100 Kč na den
- Fotoalbum (281)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kornelije píše:
Všechny šetřilky jde se na to!!!
100 Kč na jídlo pro pět osob - jedině, pokud spoustu věcí vypěstuješ na zahradě, příbuzní z venkova dovezou vajíčka a občas maso a stanete se všichni „freegany“. Jinak si neumím představit ![]()
100 na den pro 5 lidí? Nedovedu si to představit. Asi jsme rozežraní, jinak nevím. Jen za ovoce a zeleninu dáme šílené prachy, to se u nás jí ve velkém. A kde je to ostatní, že. Budu téma sledovat, třeba se něco přiučím. ![]()
Ufff… 100,– na den pro pětičlennou rodinu? Jak jsi na tuto částku přišla? Prostě víc nemáš, nebo nechceš dát? Co raději brigáda, abyste se mohli najíst?
Prvně bych tedy zatrhla dva obědy, protože to je jen o zvyku, ne vyloženě hladu. A pak bych fakt řešila, kde peníze vydělat, tohle se fakt nedá
![]()
@želvice píše:
Ufff… 100,– na den pro pětičlennou rodinu? Jak jsi na tuto částku přišla? Prostě víc nemáš, nebo nechceš dát? Co raději brigáda, abyste se mohli najíst?Prvně bych tedy zatrhla dva obědy, protože to je jen o zvyku, ne vyloženě hladu. A pak bych fakt řešila, kde peníze vydělat, tohle se fakt nedá![]()
Moje řeč. Už jsem se taky ptala…
- Upravit
Tak využívat zbytky je naprosto logické na tom nevidím nic objevného jen mě zarazila ta smetana ty dokážeš udělat smetanovou omáčku z půlky smetany??? Kolik té omáčky děláš???
Tak asi dělám něco špatně
Do téhle částky se nevlezu ani omylem a to je nás méně. A to šetřím, kde se dá.
![]()
- Upravit
Ja to chapu ze chce dotycna usetrit. Ale tak diskuze mela znit jinak. Preci jenom sem chodi i ty maminky ktere maji o hodne mensi deti…a to j trosku drazsi ze jo. Podle me a 100 korun svacina obed a vecere nelze. Tak do dvou stovek jo. Ja toho teda nejak mkc nesmim jim tak dve jidla za den a hlavne zeleninu a ta taky neco stoji. Kazdy ma jiny stravovaci navyky a kdybych manzelovi rekla,,dneska bjdes mit k veceri jahly,, tak me s tim posle ai pekne do zadku. Navic ty deti snad potrebuji vyvazenou a bohatou stravu. Hlavne kde je maso…ja tedy maso nejim vubec ale manzel ho zkonzumuje dost a myslim si ze dalsi muzi maji maso radi. Kureci prsni rizky u nas stoji 65,– a jsou tam tri…no nevim…a ty svaciny k tomu a vecere…?
@ka2ka píše:
Tak využívat zbytky je naprosto logické na tom nevidím nic objevného jen mě zarazila ta smetana ty dokážeš udělat smetanovou omáčku z půlky smetany??? Kolik té omáčky děláš???
No to by me taky zajimalo
@Krasavicaa píše:
Moje řeč. Už jsem se taky ptala…
Děti velké, raději bych teda měla tři práce, než stovku na den pro pět lidí
Hlavně, když děti jsou ve vývinu, opravdu potřebují kvalitní stravu… dospělý člověk to chvíli přežije, ale dítě opravdu potřebuje jíst pravidelně a kvalitně. ![]()
Umím si to představit snad jedině, že mám svoje zvířata - králíky, slepice, kuřata, kozu, možná i krávu a ovce, k tomu pěstuju zeleninu a ovoce, zavařuju, mrazím, doma peču chleba… prostě, že koupím maximálně to nejzákladnější jako olej, mouku… dělat domácí sýry z domácího mléka, totéž jogurt, máslo… pak se asi stovka na den může dát
Ale to pochybuju, že mají.
Nechci zakladatelku nikterak urazit, ale to je hrozná blbost 100 Kč na den - pokud se pletu, tak se strašně moc omlouvám a smekám. Jsme 3 (syn 2 roky), na nákup chodím 1 x za 3 až 4 dny - do globusu, nechávám tam 1000-1500 Kč (podle toho, jestli k jídlu beru ještě drogerku, nebo plínky). I kdybych z jídelníčku vyloučila ty nejdražší suroviny/masa, které kupuji (losos, tuňák, hovězí maso atd..), tak se stejně ani s kuřetem a bramborami do 100 Kč nevejdu a kde je ovoce, zelenina, mléčné výrobky…každého věc, jsem ráda, že nemusím řešit. Hlavně strašně ráda vařím a jím ![]()
I při dobré vůli, že budu kupovat ty nejlevnější šmakulády, bych se do této částky nevešla. A pokud je zakladatelka v takových sračkách, tak bych v první řadě přemýšlela nad přivýdělkem…
- Upravit
@želvice píše:
Děti velké, raději bych teda měla tři práce, než stovku na den pro pět lidíHlavně, když děti jsou ve vývinu, opravdu potřebují kvalitní stravu… dospělý člověk to chvíli přežije, ale dítě opravdu potřebuje jíst pravidelně a kvalitně.
Umím si to představit snad jedině, že mám svoje zvířata - králíky, slepice, kuřata, kozu, možná i krávu a ovce, k tomu pěstuju zeleninu a ovoce, zavařuju, mrazím, doma peču chleba… prostě, že koupím maximálně to nejzákladnější jako olej, mouku… dělat domácí sýry z domácího mléka, totéž jogurt, máslo… pak se asi stovka na den může dát
Ale to pochybuju, že mají.
Přesně tak ![]()
- Upravit
@Mysis píše:
No to by me taky zajimalo
Mě snad ani ne… když si představím, že dělám smetanovou omáčku pro tolik lidí, kteří už mají normální porce, případně si puberťáci chtějí přidat… ![]()
Zakladatelko, není lepší místo smetanové omáčky, kdy potřebuješ smetanu atd., dělat omáčku z masa? Kterou naředíš vodou a máš jí víc? Při takovém šetření mi prostě i smetana přijde dost zbytečná záležitost ![]()
Asi bych řešila fakt jen základ - my kupujeme brambory přímo od JZD, uskladníme a máme na celou dobu, dokud nezačnou nové brambory… a kolikrát mi stačí k večeři i brambory s jogurtem/tvarohem. Miluju to (a to není o tom, že bych šetřila, fakt to mám ráda). Muž zase miluje brambory vařené v zelí…
@Krasavicaa píše:
I při dobré vůli, že budu kupovat ty nejlevnější šmakulády, bych se do této částky nevešla. A pokud je zakladatelka v takových sračkách, tak bych v první řadě přemýšlela nad přivýdělkem…
No tak holky..nebudeme se tady hlavně dohadovat…
milionová polívka - osmažená mrkvíčka na másle, zapraším troškou hladké mouky, přídám vodu, nechám povařit, přisypu krupici, rozšlehané vajíčko, dochutím, a je výborná polívka..dětí i manžel jí milují..nevím ale já jí vařím už dlouho a komu jsem jí poradila, tak chutnala a nevídím na ní nic špatného..pro štouralký
já se opravdu nemíním tady dohadovat…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat