Jak si vymezit hranice v práci? Problém s klienty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.4.24 09:31

Jak si vymezit hranice v práci? Problém s klienty

Hezký den,

pracuji na volné noze pro 4 klienty s tím, že pro jednoho konkrétního pracuji 2 stanovené dny v týdnu.
Tento klient (konkrétně obchodní zástupci firmy) ale toto bohužel nechápe - a s prací mě uhání 24/7. Nechápou, že jsem ičař a jiné dny třeba školím v jiných firmách. Denně mi chodí maily, co je potřeba hned udělat. Poté si na mě u vedení stěžují. (Ale hpp mi nenabídnou.:))

Už jsem to několikrát všem vysvětlovala, ale zatím bez úspěchu. Spíš mi to je dáváno ke zlu, že nejsou má priorita. Ke zlu mi je dáváno i to, že se tam jen tak nestavím na kafe nebo na poradu (ač jsou vždy ve dny, kdy jsem pracovně jinde).

Jak z toho ven? O nejvíce platícího klienta nejde, ale vážím si jich - spíše tam jsou starší lidé, co IČO nechápou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14574
4.4.24 09:43
@Anonymní píše: Více

Tak si na ty maily nastav nějakou automatickou odpověď, kde bude uvedeno, že “ordinacni dobu” pro jejich firmu mas v ten a ten den a že tehdy se tomu budeš věnovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35584
4.4.24 09:52

Ty už jsi sem psala že? Jak naplánovali poradu když jsi měla být jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.4.24 09:57

No, tak jim to naúčtuj. Na email nebo hned po zvednutí telefonu: mimo vaše dny je cena za každou započatou hodinu moji práce xxx.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.4.24 10:06

Dej si schuzku s vedenim firmy, vecne a zcela konkretne (nebuďte slušnej, řekněte jméno)pojmenuj problem a navrhni reseni - nekolik moznosti:

• Stavajici situace s informovanim obchoďàků, jaky je spravny postup - idealne i mailem od vedeni, do kopie tobe, v pripade problemu pouze tento email preposilej dotycnemu
  • Zavedeni tve pohotovosti a urgentne resenych zadani - za jasne definovanou odmenu
  • Rozsireni spoluprace, opet s navysenim odmeny

A nebudes se stacit divit, jak to najednou pujde :mrgreen:
Nenech si k.kat na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
2110
4.4.24 10:42
@Svetluska55 píše: Více

souhlas, prej „starsi lide, co ico nechapou“. To je nesmysl, je 34 let po revoluci, jen zakladatelku využívají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
4.4.24 10:44

Odpovídej na ty jejich e-maily dotazem, zda si přejí tuto věc vyřídit okamžitě za tvoji běžnou hodinovou sazbu, nebo zda to počká do termínu, který si oni platí paušálem. Vše v kopii někomu z vedení firmy. Dokud ti na to nepřijde odpověď, ani na tu práci nesáhni. To není o tom, že by nechápali ičaře, ale že jsou vychcaní jak díra do sněhu, chtít po tobě práci nad rozsah toho, co ti platí. Z vlastní zkušenosti - toto zkouší hodně firem. Uzavřít co nejlevnější „servisní“ smlouvu s omezeným rozsahem činností a potom se tvářit, jako by platili fulltime a nevěděli o omezeních. Pokud na jejich hru přistoupíš, budeš vlastně pracovat zadarmo a necháš se od nich okrádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
4.4.24 12:47
@JancaS84 píše: Více

Jojo taky mě napadlo, že to musí byt zas ona :mrgreen:  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21210
4.4.24 13:45

Nechapou ICO? A ze si od tebe koupili urcity pocet hodin prace a ted vymrncuji hodiny navic zdarma chapou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
4.4.24 20:50

Když nechápou, jejích problém.

Napiš si obchodní podmínky, a ty jim dej na vědomí.

A ceník, kde ad hoc požadavky budou v 5× vyšší sazbě, než dopředu plánované a předem dlouhodobě dohodnuté v rámcové smlouvě.
Například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat