrání řekne, a s kakáním, je to tak že řekne až kaká, když to zjistím dopředu a chci ho dát na nočník řve ja tur, nechci mu nějak to kadění zaseknout
mám ještě vydržet? když mu vysvětluju, že i na hrnec se kaká chápe to a pořád mi to opakuje jak ale dojde na věc tak tam nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TynaCut Nevím, kolik je vašemu, my jsme kakáni za nočník začli praktikovat kolem 11. měsíce. Kluk naštěstí kadí jen jednou denně a to většinou po obědě. Takže jak jsem toto vypozorovala, tak jsem ho dala po obědě na nočník, pak si před něj čupla a začla dělat, že taky talčím
No kdyby mě někdo pozoroval, tak by se nasmál. Prostě jsem zadržovala dech a talčila do červena
Kluk to začal napodobovat, prvně jsem viděla, že to není tlačení jako tlačení na bobana, smál se u toho a takhle asi dvě minuty a pak se zasekl a začla tlačit úplně jinak - už bobka. A bylo hotovo. Takhle jsme to udělali asi tři dny a pak už to bylo v pohodě, posazovala jsem ho až když jsem viděla, že začíná tlačit, takže šel na nočník už rovnou jen na bobka a do půl minuty je hotovo
Ale jestli vaše robátko kaká nepravidelně a několikrát denně, tak to budete mít horší
A jinak mám kámošku, která klukovi ve čtyřech letech musí dávat do školky plínu na bobek. Normálně je odplenkovaný od roku a půl, ale právě prvně to dělali jen na čůrání, že bobka pořeší později a doteď to nezvládají. Kluk je schopnej klidně pět dní nekadit, když mu nedají plínu!!!
Celý den je bez plíny a jak se mu chce, tak si dojde k mámě nebo k učitelce pro plínu a normálně jí poprosí o plínu, že jde kakat
Už to přes rok řeší s doktorkou, ale prostě ne a ne. Takže na bobka fakt bacha!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamila Jakub no je mu je 23měs. už je moc chytrý na to abych ho ošálila tím jak mu to ukazuju, ale samozřejmě jsem to zkoušela, on ví, že to po něm chci, problém je v tom, že se nechce posadit na hrnec, ve stoje i čůrá, nevím no
jako kdyby aspoň zavolal, že chce kakat, tak venku bysme stejně museli do trávy, ale on prostě se pokadí až pak to oznámí, možná je ještě zmatený a nepozná to před ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malá už začala čůrat i venku, nakonec se jí to zalíbilo ![]()
Tak všem přeju, ať jsou děti brzo bez plínek a ať to jde bez stresu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TynaCut Hmm, tak to ne, to jak říkáš, na to už je moc velký a chytrý. No, tak to držím pěsti, ať to nějak zvládnete. Ségra v tom věku taky bojovala s neteří a nakonec to už zvládly, ale taky to byl děs. Zlomilo se to z ničeho nic. Ty děti kolem dvou let už jsou na to fakt moc chytrý a o to je to horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TynaCut My to měli stejný, malá měla 20 měsíců a jak chtěla dělat bobek, tak začala brečet a na nočník ne a ne, ukazovala si na plínu, a protože vím o pár případech, jak píše Kamila Jakub, tak jsem vydržela, utěšovala. Tuším, že první dva dny to dopadlo tak, že u toho stála a jen jsem jí strčila nočník pod zadek, aby boban dopadl do nočníku a ona asi pochopila, že tam ten bobek může spadnout
. Pak ještě asi dva dny trochu protestovala a pak už to bylo OK. Takže vydržte
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky Maminky chci se zeptat mám chlapečka kterýmu mu je 2 roky a 3 měsíce na doma nebo návštěvy kde má nočník už plenu nenosí vůbec tedka to zkoušíme ven párkrát se to povedlo bez nehody ale to byly jen krátké procházky chodí čůrat na trávu ale nevím jak vyřešit ty delší třeba autem nebo když jdeme na nákup to mu plenu ještě dám jenže když potom jdeme třeba po nákupu ven na písek a už zase bez pleny tak se počurá protože si neuvědomí že už jí nemá… Jak jste to vyřešily vy?? Na ty delší vycházky jak jste začali když jsme mu do auta plenu nedali tak se vždy třeba po půl hodině vyčůral a to i přesto že jsme ho dali ještě před nasednutím do auta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sona20 já jsem to řešila tak, že jsem mu plenku nedala prostě už nikam a když jsme jeli autem tak jsem to prostě riskla zatim to byli jen krátké trasy cca 20min nechci ho mást tím, že teď plenku má a teď ne, prostě nehoda se semtam stane, všude sebou bereme náhradní trenky i tepláky, když je z dětma a zabaví se zapomene vždycky, včera se mě u kámošky počůral třikrát
![]()
jo malý bude mít za 14dní dva roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak holky už chodíme i kakat na záchod sám se to naučil, když se teda zapomene tak to plkne do gatí, ale když jsme doma tak vždy kaká na záchodě, řekne si, pak ho to baví splachovat a ještě říká:pa pa bobečku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit