Jak šetřit o mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak šetřit o mateřské?
Ahooj maminky..
chtěla bych se svámi poradit jak šetřit o mateřské dovolené?? pobírala jsem mateřskou okolo 12 tisíc.. a teď spadnu už na těch 7… tisíc.. manžel lepší a hlavně ani jinou práci sehnat nemůže takže dělá za cca 13 tisíc na jednu směnu… ale jde o to že jeho celá výplata padne na nájem, energie, paušály, internet… z mé mateřské a předtím výplaty se platil benzín do auta, jídlo, a nyní oblečky na mimi, sunar, pleny, výživy…atd.. a tak jsme akorád dojeli na účtě k nule a krásně nám to dávalo že přišla výplata znova.. je pravda že plínky máme do zásoby docela dost… ale stejně mi teď bude chodit o nějakých 5 tisíc méně tak bych chtěla poradit jak to děláte a zda i něco ušetříte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nakupovat v akcích, vařit na dva dny, porcovat kuře i maso (nekupovat již naporcované), zdělat i zbytky, plánovat, co budeš vařit.
na plenách se dá ušetřit když budeš používat látkovky nebo hadrové pleny a hold prát.
to jsem pochytila z diskusí zde, tak třeba ti něco z toho pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@telezska těžko říct - pleny v akci, výživu - záleží, co myslíš - jestli um, tak to neoblafneš, jestli jde o skleničky, tak místo toho vařit atd..
a dítěti moc neušetříš.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já jsem zatím ještě na mateřské a chodí mi jak kdy, někdy 12 800,– a někdy 13 200,– přítel dostává plat formou záloh každý pátek cca 5000,– někdy 4000,– vždy si každý vezmeme na týden 1 000,– a zbytek schováváme na nájem. Paušály, penzijní a nákupy platím z mateřské, ale zbyde i na to, abych třeba něco koupila prckovi. Až půjdu na rodičák, tak bych měla pobírat 6 100,– jelikož si ho chci hodit na 36 měsíců. Ale snažím se taky dělat zásoby. Pleny nějaké mám, já dokrmuji Bebou, ale říkám si, že až bude moct kašičky a příkrmy, tak to bude o něco lepší
jinak už mám i nějaké skleničky s přesnídávkami a jídly, které jsem koupila + se chystám, že něco uvařím a dám zamrazit. Určitě na jídle pro prcka člověk ušetří, když ho přece jenom bude dělat doma. Sama jsem na nás zvědavá, ale zase máme jistotu, ž máme našetřeno okolo 50 000,– a kdyby jsme nevyšli, tak máme kam šáhnout
utěšuje mě fakt, že jsou ženy, které jsou sami s dětmi a zvládají to perfektně, tak proč bychom to neměli zvládnout, když jsme „kompletní“ rodina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když já jsem spadla z rodičáku, cca 14tisíc na těch 7 byl to šok. První 2 měsíce vykryly peníze z nevyčerpané dovolené a pak vrácení daní…teď už chodím radši na brigádu, jinak nevím.
I tak žijeme z výplaty do výplaty, nemáme se špatně, ale k moři to letos opět nebude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@telezska je to o tom nakupovat v akci, nevyhazovat jídlo, plánovat co budeš vařit. Dítěti vařit doma, teď bude levné ovoce, tak navařit domácí přesnídávky. Navařit si domácí zeleninové příkrmy. Používat látkové pleny.
Nevím kolik projedete autem, ale popřemýšlet jestli jsou všechny cesty nutné.
Jinak jídlo a benzín se za 7 tis. nakoupit dá. Jen se musí nakupovat trošku s rozumem a ne co vidím to koupím. Oblečky na mimčo nakoupit použité, případně neodmítat to co ti nabízí kamarádky za pár korun atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba taky zrušit internet a paušály? Když jsme na tom byli s mužem bídně, koupili jsme si oba sim kartu mobil.cz, internet je na ní zadarmo, na sms a volání používáme vocall a viber…a je to znát
teď už se zase máme dobře (ťuk ťuk), ale i tak už paušál ani net nepotřebujeme ![]()
edit. doufám, že to nebude bráno, jako reklama - jen jsem chtěla poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piš si pravidelně kolik a za co utratíš a na konci měsíce určitě zjistíš že některé věci opravdu nejsou tak důležité a vařit doma, já třeba malý dávám už jen 3× denně UM a ostatní zeleninku s masem či domácí puding ale bez vejce. Pokud i tak to nebude stačit najdi si brigádu, píšeš že manžel má jen dopolední, to by mohl odpoledne nebo o víkendech hlídat, my to třeba taky takto děláme
- Citovat
- Upravit
O benzín ušetřit nemůžeme manžel se nemá jinak dostávat do práce autobusy nejezdí jak by se hodilo.. budiž ráno v 5 mu jede ale on končí o půl 3 a autobus jede až v 5 zase…
a to s tím že já bych si chtěla někde přividělat nepřichází k úvahu aby jezdil až někde v půl 6 domů.. zase by jsme neměli hlídání..
za paušály neomezený platíme oba dohromady 508,– máme přes příbuznou ze školy takhle levně… takže by jsme normálně provolali na kredit více.. já teda určitě jelikož stále volám po brigádách doktorech atd.. a internet máme za 190,– a na něj stále koukám také rady na vaření, domácí kutění, příkrmy pro dítě atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono by se chtělo možná víc rozepsat…já mám mateřskou 7.000 manžel vydělává 15 - 16 tisíc čistého a zbyde nám hodně peněz…ale je fakt, že byt máme svůj, takže platíme 5 tisíc inkso, 6 tisíc jídlo, 300 internet a tím končíme…auto nemáme, to je největší žrout peněz…jinak vařím na dva dny vždycky…miminko má 6 týdnů plně kojím, takže nás skoro nic nestojí-zatím (kupuji jen plenky a nějaké oblečky třeba v KIK, které jsou krásné, ale zároveň za pár korun, spousty oblečků jsem dostala nebo jsem měla nakoupené už v těhotenství)
… takže nám zbyde cca 10 tisíc na útratu…něco si rozdělíme mezi sebe, něco jde na spoření, něco vložíme malému do obálky a za zbytek vylepšení do bytu…ale vše záleží na tom, zda platíte nájem, kolik projíte atd. atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, chtělo by to víc rozepsat..každopádně pokud teď vycházíte tak tak, akorát, a te´d budete mít o 5000 míň, tak bych řekla že máte a big problem, a hlavně že ho řešíš s křížkem po funuse
myslím že bude dost těžký, takhle z měsíce na měsíc ubrat 5000. zkus rozepsat přesně výdaje, a uvidíš, jaký rady dostaneš..ale asi na ničem jiném než na jídle neušetříte..ty paušály 2 za 500 jsou ok, internet taky za 200.už tu byli i takoví, co potřebovali ušetřit, a provolali 2000 měsíčně na osobu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Já beru tedy 7600,– platím z toho životku, paušál s internetem, penzijko. Zbyde mi něco přes 5tis na jídlo, plíny (beru z polska papírovky a jsou super), kosmetiku, no prostě táhnu celou domácnost z toho. Co je nad rámec kupuje manžel( boty, když se něco podělá na autě) a platí nájem. Dá se vyjít s tisícovkou na týden. Je potřeba ale fakt si sepsat jídelníček na týden a nic jiného nekoupit, než je potřeba.
- Citovat
- Upravit