Jak vyjít s 2tisíci na jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Katerina38 píše:
@geilens no pubertákovi se vše jaksi hůř vysvětluje, ale prostě je nekoupím a bude to.
Pubertak, co vidi sve rodice ve srabu chape docela dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
No jo starší syn posiluje a to si nepřejte vidět co sní, já třeba jogurty dělám domácí, pribináky, sýry, peču chleba, buchty atd. jenže syn sní denně 2 tvarohy 10tmavého pečiva, teplou večeři atd…
Udělej z toho tvarohu pomazánku, když si to namaze, tolik toho nesní. Dělám i na sladko, tvaroh nasekane ořechy med. Na snídaně vlockove kaše. Jsou to všechno jídla, která zasiti, nezkonzumuje se toho tolik. V sandalach zatím nechodime, první hice jsou nejzradnejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38
tak místo půl kila tvarohu, kilo hrachu, je to levnější a bílkoviny na stejno
. Ne vážně my si děláme pečený hrách na sladko i na slano jako zdravou pochutinu a zasytí to.
Pro útěchu, moje dítko taky nemá ještě sandály bo má matku lemru, co se dneska probrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veri3110 nemohla by ses podelit na recept na oba ty hrachy? Hrach jsem jeste nikdy nedelala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že se to dá. Obejdi si akce, projdi letáky. Udělala bych kýbl rizota, guláš z ořezu(z masny- levnější), zapečené brambory, buřt guláš, zkrátka jídlo co vydrží dlouho, zkusila bych si pečivo upéct doma, udělat buchty. Minulý týden jsme v tescu koupili kýtu v akci, udělala jsem ji zapečenou s bramborem na velký pekáč, pár dní na to tam měli stehna v akci, měla jsem za cca 110kč, asi 6-8stehen, k tomu kotel bramborových knedlíků a zelí(jedli jsme to ve třech tři dny), udělala bych třeba čočku s párkem/uzeným…Lívance, amolety, dom. pizzu, celerový karbanátky, rajská s masovými koulemi/papriky..Chce to projít letáky, napsat seznam a držet se ho..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
@veri3110 nemohla by ses podelit na recept na oba ty hrachy? Hrach jsem jeste nikdy nedelala
no základ je mít celý uvařený hrách, když jsi extra dobrá nebo potřebuješ zvýšit výživovou hodnotu tak nechat neloupaný hrách naklíčit (to je asi tak na 3 dny). Hrách vařím normálně v hrnci, v tlakáči ho většinou převařím na kaši, tu máme rádi taky tak to tolik nevadí.
Hrách hodím do trouby na plech (používám pečící papír) - slaná varianta zakapat olejem + nějaké koření (já mám ráda pikantní) - to je taková náhrada za oříšky, chipsy. Na sladko taky kápnu trochu oleje, opeču a na konci přidám trochu medu nebo cukru a nechám lehce zkaramelizovat, někdy dám skořici. Co je delikateska, ale děti to většinou nechcou jíst je varianta nalsadko + zázvor (ten strouhám).
Jinak ta základní varianta receptu je vlastně staročeská pučálka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veri3110 dekuji moc. A jak dlouho peces? Na jakou priblizne teplotu? Mam plynovou troubu bez teplomeru, ale odhadem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim
od oka do křupava
. Já mám taky plynovku - tak střední stupeň, moc dlouho ne asi 15min max si myslím, ono to fakt udělá trochu kůrčičku a rozvoní se to, tak to poznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit