Jak sepsat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak sepsat výpověď
Ahoj
Holky, chci dát v práci výpověď, po RD už se tam vracet nebudu. Jak sepsat výpověď?
A platí i zde 2m výpovědní lhůta? V práci jsem nebyla už přes 6let a normálně za mě mají náhradu. Navíc bych se nevracela na stejnou pozici, ale na nižší, tam mají personálu také dostatek.
Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@atominnka Ano i tam platí 2 měsíční výpovědní lhůta, ale nemusíš čekat na konec RD, klidně tu výpověď můžeš dát dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jde mi o to, že mi RD končí 30.11. a už tu 2m lhůtu nestihnu - takže mi to vychází, že ta lhůta skončí dejme tomu v polopvině prosince, jsem tele a vypustila jsem tu výpověď z hlavy
Muze to být problém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli za tebe maji nahradu, tak se domluvte dohodou k urcitemu datu.
Jinak vypovedni lhuta konci vzdy posledni den v mesici. Kdyz das dnes vypoved, pomer skonci 31.12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když s tebou nepočítají, podepište to dohodou. Začni to řešit ale hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka @Karleon děkuju. Zítra ji chci napsat a poslat. Vedoucí ví o tom, že se nevrátím. Ale zatím jsem to nedala písemně, což vím, že platí víc než ústní dohoda. ![]()
A teď holky, co tam napsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@j.a.n.i1 jde mi o to, že mi RD končí 30.11. a už tu 2m lhůtu nestihnu - takže mi to vychází, že ta lhůta skončí dejme tomu v polopvině prosince, jsem tele a vypustila jsem tu výpověď z hlavyMuze to být problém?
Výpovědní doba u pracovního poměru nemůže skončit v polovině měsíce, protože je dvouměsíční a začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po měsíci doručení výpovědi.
Napsat výpověď není věda. Kdo (nacionálie zaměstnance), komu (nacionálie zaměstnavatele) a
„Dávám výpověď z pracovního poměru.“
Datum, podpis.
Doručit lze osobně a nechat potvrdit na kopii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon ano, už mi to holky řekly. Ono ve finále klidně na ten měsíc jít do práce mohu, nebyl by to až takový problém, v budoucí práci budu začínat od ledna.
A za návod děkuji, zítra zavolám vedoucí a domluvím se s ní, zda to úujde na dohodu, případně jí to zavezu nebo pošlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit