Jak si sama ušít softshellové kalhoty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak si sama ušít softshellové kalhoty
Ahoj, uvažuji o tom, že bych zkusila ušít softshellové kalhoty pro děti. Vyplatí se? Nebo je lepší koupit? Sháním většinou co nejlevnější 🙈. Kdo šíje, jaký je rozdíl udělat si sám doma a nebo od vás koupit? Děkuji 😇
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prodávají se už hotové panely. Natištěné, jen vystřihnout třeba i za 300. Taky jsem na to koukala. Nakonec jsem si to rozmyslela, když jsem vydělá postup na YouTube. Má to moc komponentů a já jen obyčejný stroj bez ovrloku.
Dají se určitě sehnat i na bazaru. Mám 2× po kamarádce. Řekněme na 1,6lete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zkoušku bych ti určitě doporučila koupit si předtištěný panel, který jen vystřihneš a sešiješ. A před tím sešitím si ten střih překleslit, ať ho můžeš použít příště, pokud by seděl ![]()
Ale je potřeba mít speciální jehly, běžnými softshell neprošiješ (jaké konkrétně už si nepamatuju, možná na džíny?).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro děti šiju, je to vlastně jediné, co pro ně šiju. Za mě se to oplatí, mám děti štíhlejší a momentálně na vel. 116. Potřebuji 0,6m softshell (varianta jednobarevná co není střeč, té mám větší spotřebu) a náplet 0,2m + nit. Tak si to spočízej protože hodně záleží za kolik koupíš látky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie tak pokud už jsi někdy něco ušila tak na tom nic není, soft se šije velmi dobře rozhodně se to hlavně i cenově vyplatí…koukni na video od Caramilla na YouTube, má to vše polopaticky vysvětlené a lze u ní i zakoupit střih
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia Vždyť na ušití softshellu stačí obyčejný stroj s rovným stehem. Nemusí se začišťovat, je to rychlé. Náročnost střihu záleží na každém, ale teď na zimu že sotfu s beránkem jsem šila extra jednoduché, šev jen na vnitřní straně nohavice, bez kapes, rychlovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Finkaa píše:
@Atisia Vždyť na ušití softshellu stačí obyčejný stroj s rovným stehem. Nemusí se začišťovat, je to rychlé. Náročnost střihu záleží na každém, ale teď na zimu že sotfu s beránkem jsem šila extra jednoduché, šev jen na vnitřní straně nohavice, bez kapes, rychlovka.
Spíš jsem se s tím nechtělo patlat. Což neznamená, že bych to nedala, dala. Takhle jsem je měla za nic a bez práce.
Ty tisky mají krásné vzory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc všem děkuji 😇. Šicí stroj mám, jen dokoupit jehly, jen nevím, kde bych sehnala nebo jaký softshell vybrat, možná asi bude lepší, klasik.. Přeci jen, kdyby se nedařilo 😣 😄.. Nebo ze začátku tepláky, mylsim si, že je to zhruba stejný postup.. Jak už tu některá z vás psala, kouknout na paní má na YouTube video, viděla jsem, pak jsem se tu začala ptát, kdo z vás si šije, zda se to vyplatí, mám dvě děti, na dceru teď kupují něco.. Co by nosil za chvíli po ní.. Ale myslím si, že holka by měla větší radost, kdyby měla, s holčičí obrázek a syn klucici.. A jsem teď ze synem doma, v září půjde do školky, tak bych něco zkusila ušít 😄. Nitě mám taky dost (na to postačí klasik)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie nemůžeš šít soft a tepláky ze stejného střihu, tepláky jsou elastické, softshell musí být širší. Není to žádná věda, šije se dobře a nemusí se začistit. Na internetu je ke stažení spousta střihů na kalhoty pro začátečníky zdarma. Hledej přímo na softshellové kalhoty a nebo džíny. Softshell většinou objednávám, málokdo ho mají na prodejně, alespoň u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já mám taky párek a dělám to tak, za základní barvu koupím stejnou-tmavou
a udělám jen par doplňků, třeba vršky ramen nebo kapsy každému jinak, látka se dá objednat o po decimetrech, většinou. Takže té vzorované beru málo, ta je většinou nejdražší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Finkaa omlouvám se, našla jsem letní softshell barva černá, šíře 147cm a cena je za 10cm 24,– je to dost, málo? Jsem v tomhle lajk 🤷♀️ 🙈. Váš názor? Je lepší klasik nebo pružný? A střeč je prosím co? Moc děkuji 😇 😇
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie Pro první šití, určitě klasický, nepružný. Streč=pružný. Jako letní je fakt tenoučký, tak záleží zda děti vynosí. Šiju na zimu a sníh s beránkem, přechodné období a mírná zima s fleecem (asi nejběžnější soft) na jaro a popř. chladnější léto s bambusem, popř. na léto i pružný letní (ale třeba loni ho skoro nenosili). Nejhorší je za mně trefit střih, já ten první několik upravovala, ale nejsem švadlena, nemám to v oku… Soft se špatně přešívá, protože se víc znehodnocuje membrána a taky zanechává stopy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuciiLucie píše:
Ahoj, uvažuji o tom, že bych zkusila ušít softshellové kalhoty pro děti. Vyplatí se? Nebo je lepší koupit? Sháním většinou co nejlevnější 🙈. Kdo šíje, jaký je rozdíl udělat si sám doma a nebo od vás koupit? Děkuji 😇
Je to rozdíl. Kupuju si kvalitnější látku a pokud si ušiju sama je to za cenu těch levnější nebo i pod ní. Nevymýšlím teda žádné složitosti, jen kalhoty do nápletu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, usit softshellove kalhoty není nic složitého, ale nejdřív bych se trochu seznámila se strojem (máte nějaký?), zkusila usit třeba malý pytlík z platna- tak jsem třeba začínala já. Urcite pro zacatecnika doporucuji stranky Caramilly, ktera ma uzasne zpracovane video i foto navody, krok za krokem. Muzete si u ni koupit i strih, bud jako papirovy uz vytisknuty, nebo pdf, ktery si vytisknete, slepite, vystrihnete - vse ma v navodech na strankach. Miva tam vsechny informace k tomu, jake jehly, nite, kolik je spotreba latky, apod. Pak je potřeba vybrat látku, na eshopech je softshellu spoustu, mají různé parametry a vlastnosti - tenčí, tlustší, s berankem, pružné, apod. Nebo přímo ten panel, ze kterého vystrihnete, ale s tím zkušenosti nemám. Největší výhodu v siti vidím v tom, že si můžu vybrat, nebo upravit strih podle proporcí děti- jedno je hodně hubené a vše z obchodu mu padá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi nikdy nic nešila (roušky a zasite díry se nepocitaji), tak bych kalhoty koupila. U šití se navztekas a výsledek se ti asi líbit stejně nebude. Pokud teda nejsi přirozený talent nebo tím nechceš strávit spoustu času. Pokud ale sijes běžně, jen něco jinyho, tak do toho. Materiál se dá sehnat levně, pokid netrvas na nějaký super vzorech, existuje jednoduché střihy a je to. Zrovna soft kalhoty nekupuju, nevyplatí se to. Vždycky doma najdu nejakej zbytek materiálu, dokoupim, co je třeba a za hodinu od nápadu mám gate pro půl rodiny..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit