Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, mně začalo být někdy před koncem roku vyloženě blbě z instagramu. Všude všichni “dokonalí”, všude samé reklamy. Tak jsem tam přestala na dva měsíce chodit, pak jsem se vrátila, promazala 90 % profilů a sleduji opravdu jen to, co mě zahřeje na duši a něčím mě obohacuje. To samé mám s emiminem, občas potřebuji pauzu, tak si jí udělám, na měsíc, dva a když mám chuť se vrátit, vrátím se. Od práce umím zábavu oddělit, takže online svět v práci mi nevadí.
Ja treba zrusila fb uz davno, instagram mam, vkladam obcas, ale spis tam projizdim fotky a videa z nudy a pak si vsimnu kolik ubylo casu a to me treba stve, zrusit ho ale uplne neumim. Tady na emiminu me vadi to, jak je tady kazdy chytry a hned moralizuje, kolikrat jsem se tu chtela i na neco optat, ale radsi jsem se na to vykaslala… takze opet jen procitam diskuze, nekdy na neco odpovim, nic vic ale ne. Ale spis me to mrzi u deti, ze jejich detstvi je online. Tim nemyslim konkretne svoje deti, ale celkove a ze to bude jeste horsi…
@Anonymní píše:
Ja treba zrusila fb uz davno, instagram mam, vkladam obcas, ale spis tam projizdim fotky a videa z nudy a pak si vsimnu kolik ubylo casu a to me treba stve, zrusit ho ale uplne neumim. Tady na emiminu me vadi to, jak je tady kazdy chytry a hned moralizuje, kolikrat jsem se tu chtela i na neco optat, ale radsi jsem se na to vykaslala… takze opet jen procitam diskuze, nekdy na neco odpovim, nic vic ale ne. Ale spis me to mrzi u deti, ze jejich detstvi je online. Tim nemyslim konkretne svoje deti, ale celkove a ze to bude jeste horsi…
Já taky zvažují zrušit fb profil. Instagram mám jen firemní propojeny s fb firemním, ale jen kvůli práci
Jinak mě nebaví ![]()
Občas mrknu na tik tok, když potřebuji vypnout hlavu
Ale výjimečně, tam mi přijde že už ten svět jde úplně do…
A co se týče děti, tak.jsem z toho taky nijaka…
Nevadí mi a beru ho jako součást dnešního života. A nedokážu si to bez něj už moc představit. V oblasti podnikání už vůbec ne, to je víceméně nutnost.
Z online světa si beru jen to, co chci. Snažím se z něj mačkat co nejvíc pro mě užitečného - ať už to jsou jazyky, AI a vzdělávání se v něm, všemožné tipy na cestování, tipy do domácnosti a klidně i vtipná videa pro zasmání. Instagram je například v tomto super a na různé designové a kulinářské tipy zase Pinterest. Jsem v 80 procentech tichý pozorovatel těchto sítí, který z nich spíš jen čerpá informace.
Jinak co se týče dnešního fb, ten je už jen o komunitách a chatu ( skupiny na hubnutí, cvičení, cestování atd.)
Online svět je náhodou super, jen když ho umíš dobře používat a víš jak na to. ![]()
Za mě nemá cenu ho bojkotovat - obecně i internet jako takový, žijeme a budeme žít v době technologické, tak na co být zarytý odpůrce, tim svým konzervatismem jste akorát samy proti sobě, protože ta doba jiná v brzké budoucnosti už nebude
spíš je důležité se naučit mít online svět za dobrýho sluhu a ne za zlého pána ![]()
Příspěvek upraven 27.02.24 v 07:59
Ale ano, nechci mít neustále v ruce tel., nemám FB, nesleduju tik tok ani instagram. Nemám ráda tenhle virtuální svět… potřebuju mezilidský kontakt
Mě to vadí u syna, tam jedou všichni už od první třídy na on-line her a mají společná témata kvůli tomu. Takže musím hodně omezovat, ale nemůžu to úplně zakázat. Jinak u podnikání to chápu a vidím čím dál víc profilů i od majitelů, kteří mají podnik i víc jak 15 let. Kamarádka teď také přilákala pár nových klientů díky reklamě na síti.
Mne vadi i jen ta predstava, takze sama zadny on-line zivot (krom e-mimina) nevedu. Obcas vypoustim i to. Tak dvakrat trikrat do roka si musim dat cca 14 dni uplne z on-line prostoru, jinak by mi hrablo. Vadi mi uprimne trochu i Bakalari, on-line ZUS, proste vsechno, co drive slo jinak a ted kvuli tomu musim cucet do obrazovky
. Nevidim vyhodu v tom, ze vse mohu videt hned, zkontrolovat odkudkoliv, takovy ten pocit naproste dostupnosti. Vysava me to.
@Hobitka píše:
Mne vadi i jen ta predstava, takze sama zadny on-line zivot (krom e-mimina) nevedu. Obcas vypoustim i to. Tak dvakrat trikrat do roka si musim dat cca 14 dni uplne z on-line prostoru, jinak by mi hrablo. Vadi mi uprimne trochu i Bakalari, on-line ZUS, proste vsechno, co drive slo jinak a ted kvuli tomu musim cucet do obrazovky. Nevidim vyhodu v tom, ze vse mohu videt hned, zkontrolovat odkudkoliv, takovy ten pocit naproste dostupnosti. Vysava me to.
