Jak vyjít s 2tisíci na jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Katerina38
20.5.14 13:10

jak vyjít?

Ahoj holky, prosím poradte, jak vyjít s 2000kč na 10 dnů pro tři děti 17 14 a 2.5 roku a já. co uvařit atd?
:oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
20.5.14 13:14

No tak to je pro mě nepřestavitelný výkon… Asi zapekané brambory, těstoviny, knedlíky s vajíčkem, rizoto, čočku, hodně polévek… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
20.5.14 13:15

No radila bych to nejlevnejsi jako spagety rizoto spenat rajska palacinky nebo zapeceny brambory a testoviny taky se snazime takto usetrit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

To není tak zlý ;) vař levná jídla, typu zapečené těstoviny, rizoto, guláš, špageny, pak třeba bramborové kendlíky s cibulkou..to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566

@Katerina38
ahoj a 2000kc jen na jidlo?
tak treba spagety, testoviny, burt. gulas, k veceri chleba s nejakou pomazankou, omacky, bilou s vajickem a brambor, nebo huste polevky-gulasovka, hrachovka, atd s chlebikem na dojedeni :nevim:

Příspěvek upraven 20.05.14 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620

To je 200 na den, to se da :palec: jidlo zalezi na zasobach… napada me cocka, langose, babovka, zapec. brambory ci testoviny, rajska, atp… zalezi jake mate krom jidla dalsi vydaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170

No to moc teda neni :( Najdi si Levné recepty od Ládi Hrušky. Neboj to dáš, pokud teda z toho nemusíte platit nějaké autobusy a tak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
20.5.14 13:19

Prohledej mražák, špajzku a tvoř, ale půjde to blbě. Asi bych dělala buď husté polévky s pečivem nebo druhé jídlo. Levnou máš krupicovou kaši, těstoviny ať už zapečené se zeleninou, kečupem, sládké s mákem,… vaječnou amoletu, zeleninové rizito, rajskou, čočku, hrách, langoše, bramboráky, kynuté knedlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
20.5.14 13:20

No právě je to na všechno a mladej jezdí do školy, tak i na nějakou sváču, ale já mu dělám i doma, jen on pořád jí… :oops: do toho potřebuje malý sandále, jsem v pasti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16986

@Katerina38 ahoj, tady je nekolik praktickych rad: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009

Tj. 200 na den sepis si jidelnicek, nikdo nevi co jite. Nakoupit se za to da.

Ja bych nakopila mouky na chleba, zeleninu typu kvetaky: na placicky, polevky atd. Mrkev nakrajet, nastouhat supnout na mrazak (do polevek, dusena mrkev, kure na mrkvi, do ciny atd) kure cele naporcovala, kroupy do polevek, my jime i jako prilohu, nebo delame z krup,,rizoto,,, dale milujem lusteniny fazole, cocku, cervenou cocku, z toho vseho lze udelat spoustu jidel a z ropoctu 200 na den uplne v pohode. Zpracovavam kapustu, na zeli, do polivky, delam z ni i pomazanky. Kazdeho jidelnicek bude jiny, my jime spis zdrave, cchapu, ze to nemusi sedet kazdemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
20.5.14 13:22

@Katerina38
a Ty jsi s detmi sama? To me mrzi, kazdopadne dej si stranou penize ktere urcite nutne budes potrebovat na skolu a dojizdeni a popr.ty botky a ze zbytku vypocitej kolik asi na den na jidlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
20.5.14 13:22

Mě to zase taková hrůza nepřijde..Ty 2000 nejsou na měsíc, ale na deset dnů..Taky máme 3 děti a s touto částkou vyjdu na těch 10 dnů úplně v pohodě(plus teda obědy ve školce a škole)..Oni jsou ale mladší, kastrol jídla nesní.

Není nutno nakupovat to nejlevnější, ale dopředu promyslet, co budu celý týden vařit(vzít třeba v úvahu, co mají v akcích ve vybraném obchodě, do kterého chodím nakupovat - např. Kaufland, Lidl) a nakoupit základ - těstoviny, brambory, rýži, mouku a třeba sýr nebo šunku do vaření..

Kupuju kvalitní jogurty, maso u řezníka, sýr taky ve specializované prodejně na sýry(paradoxně je tam eidam 45 procent levnější než kdekoliv jinde),pečivo hlavně chleba, sem tam rohlíky nebo celozrnné(spíš chléb, vyjde levnější než kaiserky) a s tou částkou na 10 dní vyjdu..Nepřijde mi to žádná hrůza.

Pokud budeš vařit i pro ty starší obědy, tak husté zeleninové nebo luštěninové polévky, zapečené pokrmy, špagety..Je fakt, že moje děti mají toto nejraději, dávám do všecho proužky masa, žádné párky nebo salámy..Ale u nás všem stačí jeden malý plátek masa, zbytek omáčka, příloha nebo cokoliv jiného..K omáčce nám stačí i hovězí maso ze žebra, ze kterého jsem udělala vývar..Když řízky, tak to nejstarší dítě sní jeden a k tomu kopec bramborové kaše, ty mladší taky jeden malý řízek..TAk jestli to ušetření u nás není taky tím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
20.5.14 13:24

@Jana206
ale zakladatelka to nema jen na jidlo, ale na vsechno na dojizdeni i botky pro mladsi :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
20.5.14 13:25

No jo starší syn posiluje a to si nepřejte vidět co sní, já třeba jogurty dělám domácí, pribináky, sýry, peču chleba, buchty atd. jenže syn sní denně 2 tvarohy 10tmavého pečiva, teplou večeři atd…
:zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat