Jak si vysvětlit obavy dcery?

Anonymní
28.4.20 18:44

Jak si vysvětlit obavy dcery?

Musím vysvětlit trochu kontextu. Dceři je šest. Citově má o něco blíž k manželovi, ale spolu také máme hezký vztah. Poslední dobou naznačovala, že jí něco trápí, ale nechtěla říct co. Protože jsem byla sama v dětství zneužívaná, tak už jsem to nevydržela a trochu přitlačila (nemám tohle ve zvyku, ale bylo to ve snaze se dozvědět, kdyby i jí někdo ubližoval), Vypadlo z ní, že se bojí, že až bude velká, tak bude na nás zlá. Tak jsem jí řekla, že i hodní lidé nejsou bez chyb a je to v pořídku. Ale ona na to, že tomu nerozumím, že se bojí, že nám třeba přinese jiné léky, než budeme potřebovat. Po další mé otázce už bylo jasné, že tím myslí vědomý čin. A mě to zanechalo v otázkách. Je taková dětská fantazie běžná? Je to na psychologa? Může to ukazovat na zneužívání? (a tím opravdu nemyslím manžela, tam jsem si 100% jistá že ne). Nebo to spíš ukazuje na nejistotu sama se sebou, s kterou mám velké potíže já?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
28.4.20 18:47

Co je to ten smazaný anonym? Vidím dnes několik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
28.4.20 18:52

Jakože se bojí, ze vám b budoucnu bude chtít ublížit? Nebo má takové myšlenky už teď a bojí se jich? Syn jednou viděl v tv kus filmu, kde se holka zrovna stěhovala od rodičů (dívali jsme se večer s mužem, syn přišel, ze mu není dobře, tak jsme ho nechali u nás, po chvíli usnul, ale evidentně i ta chvíle stacila). A pak za námi chodil, ze se bojí, ze az bude velkej, bude zlej jako ta holka a půjde bydlet někam jinam a nechá nás samotný. A že na nás nechce být zlej. Tak jsme mu řekli, ze je normální se v dospělosti odstěhovat, vvysvětlili to na nás, strýci, tetě…A pochopil a je v pohodě. Nemohla dcera taky takhle něco zaslechnout, vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.4.20 18:52

Neviděla nějakou detektivku?
Myslíš, že je nějakým způsobem součástí trestného činu?
Třeba jen něco slyšela. Každopádně bych se taky zalekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
28.4.20 18:55
@Kaileee píše:
Co je to ten smazaný anonym? Vidím dnes několik :think:

Ukazuje se to jen když jsi na emiminu přes mobil.. Přes PC ukazuje klasiku ( Anonym ).. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
28.4.20 18:56
@Zlobolka123 píše:
Taky jsem se divila.. Ukazuje se to jen když jsi na emiminu přes mobil.. Přes PC ukazuje klasiku ( Anonym ).. :nevim:

Aha to je divne… @admin čím to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15251
28.4.20 19:02

Neviděla něco v televizi? Proč zmiňujes zneužívání? 6lete dítě máte snad pod dohledem, kdo by ji mohl zneužít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 19:04

Ano, vyplynulo z toho, že se jedná skutečně o podání špatných léků s cílem nám ublížit. Ale ta nezpracovaná televize možné vodítko je. Byla teď víc u babičky, kde si nejsem jistá, co tam všechno běželo za seriály.

• Citovat
  • Upravit
12605
28.4.20 19:07

První myšlenka, co mě napadla bylo, jestli neviděla něco v televizi. Nějakou detektivku nebo tak. Od sebe z dětství si pamatuju, že i zdánlivě obyčejné pořady ve mně,,zanechaly stopu" a měla jsem o čem přemýšlet dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
28.4.20 19:08
@Anonymní píše:
Ano, vyplynulo z toho, že se jedná skutečně o podání špatných léků s cílem nám ublížit. Ale ta nezpracovaná televize možné vodítko je. Byla teď víc u babičky, kde si nejsem jistá, co tam všechno běželo za seriály.

Myslím, že je to pravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.4.20 19:11

Taky bych rekla, ze se jedna o zpracovani neceho nevhodneho, co videla v TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.20 19:12
@Alušáček píše:
Neviděla něco v televizi? Proč zmiňujes zneužívání? 6lete dítě máte snad pod dohledem, kdo by ji mohl zneužít?

Zmiňuju to jen pro zvýšení kontextu celé situace. Pod dohledem jí pořád nemáme. Už i v tomto věku má za sebou různé akce, návštěvy apod. Takže pokud říkala, že jí trápí něco, o čem nechce mluvit, tak i na základě své zkušenosti jsem měla větší starosti.

• Citovat
  • Upravit
27679
28.4.20 19:14

Nebo babička nevhodně něco plácla o špatných lécích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
28.4.20 19:17
@Anonymní píše:

To asi nic nebude. Vypadá to, že nejspíš viděla něco v televizi. Mojí dceři stačilo jednou ř minut seriálu Modrý kód a hned se vyptávala. Nebo nemohla něco říct babička nevědomky o lécích? Například, že si je vezme, aby se jí udělalo líp..že by se jí to pak třeba spojilo s něčím, co zaslechla. Oni v tomhle věku skoro všechny děti strašně fantazírují..Když si vezmu, co se dozvím od dětí ve škole. Nebála bych se a ještě nenápadně zjistila, jak ji to napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
28.4.20 19:20
@ka2ka píše:
Nebo babička nevhodně něco plácla o špatných lécích :nevim:

Taky mě to napadlo. :palec:

UŽ se to stalo i mě, že jsem vyprávěla manželovi v kuchyni, jak se stala jedna nehoda a hned se ozvalo: „A kdo? A co?“ Co nemají slyšet, to slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí