Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Chtěla bych se zeptat jak skladujete granule pro pejsky. Příští týden si jedeme pro pejska. A já se chystám objednat granule z internetu. Chtěla bych objednat pytel 10 kg. A mě zajímá jestli když objednám např.2 pytle (jeden vydrží skoro dva měsíce) jak dlouho vydrží ten druhý, tedy jestli vydrží skoro 4 měsíce.
Moc děkuji za odpověď
@Neli114 jen aby mu granule sedli
Pokud ten pytel neotevře má záruku poměrně dlouhou. Chce o uzavíratelnou nádobu a neotvírat denně. opravdu sežere 5kg za měsíc?
Na granule je dobré mít vzduchotěsný kontejner, mě se osvědčily od Curveru (můžete koupit v e-shopu s granulemi). Jinak pokud budete kupovat jinou značku granulí, než bude štěně zvyklé tak je risk kupovat dva pytle, nemusí pejskovi sednout, a i u granulí na které je pes zvyklý můžete přijít na to, že mu nevyhovují. Granule v zavřeném pytli mívají trvanlivost přes půl roku od výroby, pokud bude pytel na cca 2 měsíce, ověřte si u prodejce datum spotřeby. Už se mi několikrát stalo, že mi přišel pytel s koncem data spotřeby za dva měsíce.
Nejlépe se skladují v barelu s víkem ( granule v dlouho otevřeném pytli vyčichnou) a myslím si že druhý pytel (nenačatý) vydrží, pokud nebude otevřený nebo nebude neporušený ( třeba natrhnutý - aby se tam nedostala vlhkost popř. ) : )
@Neli114 Máme malou plastovou popelnici z uzavíratelným víkem. Ale my máme smečku, takže nám 10kg pytel vydrží na 14 dní. A já bych tolik granulí najednou nekupovala, co když mu nebudou chutnat? I to se může stát, my jednou takhle granule dostali. Po pejskovi, co je nechtěl. Jenže je měly schované jen v tom pytli a granule už nechutnaly ani těm našim. Takže dobře uzavíratelná nádoba a menší množství.
My dostali na veterině malou kovovou nádobu s víkem a tam mu odsypavame, ale my máme 3,5kg psa a kupujeme 7kg granulí zbytek máme uzavřený ve skříni v původním pytli přelepeno páskou ![]()
A tolik kg granulí bych nekupovala, my museli měnit původní od majitele, prostě mu přestali sedět ![]()
http://www.nako-kolin.cz/…x-na-granule me se libi tenhle ![]()
Mam purocniho bigla a sezere asi 8-9 kg za mesic. Zasoby bych nedelala, granule mu nemusi sednout. A hlavne pozvolny prechod mezi znackama ![]()
@Neli114 Od chovatele byste měli dostat do začátku balíček těch, na které bylo štěně zvyklé. Pokud vám značka nevyhovuje, postupně můžete přecházet - ale též radím nekupovat rovnou dva pytle, stačí jeden menší, uvidíte, jak daná značka štěněti bude sedět.
Jojo máte pravdu radši koupím míň. A s chovatelem jsem domluvená že nám dá do začátku trochu granulí.
Zaokrouhlila jsem to na 2 měsíce ale jinak ty granule vydrží měsíc a půl (plus mínus). Budeme mít malé plemeno.
My jsme štěněčí kupovali po jednom pytli. Až teď dospělácké kupujeme po dvou pytlích a vždy ten otevřený pytel přesypeme do velkého kýble a část co se bere do menšího. Zatím se nám nikdy nezkazili a psi je žerou v pohodě. Jedinkrát jsme měli plesnivé granule v pytli a to musela být nějaká chyba z výroby, protože to bylo krátce po koupi otevřené a uvnitř plesnivé.
@Neli114 jak malé? tak to určitě nesežere 10kg
Záleží i jaké žere ted, jak moc je kvalitní takže na začátek spíš menší balení a až jestli bude vyhovovat vzít větší balení. a malé plemeno 10kg bude mít na dlouho ![]()