100 Kč na den
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
- Upravit
Jatace] @kornelije píše:
Nenapsalá jsem že jíme jáhly…a manžel na svačinku rád někdy třeba vysočinku..
Ja bych to nesnedla teda
@Krasavicaa píše:
Tak v nouzi proč by ne… I když bych z toho radši udělala gulášovku
jj guláškovku takto dělá kamarádka, jedla jsem jí u ní a byla fakt luxusní…ale v bramboračce mi nesedí…já dělám bramboračku normálně bez masa.
@kornelije a svačiny dětem dáváš jaké?
a to musíš takto šetřit nebo si si jen řekla, že to bude hranice, strop, kolik chceš denně dát?
No, tak my jsme s manželem zatím ještě 2 (malá ale za chvilku vyleze na svět
), ale do 100 na den se určitě nevlezeme!!! A to máme i celkem velkou zahradu a pěstujeme co se dá. Je pravda, že my jíme hodně rádi a snažíme se i kvalitně. Občas nás to jídlo nestojí téměř nic (pečeme domácí chleba, máme domácí vejce atd.) a někdy zase klidně 500… Hlavně na maso padne dost peněz
ale při té dnešní „supermarketové“ kvalitě si raději připlatím… ![]()
Jíst za levno se dá, ale nevím, jestli až tak levně… Mamka třeba kdysi měla obálkový systém. Prostě tolik a tolik peněz na týden a víc se nemohlo utratit. Omáčky míto ze smetany dělat z levnějšího mléka, jíst podle „akcí“, zavařovat, zamražovat. Kolik se ale takto dá ušetřit nevím… ![]()
@kornelije píše:
Nenapsalá jsem že jíme jáhly…a manžel na svačinku rád někdy třeba vysočinku..máme dům, velkou zahradu, dětí chodí do spoustu kroužků, jezdíme na výlety..nejsme sociální případ..takže neřešte nějakou brigádu..šetření mám jako koníček…to co jsemnapsala byl přece příklad, nejíme každý den na večeři krupici…a s tou smetanou…když udělám dobrý zeleninový základ, tak snad mi stačí půl smetany do omáčky, nebo ne???
Takže sranda???
A ano, jste sociální případ - 100 na den pro 5 lidí je sociální případ, i kdybyste měli zámek a 10000ha půdy k tomu ![]()
Btw vysočina je kekel, jáhly jsou mnohem lepší i zdravější, ale evidentně nás tu lakuješ a ještě nemáš přehled o výživě, takže je s tebou diskuse zbytečná. ![]()
@kubykula píše:
jj guláškovku takto dělá kamarádka, jedla jsem jí u ní a byla fakt luxusní…ale v bramboračce mi nesedí…já dělám bramboračku normálně bez masa.
Taky dělám bez masa. S masem si to ani neumím představit…
- Upravit
@Mysis píše:Ja bych to nesnedla teda
Jatace] @kornelije píše:
Nenapsalá jsem že jíme jáhly…a manžel na svačinku rád někdy třeba vysočinku..máme dům, velkou zahradu, dětí chodí do spoustu kroužků, jezdíme na výlety..nejsme sociální případ..takže neřešte nějakou brigádu..šetření mám jako koníček…to co jsemnapsala byl přece příklad, nejíme každý den na večeři krupici…a s tou smetanou…když udělám dobrý zeleninový základ, tak snad mi stačí půl smetany do omáčky, nebo ne???
Jsme dvě ![]()
@kubykula píše:
Souhlas
V bramboračce je mleté maso úúplně zbytečné.
@Krasavicaa píše:
Ono se to možná dá, ale o kvalitě se absolutně mluvit nedá… Ale ať počítalm jak počítám, tak se to prostě nedá. I když beru to nejlevnější. Zakladatelka nechce víc napsat zda se to dá nebo nedá zvednout, ale musím říct, že je mi těch dětí lítomám strach, aby z toho neměly akorát zkažený žaludek
No právě si myslím že kvalitně (ovoce, zelenina, maso, mléčné výrobky, ryby atd…) se se stovkou opravdu nevyžije a nevím teda co musejí jíst aby se stovkou na den vyžilo 5 lidí? N pokuď fakt žijou za 100 denně tak bych se zkaženýmu žalůdku vůbec nedivila ![]()
@kornelije kolik té omáčky vaříš? pokud jí děláš víc tak se nezlob i s pořádným základem to bude „jalový“
@kornelije píše:
Napišu ještě zásoby co mám doma..ale moc toho není…
kromě vajíček kupují vše..naučila jsem se nakupovat opravdu to co potřebují..salám většinou 100-150 g na den, k tomu vždy nějaké žervé, lučinu, zeleninu..a večeře u nás jsou že se jí co zůstalo od oběda..třeba dětí jsou naučené už od malička, že jím ohřejí polívku, a pak k tomu nějaký rohlík, chleba..z ledničky vytahnu zbytky..nakrajím zeleninu..a další den nakoupim všechno čerstvé..
tak pokud kupuješ salám a žervé ev lučinu - kolik by toho bylo aby z toho mělo 5 lidí 1 jídlo a bylo syto…
máš fajn koníček, je bezva že nejste sociální případi, ale nevím, jak ti „poděkují“ děti, tvůj cíl 20 Kč/osoba/den mi pro děti v období růstu a dospívání nepřijde úplně v pořádku, raději bych si odpustila výlet a dětem dopřála…
každý to máme jinak ![]()
Mě to prostě nevychází - 3× jogurt cca 30 kč, smetana cca 18 kč, vysočina, mleté, rohlíky, chleba, snídaně, svačina, oběd a večeře - mě to prostě nevychází ani náhodou. S čím mají rohlíky - suché? ![]()
Příspěvek upraven 30.05.14 v 12:27
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
100 kč na den pro 5 lidí
? psala jsi ze kupujes salam, dejme tomu salam junior ten nejlevnejsi 15kč + celý chleba pro tolik členů 35kč, zbyde 50 kč a za to opravdu koupíš maso do omáčky, smetanu či já nevím, co vše do toho ještě dáváš? My jsme třeba 2 dospělý + 2 roky dítko. Malému kupuji vše jak by měl jíst, ovoce denně, jogurty, přesnídávky + obědy ve skleničkách když jsou v akci(třeba s telecím, králíkem), to co nekupujeme za maso. Většinou vařím na dva dny, takže nakoupím třeba za 300-350kč někdy i za víc na dva dny+ denně pečivo. Taky se někdy stane, že peníze nějak nejsou, hlavně před výplatou
Tak to udělám kuřecí s paprikovou omačkou a to mě vyjde docela levně a je toho i dost. Ale pro 5 členů tak málo peněz si nedovedu představit