Jak si hraje 11měsíční dítě?

46
14.4.24 18:41

Jak si hraje 11ti měsíční dítě?

Zdravím všechny.
Jako prvorodička nevím co a jak, tak bych se ráda informovala jestli je vše ok :D můj syn bude mít 4.5 jeden rok a docela mi vrtá hlavou, že ať mu koupím jakoukoliv hračku, nehraje si s ní tak, jak by měl.
Všechno hned do pusy, kousat ( je fakt že mu lezou zuby) ale stejně. Je to normální? Má takovou barevnou pyramidu, sundat kruhy zvládne ale aby je dal zpátky už ne. Nechce. Každý den zdemoluje svůj regálek s hračkama, všechno vyndá a ocucá. Je neposeda, nezastaví se celý den. Je to normální? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66309
14.4.24 18:47

Je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
14.4.24 18:56

Ano, zcela normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.4.24 21:08

Každé dítě to má trochu jinak. Až cca do dvou let trvá senzomotorické období vývoje. To znamená, že Tvůj prcek bude zakoušet svět všemi smysly. Čím mladší, tím spíš to bude přes smysly a ne přes hlavu. V různých obdobích (která se mohou střídat, vracet a tak) bude někdy v popředí chuť a hmat skrz ústa, sluch, zrak, hmat rukama apod. Toliko z vývojové psychologie :kytka:

Takhle u ročního mimča bych čekala hlavně okusování věcí a házení věcma, možná ještě bouchání do věcí. Jestli lezou zoubky, tak to okusování je na prvním místě, protože je nejen smyslově zajímavé, ale navíc uleví (resp. dostane divné pocity v puse trochu pod kontrolu). Ale fakt záleží dítě od dítěte. Naši holčičku tou dobou bavilo ukazovat na všechno možné a zjišťovat, jak se tomu říká. Rozhodně nejdříve taky radši bourala než aby stavěla a bavily ji hračky, co vydávaly zvuky. Nedělej si s tím hlavu - on do těch hraček doroste a postupně bude objevovat, jak ještě se s nimi dá hrát. Nebo bude experimentátor a místo předvídatelného dávání kroužků na tyčku je bude zahrabávat po bytě a tyčkou bude bouchat do všeho možného a zjišťovat, jak to zní… :think:
Teď čekáme ještě kluka a připravuji se na to, že to nejspíš bude pomalejší vývoj (a divočejší dítě), ale kdo ví… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.4.24 21:19
@AnnaDra píše: Více

No děkuju všem za uklidnění.
On na nic ani neukazuje, ani paci paci dělat nechce, ale mávat konečně umí 😀

Jinak co se týče vývoje neřekla bych že je pomalejší, už stojí a chodí kolem nábytku.
Ale zase nesedí, ale to je zase jinej příběh :D

Příspěvek upraven 14.04.24 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.24 21:43

@Klaudia7
Jó, děti jsou různé. Moje dcera je na tom podobně jako tvůj syn, rok jí byl dneska. Sousedovic chlapeček je o tři dny starší, už umí jak dělají některá zvířátka, paci paci, pápá, ukáže jeden prst, když se zeptáš, kolik mu je, no a naše slečna venku svačí hlínu a olizuje kameny :mrgreen:
Její starší brácha v 10 má samé jedničky, umí obstojně anglicky, hraje fotbal. V roce na tom byl dost podobně, jako dcera :mrgreen: jen měl v oblibě ještě vajgly. Neboj, do tří let je ten vývoj u každého dost jiný. Hoď nohy nahoru, dej si kafe a moc to dítě nepozoruj ;)

• Citovat
  • Upravit
11544
15.4.24 09:37

Malému bude rok na konci května a hračky u nás už delší dobu spíš nefrčí. Baví ho být mi v patách, krámovat v kuchyni, dělat kravál, vyndavat prádlo ze sušičky a u toho mi vše ožužlat. Tuhle se zabavil tím, že kovovou lžičkou bouchal do dlazdic v koupelně a bavil ho ten zvuk. Takovy hrnec a varecka taky zábavné kombo. Rád rabuje knížky a narozdil od staršího strká do pusy vše a pořád. Venku ma rád, když ho vyndam z kočárku, může si sáhnout na strom, trávu, kamínky (jo, už jsem lovila kameny z pusy). Když si s nim sednu na zem, že si půjdeme hrát spolu, akorat leze po mně. Co ho baví, tak je míček a vše, co se kutálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.4.24 11:54
@citlivaduse píše: Více

To docela sedí i na nás. Jeho nebaví ale ani míček, jen když ho může olíznout a okousat 😀 Zato miluje myčku a koš na směti a všechny šuplíky a kousat kočičí škrabadlo 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí