Jak vyjít s 2tisíci na jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No tak to je pro mě nepřestavitelný výkon… Asi zapekané brambory, těstoviny, knedlíky s vajíčkem, rizoto, čočku, hodně polévek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No radila bych to nejlevnejsi jako spagety rizoto spenat rajska palacinky nebo zapeceny brambory a testoviny taky se snazime takto usetrit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není tak zlý
vař levná jídla, typu zapečené těstoviny, rizoto, guláš, špageny, pak třeba bramborové kendlíky s cibulkou..to půjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38
ahoj a 2000kc jen na jidlo?
tak treba spagety, testoviny, burt. gulas, k veceri chleba s nejakou pomazankou, omacky, bilou s vajickem a brambor, nebo huste polevky-gulasovka, hrachovka, atd s chlebikem na dojedeni ![]()
Příspěvek upraven 20.05.14 v 13:18
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je 200 na den, to se da
jidlo zalezi na zasobach… napada me cocka, langose, babovka, zapec. brambory ci testoviny, rajska, atp… zalezi jake mate krom jidla dalsi vydaje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to moc teda neni
Najdi si Levné recepty od Ládi Hrušky. Neboj to dáš, pokud teda z toho nemusíte platit nějaké autobusy a tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prohledej mražák, špajzku a tvoř, ale půjde to blbě. Asi bych dělala buď husté polévky s pečivem nebo druhé jídlo. Levnou máš krupicovou kaši, těstoviny ať už zapečené se zeleninou, kečupem, sládké s mákem,… vaječnou amoletu, zeleninové rizito, rajskou, čočku, hrách, langoše, bramboráky, kynuté knedlíky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě je to na všechno a mladej jezdí do školy, tak i na nějakou sváču, ale já mu dělám i doma, jen on pořád jí…
do toho potřebuje malý sandále, jsem v pasti ![]()
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 ahoj, tady je nekolik praktickych rad: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tj. 200 na den sepis si jidelnicek, nikdo nevi co jite. Nakoupit se za to da.
Ja bych nakopila mouky na chleba, zeleninu typu kvetaky: na placicky, polevky atd. Mrkev nakrajet, nastouhat supnout na mrazak (do polevek, dusena mrkev, kure na mrkvi, do ciny atd) kure cele naporcovala, kroupy do polevek, my jime i jako prilohu, nebo delame z krup,,rizoto,,, dale milujem lusteniny fazole, cocku, cervenou cocku, z toho vseho lze udelat spoustu jidel a z ropoctu 200 na den uplne v pohode. Zpracovavam kapustu, na zeli, do polivky, delam z ni i pomazanky. Kazdeho jidelnicek bude jiny, my jime spis zdrave, cchapu, ze to nemusi sedet kazdemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38
a Ty jsi s detmi sama? To me mrzi, kazdopadne dej si stranou penize ktere urcite nutne budes potrebovat na skolu a dojizdeni a popr.ty botky a ze zbytku vypocitej kolik asi na den na jidlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to zase taková hrůza nepřijde..Ty 2000 nejsou na měsíc, ale na deset dnů..Taky máme 3 děti a s touto částkou vyjdu na těch 10 dnů úplně v pohodě(plus teda obědy ve školce a škole)..Oni jsou ale mladší, kastrol jídla nesní.
Není nutno nakupovat to nejlevnější, ale dopředu promyslet, co budu celý týden vařit(vzít třeba v úvahu, co mají v akcích ve vybraném obchodě, do kterého chodím nakupovat - např. Kaufland, Lidl) a nakoupit základ - těstoviny, brambory, rýži, mouku a třeba sýr nebo šunku do vaření..
Kupuju kvalitní jogurty, maso u řezníka, sýr taky ve specializované prodejně na sýry(paradoxně je tam eidam 45 procent levnější než kdekoliv jinde),pečivo hlavně chleba, sem tam rohlíky nebo celozrnné(spíš chléb, vyjde levnější než kaiserky) a s tou částkou na 10 dní vyjdu..Nepřijde mi to žádná hrůza.
Pokud budeš vařit i pro ty starší obědy, tak husté zeleninové nebo luštěninové polévky, zapečené pokrmy, špagety..Je fakt, že moje děti mají toto nejraději, dávám do všecho proužky masa, žádné párky nebo salámy..Ale u nás všem stačí jeden malý plátek masa, zbytek omáčka, příloha nebo cokoliv jiného..K omáčce nám stačí i hovězí maso ze žebra, ze kterého jsem udělala vývar..Když řízky, tak to nejstarší dítě sní jeden a k tomu kopec bramborové kaše, ty mladší taky jeden malý řízek..TAk jestli to ušetření u nás není taky tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206
ale zakladatelka to nema jen na jidlo, ale na vsechno na dojizdeni i botky pro mladsi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo starší syn posiluje a to si nepřejte vidět co sní, já třeba jogurty dělám domácí, pribináky, sýry, peču chleba, buchty atd. jenže syn sní denně 2 tvarohy 10tmavého pečiva, teplou večeři atd…
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, prosím poradte, jak vyjít s 2000kč na 10 dnů pro tři děti 17 14 a 2.5 roku a já. co uvařit atd?