Jak šetřit o mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní… 7600?? jaktoo?? já si byla dneska už dořešit ten rodičák a budu dostávat 7100… jak je to možné??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono jak kdy co nakoupíme to je těžké.. manžel hraje basket takže to jsou příspěvky jednou za půl roku 1500,– pak se kupuje domu klasika maso, mlíko, máslo, sýry, salámy, paštiky.. ovšem maso a mléko kupujeme pouze když je v akci..opravdu nedávám 20,– na mlíko.. hodně teda sníme doma zeleniny a ovoce.. občas se koupí nějaké spodní prádlo… nemůžu říct kolik přesně utratíme za jídlo.. na velké nákupy chodíme vždy v neděli a to je okolo 1000,– + v týdnu nějaké pečivo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@telezska píše:
No ono jak kdy co nakoupíme to je těžké.. manžel hraje basket takže to jsou příspěvky jednou za půl roku 1500,– pak se kupuje domu klasika maso, mlíko, máslo, sýry, salámy, paštiky.. ovšem maso a mléko kupujeme pouze když je v akci..opravdu nedávám 20,– na mlíko.. hodně teda sníme doma zeleniny a ovoce.. občas se koupí nějaké spodní prádlo… nemůžu říct kolik přesně utratíme za jídlo.. na velké nákupy chodíme vždy v neděli a to je okolo 1000,– + v týdnu nějaké pečivo..
Začni si dělat domácí účetnictví at trochu získáš přehled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáte přehled jaká cena za plenku a za jakou značku je už „dobrá cena“?? například kolik stojí pampersky normálně a za kolik se dají obvykle sehnat v akci…zkoušela jsem i pleny z DM a z Rosmanu a nevidím zatím žádný rozdíl, malý to snáší dobře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@no.to.mi.pověz píše:
Nemáte přehled jaká cena za plenku a za jakou značku je už „dobrá cena“?? například kolik stojí pampersky normálně a za kolik se dají obvykle sehnat v akci…zkoušela jsem i pleny z DM a z Rosmanu a nevidím zatím žádný rozdíl, malý to snáší dobře…
U nejvetsich plenek v rossmanu nebo DM das za jednu cca 5kc. U pampersek je to tusim 8 kc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@telezska Taky bych rekla, ze ses to nedozvedela ze dne na den, ze takhle spadnes. Nevim ja ti poradit, mohla sis davat neco na stranu az prijde tahle chvile. Prijit o bura je dost..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chytla jsem depku. Spočítala jsem útratu za tento měsíc a jímá mě hrůza. Mám poměrně vysokou mateřskou a velkou rezervu na účtě, ale chci a musím začít šetřit. Ale víceméně vše zde zmíněné dělám - vařím doma a na dva dny. Kupuju celé kuře, porcuju a mám to na více obědů. Používám teda papírovky, ale levné, to nebude zásadní problém. Ale koupila jsem si boty, ale ty mi budou teda tak 5 let určitě sloužit. Pak dárky pro děti - cca 2000 a už mám všechny. A pak jsem nechala 1000 u homeopatky - konzultace + léky. Sakra, kam ty peníze mizí. Pomohlo někomu psát si třeba denní výdaje? Děkuji moc za tipy. A na jídle šetřím a nešetřím - nekupuju polotovary, ale suroviny chci kvalitní.
- Citovat
- Upravit
Jen dodám, že jsme 5 členná rodina (nejmenší je teda plně kojené miminko) a třeba tu homeopatku si vyčítám, ale pomáhá mi to vyléčit si poměrně zásadní zdravotní problém a za léky u lékaře bych možná nechala to samé ![]()
- Citovat
- Upravit
Domácí účetnictví určitě pomůže
ale většinou mi to vydrželo max.tri měsíce, ale i to stačí, aby člověk věděl kam opravdu penízky jdou. Nic méně jak psaly holky našla bych si brigádu a nebo ať manžel chodí. Neber to zle ale podle toho co píšeš manžel pracuje do půl 3, to by jeste klidně někam na brigádu mohl. A nebo třeba ty nějaký roznos letáku to bys mohla i s prckem. A nebo sehnat neco na doma, záleží kde bydlíte. Ja jsem pochopila ze za mobil platíte dohromady 500,–- Kč, pokud platíte 1000,–- Kč (jak tu někdo zmiňoval) přijde mi to hodně, kdyz peníze chybí. A co levnější bydlení,…? A ohledně auta a nemůže manžel třeba jezdit s práce do práce s nějakým kolegou? Ušetřit se dá, ale je to za nějaký komfort. Každopádně 5000,– Kč je hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme dva plus 9m dite, chlap vydela jak kdy, vetsinou cca 14000, ja mam rodicak 5000. Vychazime kazdy mesic jen tak tak, nejvic nas zerou pravidelne vydaje, jenom za pojisteni dame 1700, pak splacime auto. Dost mi pomaha, ze je maly na um z DMka, vychazi kolem 140 kc…
Jinak neporadim, snad jen nepanikarit predem, kolikrat jsem malem zesilela, ze dalsi mesic nevyjdem, kdyz prisly vetsi vydaje (treba ted jsme platili pojistku na auto a kupovali zimni pneu), ale prekvapive jsme na tom lip nez jsem si myslela
Vzdycky to nejak jde, jen se clovek musi trochu omezit. Ted jsem zavedla obalkovou metodu, tak uvidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klokan přiletí Nereagujes na obnovitelku.
Příspěvek upraven 29.10.15 v 07:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, chytla jsem depku. Spočítala jsem útratu za tento měsíc a jímá mě hrůza. Mám poměrně vysokou mateřskou a velkou rezervu na účtě, ale chci a musím začít šetřit. Ale víceméně vše zde zmíněné dělám - vařím doma a na dva dny. Kupuju celé kuře, porcuju a mám to na více obědů. Používám teda papírovky, ale levné, to nebude zásadní problém. Ale koupila jsem si boty, ale ty mi budou teda tak 5 let určitě sloužit. Pak dárky pro děti - cca 2000 a už mám všechny. A pak jsem nechala 1000 u homeopatky - konzultace + léky. Sakra, kam ty peníze mizí. Pomohlo někomu psát si třeba denní výdaje? Děkuji moc za tipy. A na jídle šetřím a nešetřím - nekupuju polotovary, ale suroviny chci kvalitní.
A kde je problem, v psychicke nepohodne z vetsi utraty a nebo z chybejicich penez. Pokud mas svedomi ciste, ze neplytvas, tak je logicke, ze cim vetsi rodina, tim vetsi utrata, zvlast pred Vanoci. A jeste cim vetsi prijmy, tim vetsi standart a vetsi vydaje. Pises, ze mas vysokou materskou, tak jste asi zvykli na lepsi standart.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klokan přiletí No obnovitelka nepise nic o praci manzela do pul 3 nebo mobilech za 500Kc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit