Jak sepsat výpověď?

22614
13.10.16 19:51

Jak sepsat výpověď

Ahoj

Holky, chci dát v práci výpověď, po RD už se tam vracet nebudu. Jak sepsat výpověď?

A platí i zde 2m výpovědní lhůta? V práci jsem nebyla už přes 6let a normálně za mě mají náhradu. Navíc bych se nevracela na stejnou pozici, ale na nižší, tam mají personálu také dostatek.

Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101575
13.10.16 20:11

@atominnka Ano i tam platí 2 měsíční výpovědní lhůta, ale nemusíš čekat na konec RD, klidně tu výpověď můžeš dát dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.10.16 20:34

@j.a.n.i1 jde mi o to, že mi RD končí 30.11. a už tu 2m lhůtu nestihnu - takže mi to vychází, že ta lhůta skončí dejme tomu v polopvině prosince, jsem tele a vypustila jsem tu výpověď z hlavy :zed: Muze to být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
13.10.16 20:38

Jestli za tebe maji nahradu, tak se domluvte dohodou k urcitemu datu.
Jinak vypovedni lhuta konci vzdy posledni den v mesici. Kdyz das dnes vypoved, pomer skonci 31.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
13.10.16 20:38

Tak když s tebou nepočítají, podepište to dohodou. Začni to řešit ale hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.10.16 20:43

@cecetka @Karleon děkuju. Zítra ji chci napsat a poslat. Vedoucí ví o tom, že se nevrátím. Ale zatím jsem to nedala písemně, což vím, že platí víc než ústní dohoda. :zed:

A teď holky, co tam napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
13.10.16 21:11
@atominnka píše:
@j.a.n.i1 jde mi o to, že mi RD končí 30.11. a už tu 2m lhůtu nestihnu - takže mi to vychází, že ta lhůta skončí dejme tomu v polopvině prosince, jsem tele a vypustila jsem tu výpověď z hlavy :zed: Muze to být problém?

Výpovědní doba u pracovního poměru nemůže skončit v polovině měsíce, protože je dvouměsíční a začíná běžet prvním dnem měsíce následujícího po měsíci doručení výpovědi.

Napsat výpověď není věda. Kdo (nacionálie zaměstnance), komu (nacionálie zaměstnavatele) a

„Dávám výpověď z pracovního poměru.“

Datum, podpis.

Doručit lze osobně a nechat potvrdit na kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.10.16 21:20

@eumedon ano, už mi to holky řekly. Ono ve finále klidně na ten měsíc jít do práce mohu, nebyl by to až takový problém, v budoucí práci budu začínat od ledna.
A za návod děkuji, zítra zavolám vedoucí a domluvím se s ní, zda to úujde na dohodu, případně jí to zavezu nebo pošlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat