Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, už dlouho se snažím najít si partnerku ale zatím neúspěch, nikdy jsem žádnou neměl, a už to jsou roky co hledám, absolutně se cítím sám, jsem sociálně vyčerpaný a už nevím jak na to, nemáte nějaké tipy jak si někoho najít? Protože absolutně nevím. Díky za odpovědi.
Tlačíš na to moc a tím si jen škodíš. Nátlak a zoufalství nikoho nepřitáhnou, spíš lidi odpudí. Zkus to jinak. Rozšiř svůj okruh lidí… přihlas se do kurzů, skupin nebo aktivit, které tě baví, a přirozeně poznáš nové lidi s podobnými zájmy. Pracuj na sobě, protože vyzařuješ to, co cítíš. Zlepši své sebevědomí, starej se o sebe, ať jsi spokojený fyzicky i mentálně. Klidně zkus i online seznamky, ale zapomeň na zoufalé nebo obecné zprávy… buď svůj, originální a ukaž, kdo jsi. A hlavně uvolni se, žij svůj život a věnuj se tomu, co tě baví. Vztahy často přijdou ve chvíli, kdy na ně přestaneš tlačit. Partnerku najdeš, až budeš sám sebou a přestaneš to brát jako boj s větrnými mlýny
Tak jako dívím se, ze uz tu nejsou minimálně desítky komentářů o tom, ze si mas nainstalovat nějakou seznamovací aplikaci
Nevím, co teď frčí, po něčem se podívej, buď aplikace nebo nejaka seznamovací stránka s inzeráty.
Co myslíš, kde je chyba? Musíš mít minimálně nějakou teorii, proč se ti to děje, to není jen tak. Zkus vztahovou koučku abys dostal zpětnou vazbu - předpokládám že nemáš někoho kdo by byl k tobě nezaujatý a upřímný.
Jinak samozřejmě platí příspěvek od anonyma č.1 ![]()
@Martin7321, co jsi zkusil za celou tu dobu, jaké metody seznamování?
Jak daleko jsi to dotáhl a proč to případně skončilo? Jo, píšeš, že ani nic nezačalo, ale na rande ti slečny chodí?
Můj názor je, souhlasím, s první odpovědí, ale nakonec každý si musí tu cestu najít sám. Hlavně být svůj. I když ti dost lidí poradí, dělej tohle a tamto, pokud to uděláš, ale nebude ti to přirozené, bude to vypadat blbě a nikoho tím nepřilákáš! ![]()
Chce to být aktivní a neustále hledat příležitosti. Já hledal také dlouho a nemohl najít. Nakonec se mi začlo dařit, teprve když jsem začal pátrat v cizině. Zřejmě nemám na Češky tu správnou mentalitu nebo jak to říct. Ale jinde si mě a mé přirozené povahy cení. Snad to s tebou nebude tak hrozné.
Hodně štěstí, bohužel moc poradit neumím…
Jestli chces zjistit pravdu a ne se nejak chlacholit, tak vzhledem k tomu, ze se v tom placas roky, bude patrne nekde chyba. Dojdi si speeddating a budes mit jasno. Kdyz pujdes vicekrat za sebou a fakt nikdo zajem neprojevi, bude to tvrdy, ale budes vedet. A nebo se seznamis. Zlom vaz a nebud zoufalej, to je cejtit na dalku a žensky zoufaly chlapy nechtej, ani se nedivim. A na nejaky vztahovy kouce kasli, ty ti pomuzou leda od penez.
No a tusis, kde by mohl být problém? Nebo v jaké fázi to seznamování ztroskotá?
Jako když to vezmu obecně na seznamkách, tak důležitý je prostě vzhled, sebevědomí, charisma. Je fajn nekouřit, nepít, zajít za kadernikem, koupit si pěkné oblečení, nechat si opravit zuby a chodit třeba do fitka, což chápu, že je běh na dlouhou trať, ale vyplatí se. Minimálně se budeš cítit dobře ve svém těle. Jako další problém vidím fotky. Nechápu, čím ti lidi občas přemýšlí, protože přidávají pořád rozmazané fotky z nelichotivých úhlů a při špatném osvětlení. Pak i štíhlý člověk má na takové fotce hned tři brady. Takže mít pár kvalitních fotek, kde se člověk bude usmívat a kde dělá něco zajímavého, je základ. No a za třetí je fajn umět zahájit konverzaci. Jako většina chlapů pořád píše jen „ahoj“ nebo „ahoj, jak se máš“, to se nedivím, že ty ženy na to nereagují, když je to pořád dokola a neoriginální. Je fajn reagovat třeba nějak na fotky, popisek, napsat něco o sobě, zeptat se na něco zajímavého, atd.
Nijak, bude mi 40, od 35 sám, mám práci, koníčky, vlastní bydlení, sportuju ale na nikoho nezadanýho jsem nikdy nenarazil, seznamky jsem vzdal.
@jednažena píše: Více
Je tam na jednu ženu tak deset chlapů, prostě přetlak. Kolegyně co byly na seznamce mi porvrdily že jim denně chodilo třeba i padesát zpráv a nebavilo je se tím probírat, třeba přečetli prvních pět a zbytek rovnou mazali.
Na zprávu mi nikdy nikdo neodpověděl ani mi nikdy žádná sama od sebe nenapsala.
Z tindru jsem si z někým sem tam pár zpráv vyměnil ale u toho to skončilo tak jsem všechno smazal a rezignoval na to.
@Martin7321 57222911
@Rybkin
A jaké máte požadavky na partnerku?
Mám single kamarádku, co hledá dlouhodobě partnera pro život a nemá moc úspěch. Je hezká, má ráda výšlapy do hor, via ferraty. Má byt v Praze a docela prestižní práci. Ale hledá chytrého chlapa, také se solidní prací a vysokého aspoň 180+ cm.
@Rybkin píše: Více
tak zaklad mas dobry, pro tricitky co zacinaji hledat partnera a hnizdo bys mel byt z tohoto hlediska zajimavy…
bud delas nejakou chybu pri samotnem seznamovani, nebo se pohybujes ve spatnych vodach… me prijde ze takove nezadane tricitky chodi hodne do kavaren, cajoven, na kulturni akce v hejnu kamaradek, pohybujes se nekde v takovyhle oblastech? vidas nekde skupiny zen kolem kterych by ses mohl motat a byt za sympataka?
konicek typu 50km na kole po silnici moc seznamovaci nebude… napr.
@Freeandwild píše: Více
Požadavky žádné zvláštní nemám, jen by neměla být tlustá a kuřačka.
Prestižní práci nemám, pracuji rukama ale vydělávám slušně.
@maminaAJ píše: Více
Musím se smát, jsem silniční cyklista, slušnej odhad ![]()