Já tě úplně, úplně chápu. To je to správné označení VYSÁVÁ mě to. ![]()
Bakaláři, Edupage - mám více dětí, je to peklo. Přiznám se, že to ani nestíhám vše číst. Stará dobrá zakovska, nechápu proč to nemůže fungovat tak.
Teď se u nás podepisoval souhlas se zveřejněním fotek děti na VEREJNE fb školy. Úplně mě to položilo…já která se tomu snažím vyhnout.
@Anonymní píše:
Já tě úplně, úplně chápu. To je to správné označení VYSÁVÁ mě to.
Bakaláři, Edupage - mám více dětí, je to peklo. Přiznám se, že to ani nestíhám vše číst. Stará dobrá zakovska, nechápu proč to nemůže fungovat tak.
Teď se u nás podepisoval souhlas se zveřejněním fotek děti na VEREJNE fb školy. Úplně mě to položilo…já která se tomu snažím vyhnout.
Mam to stejne.
Vysava me ten prechod na digitalni platformy, vsechno dve hodiny studovat nez clovek prijde na to, jak to funguje, vsude pristupy, hesla, nutnost sledovat, hruza.
Duchodci musi byt uplne vyrizeni.
@Lucie_Sx píše:
Mam to stejne.
Vysava me ten prechod na digitalni platformy, vsechno dve hodiny studovat nez clovek prijde na to, jak to funguje, vsude pristupy, hesla, nutnost sledovat, hruza.
Duchodci musi byt uplne vyrizeni.
Musí. Naštěstí pro ně už nemusí řešit děti, práci atd.
Ale mě štvou i ty pitome aplikace v obchodech
každý obchod, aplikace. Já nemám ani jednu, mám na to úplnou alergii. Ale ti duchodci z toho musí být na vyvrat ![]()
A přesně všude hesla, já mám co dělat si je pamatovat…
Jo a co mi teda hodně vadí, je vystupování politiku na sociálních sítích. Konkrétně tiktok
Za mě tam tak „vysoká osoba“ nemá co dělat. Mají zachovat nějaké vystupování…
@Anonymní píše:
Jo a co mi teda hodně vadí, je vystupování politiku na sociálních sítích. Konkrétně tiktok
Za mě tam tak „vysoká osoba“ nemá co dělat. Mají zachovat nějaké vystupování…
Tento názor osobně nechápu.???
Proboha jaký rozdíl, když politik saskuje v TV nebo na TikTok? Žádný! Jediný o co jde, jsou voliči. Na tv statisticky chodí mnohem víc starší generace, tu mladší tv výstupy netáhnou a TV kromě streamu začína být out, takže jsou z logiky věci na TikToku a Instagramu, online platformě. Je to holt forma propagace a komunikace jako každá jiná. Za sociku se sjíždělo rádio a pořádaly se hromadné schůze u TV, teď to je akorát zase internet
Příspěvek upraven 26.02.24 v 22:58
@Anonymní píše:
Tento názor osobně nechápu.???
Proboha jaký rozdíl, když politik saskuje v TV nebo na TikTok? Žádný! Jediný o co jde, jsou voliči. Na tv statisticky chodí mnohem víc starší generace, tu mladší tv výstupy netáhnou a TV kromě streamu jsou out, takže jsou na TikToku a Instagramu. Je to holt forma propagace a komunikace jako každá jiná.
Nemyslím si, že někdo kdo má zachovat jistě dekorum a reprezentovat ČR, by měl vystupovat na tiktok - točit „vtipné“ videa, vyjadřovat se k influencerum apod. To nemá s politikou nic společného
Prijde mi, ze si to clovek muze nastavit tak, jak potrebuje. Sleduju veci, ktere me hodne obohacuji. Tipy na akce v Praze pro rodiny, na ruzne domaci tvoreni s detma. Pak recepty, nejaky vtipy, cestovani a profesni zalezitosti. Kdyz me neco stve, driv jsem mela potrebu napsat svuj nazor. Ted uz na to kaslu, ihned rusim sledovani
Kamaradum jinak pisu casto a jsem rada, kdyz treba vidim fotky z dovolene nebo cokoliv jineho. Proste jak zijou, jak se maji…ale pro me je ten online prostor zabava, ne prace. Kor na rodicaku.
Hezký večer všem
Poslední dobou, možná dva měsíce začínám mít pocit, že musím mimo online svět. Profil.na FB jsem úplně přestala používat (vkládání fotek apod).
Bohužel podnikám a čím dál víc mám pocit, že bez online světu by o mně nikdo nevěděl. Ač mi to není příjemné, tak musím vkládat příspěvky ( z podnikání)
Ale přesto se snažím netrávit na internetu více času, než je nutné. Kdybych mohla okamžitě ruším chytrý telefon a připojení. Dokonce jsem ve fázi, že podnikat přestanu, vadí mi, že nejsem anonymní.
Začíná mi to strašné vadit, nemůžu si pomoci. Ani nikoho nesleduji, kamarádkám volám nebo jdeme na kafe
Máte taky stejne pocity?
PS: eMimino ale neopustím
s ním jsem od začátku