100 Kč na den
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
100 za osobu, možná ještě těch 50. Ale dvacka na celý den, to jíte jen cibuli, ne? Máslo a smetanu rozhodně ne. A kupuješ nejnutnější a jako první vyjmenuješ salám.
![]()
@želvice píše:(to už je asi trapný si tu navzájem pokyvovat hlavou
)
Jsem dojata
málo kdy se mnou někdo souhlasí
![]()
- Upravit
2 dospělí a sem tam 2 skoro dospělé holky a máme 8 tis na měsíc což vychází cca 270 kč na den - je v tom teda i kosmetika a sem tam nevystačíme a přidáváme - někdy nám zbyde - ale pár stovek. Jíme hodně ovoce a zeleniny. Pro mě nereálná částka ![]()
@Krasavicaa píše:
Jsem dojatamálo kdy se mnou někdo souhlasí
![]()
Myslím, že už kdysi jsem s tebou v něčem souhlasila
![]()
@kornelije píše:
No tak holky..nebudeme se tady hlavně dohadovat…
milionová polívka - osmažená mrkvíčka na másle, zapraším troškou hladké mouky, přídám vodu, nechám povařit, přisypu krupici, rozšlehané vajíčko, dochutím, a je výborná polívka..dětí i manžel jí milují..nevím ale já jí vařím už dlouho a komu jsem jí poradila, tak chutnala a nevídím na ní nic špatného..pro štouralký
já se opravdu nemíním tady dohadovat…
A kdo se tu dohaduje? Nikdo…
Tahle diskuse jde klidně, jen tu všem přijde ta částka nereálná. A ty nám k tomu nechceš napsat nic víc… co ta brigáda? Proč ta částka nejde zvednou? ![]()
Holky, já si to pořád nějak neumím ani představit, ani spočítat. My to nedokázali ani v době, kdy já nebyla na speciální dietě a to jsme pouze dva dospělí lidé. ![]()
No tak jak kvalitně vyžít se 100 na den by mě teda fakt zajímalo
. my sme zatím 3 ( dva dospělí a 3 leté dítě ) a na den máme cca 200 a víc. Taky jde teda o to co je za měsíc a co zrovna vyroste na zahradě, protože když hold nevyroste nic tak zeleninu a ovoce koupím. Jinak vajíčka máme svoje, zavařeniny taky, brambory kupujem do zásoby 1 ročně, zelenina na polívku je taky na mrazáku ale 100 mi fakt příjde nereálná ![]()
@klarushka píše:
No tak jak kvalitně vyžít se 100 na den by mě teda fakt zajímalo. my sme zatím 3 ( dva dospělí a 3 leté dítě ) a na den máme cca 200 a víc. Taky jde teda o to co je za měsíc a co zrovna vyroste na zahradě, protože když hold nevyroste nic tak zeleninu a ovoce koupím. Jinak vajíčka máme svoje, zavařeniny taky, brambory kupujem do zásoby 1 ročně, zelenina na polívku je taky na mrazáku ale 100 mi fakt příjde nereálná
Ono se to možná dá, ale o kvalitě se absolutně mluvit nedá… Ale ať počítalm jak počítám, tak se to prostě nedá. I když beru to nejlevnější. Zakladatelka nechce víc napsat zda se to dá nebo nedá zvednout, ale musím říct, že je mi těch dětí líto
mám strach, aby z toho neměly akorát zkažený žaludek ![]()
- Upravit
Mleté do bramboračky? to slyším prvně.
jinak v pěti lidech 100 na den dost nereálné.
@Krasavicaa píše:
Ono se to možná dá, ale o kvalitě se absolutně mluvit nedá… Ale ať počítalm jak počítám, tak se to prostě nedá. I když beru to nejlevnější. Zakladatelka nechce víc napsat zda se to dá nebo nedá zvednout, ale musím říct, že je mi těch dětí lítomám strach, aby z toho neměly akorát zkažený žaludek
Upřímně mi to přišlo jako provokace snad… hlavně tou komunikací-nekomunikací, ale tady psala něco, co mě úplně dostalo… když vlastně domácího moc nedělá, tak to nechápu tuplem:
„Ahoj…už nějakou dobu si tady čtu ty vaše příspěvky…já osobně mám na jídlo 3000,– na měsíc..jsme 2 dospělí a tři dětí ve věku 14, 11, 7…co nemusím kupovat jsou vajíčka…nepeču chleba, nezavařují ani nezamražují..a jde to..pišu si jídelníček..a pokud máte zájem napišu ho i tady..dětí mají denně ovoce, zeleninu, mléčný výrobek..atd…“ - diskuse 28.3.2014, https://www.emimino.cz/…ankovani/87/?…
I kdybych na každého počítala 1 jablko, nějaký kus sezónní zeleniny, 1 jogurt, hrnek mléka, nějaké pečivo a něco k tomu, tak je to mnohem víc než 20,– na osobu. A to v tom není jeden teplý oběd, večeře… ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:20
@kubykula píše:
Mleté do bramboračky? to slyším prvně.
jinak v pěti lidech 100 na den dost nereálné.
Tak v nouzi proč by ne… I když bych z toho radši udělala gulášovku ![]()
- Upravit
@kornelije píše:
No tak holky..nebudeme se tady hlavně dohadovat…
milionová polívka - osmažená mrkvíčka na másle, zapraším troškou hladké mouky, přídám vodu, nechám povařit, přisypu krupici, rozšlehané vajíčko, dochutím, a je výborná polívka..dětí i manžel jí milují..nevím ale já jí vařím už dlouho a komu jsem jí poradila, tak chutnala a nevídím na ní nic špatného..pro štouralký
já se opravdu nemíním tady dohadovat…
já jí dělám občas taky, jen jí říkám krupičková polívka, když rychle potřebuji udělat polívku. jen na másle osmažím krupičku, pak podleju vodou, dám mraky zeleniny, a nakonec nudle.
@želvice píše:
Upřímně mi to přišlo jako provokace snad… hlavně tou komunikací-nekomunikací, ale tady psala něco, co mě úplně dostalo… když vlastně domácího moc nedělá, tak to nechápu tuplem:„Ahoj…už nějakou dobu si tady čtu ty vaše příspěvky…já osobně mám na jídlo 3000,– na měsíc..jsme 2 dospělí a tři dětí ve věku 14, 11, 7…co nemusím kupovat jsou vajíčka…nepeču chleba, nezavařují ani nezamražují..a jde to..pišu si jídelníček..a pokud máte zájem napišu ho i tady..dětí mají denně ovoce, zeleninu, mléčný výrobek..atd…“ - diskuse 28.3.2014, https://www.emimino.cz/…ankovani/87/?…
Nenapsalá jsem že jíme jáhly…a manžel na svačinku rád někdy třeba vysočinku..
máme dům, velkou zahradu, dětí chodí do spoustu kroužků, jezdíme na výlety..nejsme sociální případ..takže neřešte nějakou brigádu..šetření mám jako koníček…to co jsemnapsala byl přece příklad, nejíme každý den na večeři krupici…a s tou smetanou…když udělám dobrý zeleninový základ, tak snad mi stačí půl smetany do omáčky, nebo ne???
Za 100 na den ovoce, zeleninu, mléč výrobky? To nejde, není to reálné… ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:22
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat