100 Kč na den
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ka2ka píše:
@kornelije kolik té omáčky vaříš? pokud jí děláš víc tak se nezlob i s pořádným základem to bude „jalový“
asi musí fakt hodně, protože já dělám hutné omáčky, jsme dva plus dvě děti (7 a 5 let) a i moje děti si občas přidají, pochybuji že by si nepřidali puberťáci.
@želvice píše:
Upřímně mi to přišlo jako provokace snad… hlavně tou komunikací-nekomunikací, ale tady psala něco, co mě úplně dostalo… když vlastně domácího moc nedělá, tak to nechápu tuplem:„Ahoj…už nějakou dobu si tady čtu ty vaše příspěvky…já osobně mám na jídlo 3000,– na měsíc..jsme 2 dospělí a tři dětí ve věku 14, 11, 7…co nemusím kupovat jsou vajíčka…nepeču chleba, nezavařují ani nezamražují..a jde to..pišu si jídelníček..a pokud máte zájem napišu ho i tady..dětí mají denně ovoce, zeleninu, mléčný výrobek..atd…“ - diskuse 28.3.2014, https://www.emimino.cz/…ankovani/87/?…
I kdybych na každého počítala 1 jablko, nějaký kus sezónní zeleniny, 1 jogurt, hrnek mléka, nějaké pečivo a něco k tomu, tak je to mnohem víc než 20,– na osobu. A to v tom není jeden teplý oběd, večeře…
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:20
tak to je fakt síla ![]()
@Malaga 20 kč na den není dobré pro nikoho… ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:29
@Ginuš píše:
Mě to prostě nevychází - 3× jogurt cca 30 kč, smetana cca 18 kč, vysočina, mleté, rohlíky, chleba, snídaně, svačina, oběd a večeře - mě to prostě nevychází ani náhodou. S čím mají rohlíky - suché?
Ani ti to vyjít nemůže… jogurty, uzeniny, pečivo, ovoce, zelenina… do toho lučina/gervais atd. atd. A ještě oběd - 100? blbost…
Kdyby přiznala, že prostě jedí mléčné výrobky výjimečně, zeleninu a ovoce minimálně, hodně vaří bez masa, ještě asi, ale tím, co popisuje? To není prostě možné.
@kornelije píše: ..šetření mám jako koníček…
A nehrabe už ti z toho trochu? Fakt bys sis měla najít nějakou práci, když ji budeš dělat dobře tak se nebudeš nudit, lidi to ocení a nebudeš muset hledat uznání za škudlení na maminovském serveru.
@Ginuš píše:
Mě to prostě nevychází - 3× jogurt cca 30 kč, smetana cca 18 kč, vysočina, mleté, rohlíky, chleba, snídaně, svačina, oběd a večeře - mě to prostě nevychází ani náhodou. S čím mají rohlíky - suché?
Mě to taky nevychází! Teď jsem koukla na netu na letáky co je v akci, a to na ně nikdy nekoukám. A počítám, ale nevychází mi to. Pokud to má být pro ty děti pestřejší, tak prostě nevychází.
- Upravit
@BaraF píše:
A nehrabe už ti z toho trochu? Fakt bys sis měla najít nějakou práci, když ji budeš dělat dobře tak se nebudeš nudit, lidi to ocení a nebudeš muset hledat uznání za škudlení na maminovském serveru.
A k tomu nebude mít 100 na den pro pět lidí ![]()
@BaraF no takový koníček bych fakt nechtěla.
to si radši ušetřím od huby jinde, ale počítat pomalu jestli dítěti můžu dát půlku jablka nebo celé, abych se vyšla do limitu v koníčku, fakt ne!
Jako koníček je to divný, ale dá se pochopit. Ale nezatahovala bych do toho děti.
@želvice chjo.. Za děti doufám, že si začnou brzy vydělávat a budou si moct přilepšit a pořádně se najíst…
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:33
@Ginuš Taky me to nesedí. Když kupuje lučinu, jak psala, tak logicky jedna lučina nestačí pro 5 osob no ne? Já když si jí koupím, tak jí většinou sním sama, jelikož se mi jí zdá být docela málo i ![]()
- Upravit
@kornelije píše:
Vařím na jeden oběd, jak jsem psalá…
takže tu stovku počítáš jen na oběd? nebo fakt na jídlo na celý den? tj. snídaně, svačina do školy, svačina oběd a večeře?
oběd nepočítám, děti ve škole, manžel v práci.
Zakladatelko děláš si z nás prdel? Toužíš po uznání? Nebo jste fakt ve sračkách?!?! Přijde mi nejpravděpodobnější první varianta!
- Upravit
@kornelije píše:
Nenapsalá jsem že jíme jáhly…a manžel na svačinku rád někdy třeba vysočinku..máme dům, velkou zahradu, dětí chodí do spoustu kroužků, jezdíme na výlety..nejsme sociální případ..takže neřešte nějakou brigádu..šetření mám jako koníček…to co jsemnapsala byl přece příklad, nejíme každý den na večeři krupici…a s tou smetanou…když udělám dobrý zeleninový základ, tak snad mi stačí půl smetany do omáčky, nebo ne???
No a ten zeleninový základ uděláš z čeho? Aby to alespoň nějak chutnalo a vyšlo pro 5 lidí, tak tam dáš tolik zeleniny, že to výjde víc než ta smetana, ne?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat