Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, setkala jste se některá s tím, že manžel odmítal druhé dítě?
On má dítě z prvního manželství a spolu máme čtyřletého syna. Moc toužím po druhém dítěti a on to ví od začátku vztahu, že chci dvě děti.
Nejdřív druhé nechtěl, pak si to rozmyslel a řekl, že to zkusíme. Ale od toho okamžiku se změnil. Při sexu se z ničeho nic ztratí erekce a je po.
Tvrdí, že to tím není, ale já z něj cítím, že to je proto, že to jeho psychika záměrně bojkotuje.
Snažila jsem se ho do toho netlačit, protože nechci aby chtěl druhé dítě jen proto, že ho chci já. Chtěla jsem, abychom ho chtěli oba.
Nedokážu se s tím vyrovnat. Bojím se, že nám to zničí vztah.
Chápu, že je to pro tebe těžké. Možná měl dříve jinou představu. Záleží, jaký je důvod, že další nechce?
3 deti na dnešní dobu je docela dost, nedivim se mu.. asi ses mela rozhlizet po bezdetnem, nebo muzes zacit brat jeho prvni dite jako svoje
Zničit vztah může i to 3 dítě ![]()
Finance, milenka/milenec Špatné porozumění
Obecně někdo, kdo se bude do rodiny vměšovat
Tak nějak se může všechno nabalit
![]()
@Anonymní píše:
On má dítě z prvního manželství a spolu máme čtyřletého syna. Moc toužím po druhém dítěti a on to ví od začátku vztahu, že chci dvě děti.
Nejdřív druhé nechtěl, pak si to rozmyslel a řekl, že to zkusíme. Ale od toho okamžiku se změnil. Při sexu se z ničeho nic ztratí erekce a je po.
Tvrdí, že to tím není, ale já z něj cítím, že to je proto, že to jeho psychika záměrně bojkotuje.
Snažila jsem se ho do toho netlačit, protože nechci aby chtěl druhé dítě jen proto, že ho chci já. Chtěla jsem, abychom ho chtěli oba.
Respektuj jeho přání a podřiď se mu. Dítě nelze vyžadovat. Když ho nechce, tak ho prostě nechce.
Ano, taky to trávím. On má z mnoha důvodů pravdu, je to rozumné, stejně jako ten tvůj se asi na tři děti necítí, ale mě se s tím stejně vyrovnává těžko. Ale nikdy, ani ve snu by mě teda nenapadlo tomu jednomu rozbít rodinu protože si budu chtít dělat druhé s někým jiným. Snad lepší rodina s jedním dítětem než být rozvedená, u jednoho řešit peci s otcem a lovit někoho jiného na druhé, s kým to vůbec nemusí dopadnout a možná by se to ani nemuselo podařit.
Takových nás je více… manžel má dvě a od začátku mi to řekl že max jedno dítě… a ted mě to začíná hodně mrzet, že jsem na to kývla…
@Anonymní píše:
Ano, taky to trávím. On má z mnoha důvodů pravdu, je to rozumné, stejně jako ten tvůj se asi na tři děti necítí, ale mě se s tím stejně vyrovnává těžko. Ale nikdy, ani ve snu by mě teda nenapadlo tomu jednomu rozbít rodinu protože si budu chtít dělat druhé s někým jiným. Snad lepší rodina s jedním dítětem než být rozvedená, u jednoho řešit peci s otcem a lovit někoho jiného na druhé, s kým to vůbec nemusí dopadnout a možná by se to ani nemuselo podařit.
To ano, ale znám případ, kdy žena chtěla druhé, muž se na to moc necítil. Na pilu netlacila, ale taky ji to bylo líto. Nakonec obecně ten vztah skončil rozvodem, po čase měli oba jiné partnery a oba s nimi dítě. Asi nechtěl už dítě s ní, pak to najednou problém nebyl. Ale to se ona už nedozvěděla
![]()
U nás to bylo jednu dobu naopak, manžel by do třetího šel, já nechtěla ani zaboha. Ale u nás bylo celkem snadné řešení - řekla jsem, že do toho půjdu, ale na rodičáku bude tentokrát on, že už třetí plenkování, nevyspání a řvaní kvůli všemu nedám. Tak rychle vycouval ![]()
@Parenicka píše:
3 deti na dnešní dobu je docela dost, nedivim se mu.. asi ses mela rozhlizet po bezdetnem, nebo muzes zacit brat jeho prvni dite jako svoje
První dítě má maminku a bydlí u ní. Vidíme se teď zřídka (jestli jednou do měsíce tak je to hodně)
Nemůžu si přece hrát na mámu někomu, kdo svou maminku má.
Příspěvek upraven 30.11.23 v 11:44
@Anonymní píše:
Podobně má moje spolužačka děti 3 a každé jiného tátu
. Druhá je 4 děti a každé má jiného tátu. To je hukot, řešit 2 chlapy a s každým mít jiné soudní vyrovnání, jiný vztah, jiné zkušenosti. První mamince se kolikrát divím, že se jí ti ex nemíchají. Pamatuvat si komu, kdo, kdy co řek, kdy přijede, přiveze. To nechceš. To musí být tak zbytečně komplikovanej život ![]()
Muj manzel puvodne chtel deti dve, po narozeni prvniho svuj nazor prehodnotil a ja mu to za zle nemam. Byt mame dle meho nazoru zlate dite, manzel zjistil, ze je pro nej ve 40 pece o mimino, ted uz teda dvoulete batole, podstatne narocnejsi, nez si predstavoval a uz chce mit tuto etapu za sebou a znova se k ni nevracet.
Tak u nás to neni tak že by manžel chtěl ale s někým jiným, máme vztah v pořádku, jen jsou důvody proč další dítě nemít, mimochodem jedním z nich je u něj věk, ale je jich o hodně víc. Jo, některé by s jinou ženskou nebyly, jako například moje zdraví, ale to tak nějak u nás není na stole, on je vyrovnaný s tím že budeme mít jedno. Já hůř, ale odcházet od něj kvůli tomu nebudu ani omylem.
Tu touhu z něj nevykřešeš, když tam není. Pokud budete mít další, tak ano, bude to jen proto, že to chceš ty. Na druhé ti kývl, víc už dělat nemůže.