100 Kč na den
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Zkoušela jsem to, je to nereálný… oběd + neco na snídani a veceri dotoho obcasný nákup plínek, kosmetiky, 200 jo, ale sto ani náhodou…
@kornelije Hodně záleží, co do toho všeho chceš zahrnout??? Pro kolik je to případně osob, jak starých, atp.
Tak to je fakt málo vstupních informací. Je rozdíl, pokud je člověk jeden nebo jsou čtyři. Zda je to jen na jídlo nebo na všechno atd…
100kc na den? No nevim
plenky 240 kc jedny stoji180 kc ale ty sou na prd. Vlhceny ubrousky 34kc kvalitnejsi, jidlo ani nemluvim…sunar 342kc no to je asi nerealne
Pokud jsem dobře četla v jiném tématu, tak doma jich je pět - 2 dospělí a 3 děti školou povinné. 100,– na den v tomto počtu mi přijde nereálná.
@ZItu píše:
Pokud jsem dobře četla v jiném tématu, tak doma jich je pět - 2 dospělí a 3 děti školou povinné. 100,– na den v tomto počtu mi přijde nereálná.
tak to se teda nechám poučit, jak na to ![]()
přijde mi to též nereálné
@Malaga
To si taky počká. taky nás je pět a za 100denne teda nevím co by jsme jedli. Máme tři kluky a doslova žerou snad non stop ![]()
@adelina3 Zkus je poslat na pastvu, teď je jí dostatek a pak nasušit na zimu. Ušetříte i tu stovku.
( Ber to, prosím, jako vtip.
)
Jsme dva dospělí, tři dětí…14, 11, 7 let…
ráno snídaně, svačina do školy, manžel do práce, dětí oběd ve škole, ale vařim jako by tam nejedli..však to znáte, hned ve dveřích mám velký hlad…odpoledne svačinka, a večer večeře…
snažim se nakupovat většinou na jeden dva dny…když je něco v akci tak koupím pár kousku navíc ale ne do zásoby na půl roků..
navštěvují většinou Kaufland, Albert, Lidl…
budu zde psát káždý den nákup a jídelníček na celý den…a budu ráda za každou radu ohledně vaření..můžeme společně vymýšlet na další dny obědy, svačiny atd..
můj největší figl v šetření je, že vždy se snažim kousek použité suroviny využit k dalšímu vaření..třeba příklad..koupím kilo masa…třeba mletého…kousek odeberu a další den z toho uvařím bramboračku…nebo smetanu rozdělím taky na půl trošku do špenátové polívky a zbytek do smetanové omáčky..
hodně částo když vařim rýži, tak taky odeberu, a druhy den na másle osmažim zeleninku, přidám rýži..a je výborna polívka..a nemusím vymýšlet a zbytečně nakupovat další suroviny..když je v akci mlíko dětem udělám krupici třeba na večeří..taky trošku krupice předem odeberu a další den je vajíčkovo, krupičková polívka s mrkvičkou…a vždy mi ještě ze sáčku trošku zbyde na krupicové knedlíčky do polívky..
No tak to budu sledovat, aspoň se něco přiučim a třeba ušetřim..držím palce ![]()
@kornelije To rozdělování surovin do dvou jídel na dva dny dělám taky, resp. využívám zbytky. Včera jsme měli pečené sele na zelenině s br. kaší a dneska jsem zbytek masa nakrájela, vařím rýži, smíchám i se zeleninou a mám jako rizoto. Trochu mě ale zaráží, že vaříš plnohodnotné obědy, když děti jedí ve škole, na tom podle mě tratíš peníze, které se dají využít jinak, třeba na větší svačinu do školy, aby přes dopoledne a část odpoledne, než se děti dostanou domů, netrpěli hlady, i přesto, že mají ve škole oběd. Ten vzorový jídelníček na snídaně, svačiny, obědy a večeře pro 5 lidí za stovku mě fakt zajímá, nechceš už teď sem hodit příklad? ![]()
- Upravit
**@kornelije:
Jsme dva dospělí, tři dětí…14, 11, 7 let…
ráno snídaně, svačina do školy, manžel do práce, dětí oběd ve škole, ale vařim jako by tam nejedli..však to znáte, hned ve dveřích mám velký hlad…odpoledne svačinka, a večer večeře…
snažim se nakupovat většinou na jeden dva dny…když je něco v akci tak koupím pár kousku navíc ale ne do zásoby na půl roků..
navštěvují většinou Kaufland, Albert, Lidl…
budu zde psát káždý den nákup a jídelníček na celý den…a budu ráda za každou radu ohledně vaření..můžeme společně vymýšlet na další dny obědy, svačiny atd..
můj největší figl v šetření je, že vždy se snažim kousek použité suroviny využit k dalšímu vaření..třeba příklad..koupím kilo masa…třeba mletého…kousek odeberu a další den z toho uvařím bramboračku…nebo smetanu rozdělím taky na půl trošku do špenátové polívky a zbytek do smetanové omáčky..
hodně částo když vařim rýži, tak taky odeberu, a druhy den na másle osmažim zeleninku, přidám rýži..a je výborna polívka..a nemusím vymýšlet a zbytečně nakupovat další suroviny..když je v akci mlíko dětem udělám krupici třeba na večeří..taky trošku krupice předem odeberu a další den je vajíčkovo, krupičková polívka s mrkvičkou…a vždy mi ještě ze sáčku trošku zbyde na krupicové knedlíčky do polívky..
Jo aha a se sunarem t mam udelat jak asi? To bjdu kupovat po jedny odmerce ne? A manzel bjde jist jen zeleninove polevky? A u mleteho fakt nezustane
jsem se pobavila teda ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat