Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@levmah28
Jiná značka UM? Kaše jí? Třeba mu vadí ta flaška, tak zkusit třeba flašku s brčkem. ![]()
S brčkem?
bude to umět? Jo, kaše jí, ale kdyby je jedl furt, tak mám doma otesánka ![]()
Jak dlouho to trvá?
Moje malá měla v tomhle věku taky takové období.. stále jsem nabízela taky z toho byla na prášky a během týdne možná dvou to prostě přešlo samo ![]()
Cca týden, jestli ho hlad neomrzí, tak nevím. Na oběd sní hodně zeleniny s masem, a ovoce si taky pěkně pojí.
@levmah28 tohle jsme měla u mladšího syna
. on měl i reflux a mlíko rád neměl od malinka, jak začal jíst příkrmy tak jsme měnila stále UM a lahve a stejně pil skoro násilim
a od 9m nevypil ani kapku, tak to dostával v pudinku a v kaších
. zkusila bych sunar, ten nějakou dobu i pil, on je docela sladkej tak ten mu asi i chutnal ![]()
Asi tě nepotěším, ale některé děti odmítají UM hodně brzy. Můžeš zkusit třeba ještě Hami, nebo něco jiného a pak to jedině dohánět jinými mléčnými výrobky. Nevím, od kdy je vhodné zkoušet dávat selské plnotučné mléko, někdo to po roce už neřeší. V některých případech jsou maminky nucené začít s převařeným kravským mlékem dříve, i když v půl roce bych to asi ještě neriskovala. Osobně zkušenost nemám, poradila bych se asi s Mudrou ![]()
@levmah28 zkusit to můžeš, náš malej pije brčkem tak od 7mi měsíců. Z flašky to naopak neuměl nikdy. Ale chce to koupit tu flašku z DMka, protože z normálního brčka to teče dost rychle.
@Markéta80 píše:
@levmah28 tohle jsme měla u mladšího syna. on měl i reflux a mlíko rád neměl od malinka, jak začal jíst příkrmy tak jsme měnila stále UM a lahve a stejně pil skoro násilim
a od 9m nevypil ani kapku, tak to dostával v pudinku a v kaších
. zkusila bych sunar, ten nějakou dobu i pil, on je docela sladkej tak ten mu asi i chutnal
Ani ten sunar nechce, mám ho doma. Prostě si potáhne, ani to nespolkne a vyplivne to ![]()
Ahoj, jak dlouho to trvá? Dcera mi to párkrát udělala, prostě nechtěla nic. Ono to zase přejde, chce to jen vydržet s nervama ![]()
@tweetydee píše:
@levmah28 zkusit to můžeš, náš malej pije brčkem tak od 7mi měsíců. Z flašky to naopak neuměl nikdy. Ale chce to koupit tu flašku z DMka, protože z normálního brčka to teče dost rychle.
No zkusím, dnes jedu do města, tak se tam stavím, najdeš obrázek jak vypadá? Ať nekoupím volovinu.
Zkusila bych jeste jinou teplotu, me dcera nechtela pit nic vlazneho, jidlo tolik nevadilo, ale na piti caj bylo scifi. Pozdeji mleko v roce taky studeny a vzala az tekuty detsky v krabici, ale to je az od roka a neni v cr moc k dostani.
prubla bych jeste studeny.
Můj syn nechce pít UM
má skoro půl roku, ale do puse to nestrčí. Na UM je od narození. Ráno vypije 150ml, a celý den nic, pořád mu nabízím, a jak ochutná, nechce to. Dávala jsem mu do toho i banán, a to taky poznal. Už jak vidí flašku, tak má hrůzu. Ale zelenina a ovoce mu jdou. Jí hezky, jenže si myslím, že je nevhodné aby byl bez mléka. Prostě čaj, zeleninu a ovoce to jo 

Máte nějaký nápad?