Jak vyjít s 2tisíci na jídlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30913
20.5.14 14:03
@Katerina38 píše:
@geilens no pubertákovi se vše jaksi hůř vysvětluje, ale prostě je nekoupím a bude to.

Pubertak, co vidi sve rodice ve srabu chape docela dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.5.14 14:10
@Katerina38 píše:
No jo starší syn posiluje a to si nepřejte vidět co sní, já třeba jogurty dělám domácí, pribináky, sýry, peču chleba, buchty atd. jenže syn sní denně 2 tvarohy 10tmavého pečiva, teplou večeři atd… :zed:

Udělej z toho tvarohu pomazánku, když si to namaze, tolik toho nesní. Dělám i na sladko, tvaroh nasekane ořechy med. Na snídaně vlockove kaše. Jsou to všechno jídla, která zasiti, nezkonzumuje se toho tolik. V sandalach zatím nechodime, první hice jsou nejzradnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.5.14 16:20

@Katerina38
tak místo půl kila tvarohu, kilo hrachu, je to levnější a bílkoviny na stejno :think:. Ne vážně my si děláme pečený hrách na sladko i na slano jako zdravou pochutinu a zasytí to.

Pro útěchu, moje dítko taky nemá ještě sandály bo má matku lemru, co se dneska probrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
20.5.14 16:25

@veri3110 nemohla by ses podelit na recept na oba ty hrachy? Hrach jsem jeste nikdy nedelala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
20.5.14 16:33

Řekla bych, že se to dá. Obejdi si akce, projdi letáky. Udělala bych kýbl rizota, guláš z ořezu(z masny- levnější), zapečené brambory, buřt guláš, zkrátka jídlo co vydrží dlouho, zkusila bych si pečivo upéct doma, udělat buchty. Minulý týden jsme v tescu koupili kýtu v akci, udělala jsem ji zapečenou s bramborem na velký pekáč, pár dní na to tam měli stehna v akci, měla jsem za cca 110kč, asi 6-8stehen, k tomu kotel bramborových knedlíků a zelí(jedli jsme to ve třech tři dny), udělala bych třeba čočku s párkem/uzeným…Lívance, amolety, dom. pizzu, celerový karbanátky, rajská s masovými koulemi/papriky..Chce to projít letáky, napsat seznam a držet se ho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.5.14 16:35
@AniNevim píše:
@veri3110 nemohla by ses podelit na recept na oba ty hrachy? Hrach jsem jeste nikdy nedelala :oops:

no základ je mít celý uvařený hrách, když jsi extra dobrá nebo potřebuješ zvýšit výživovou hodnotu tak nechat neloupaný hrách naklíčit (to je asi tak na 3 dny). Hrách vařím normálně v hrnci, v tlakáči ho většinou převařím na kaši, tu máme rádi taky tak to tolik nevadí.

Hrách hodím do trouby na plech (používám pečící papír) - slaná varianta zakapat olejem + nějaké koření (já mám ráda pikantní) - to je taková náhrada za oříšky, chipsy. Na sladko taky kápnu trochu oleje, opeču a na konci přidám trochu medu nebo cukru a nechám lehce zkaramelizovat, někdy dám skořici. Co je delikateska, ale děti to většinou nechcou jíst je varianta nalsadko + zázvor (ten strouhám).

Jinak ta základní varianta receptu je vlastně staročeská pučálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
20.5.14 17:38

@veri3110 dekuji moc. A jak dlouho peces? Na jakou priblizne teplotu? Mam plynovou troubu bez teplomeru, ale odhadem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.5.14 17:49

@AniNevim
od oka do křupava :mrgreen:. Já mám taky plynovku - tak střední stupeň, moc dlouho ne asi 15min max si myslím, ono to fakt udělá trochu kůrčičku a rozvoní se to, tak to poznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat