Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
někde jsem četla, že by se měly do budoucna rušit speciální (dříve zvláštní) školy, hlavním důvodem byla integrace romů…
Dalším bodem bylo navýšení žáků ve třídě - doporučovaný počet 35, minimální 32. (Za nesplnění nebude škola dostávat dotace).
Nedovedu si vůbec představit, jak bude vyuka probíhat.. ![]()
Je to kachna, nebo se fakt něco takového fakt chystá?
Tak to jsem neslyšela a jsem taky zvědavá, co sem kdo napíše, protože co potom ty malý školy na vesnicích? Například u nás na základce jsou spojený třídy a třeba prvňáci byli letos jen 3.
Něco kachna je - ty počty žáků, něco možná není. Pan ministr prostě mnohdy dělá věci nesystémové a mám pocit, že občas něco vypustí a čeká na reakce. Pak když jsou negativní tak nic neřekl, když pozitivní tak je to super.
Jinak ty počty prý mají být 26 průměrně. To také nemá snad žádná základní škola v republice.
Ale se školstvím a s financováním to pujde příští rok hodně do kytek. Nebude skoro an nic, zvýšení DPH a další ořezání příspěvků na provoz - to bude hodně těžké. Ono i to zvýšení platů všem učitelům o minimálně 500 Kč také není tak úplně pravda. Já dostanu přidáno „pouze“ 400 Kč. (i za ty jsem rád, ale nemám rád, když někdo lže a říká nepravdy)
no nic o tom nevím, ale jen písnu svuj názor.
myslím si že je to fakt nereálný a hlavně ne dobrý pro rozvoj dětí o které se školství snaží například zavedením interaktivní tabule propojené s notebooky v lavicích.
O našem školství si už iluze nedělám.
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
nejnovější zhovadilost našeho milého pana ministra
vokishka píše:
O našem školství si už iluze nedělám.
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
nejnovější zhovadilost našeho milého pana ministra
Speciální by se měli rušit určitě. O tom navýšení jsem neslyšela
když jsem já studovala na učitelku, tak se všude psala o tom, že má být míň dětí ve třídách a teď tohle. No každodádně i když jsem učila, tak bylo ve třídě 30 dětí. A pak je máš nějak rozvíjet a nejen biflovat. ![]()
Rušit zvláštní a spec. školy?
A kam půjdou ti, co nebudou učení zvládat?
Dajdula píše:
Rušit zvláštní a spec. školy?A kam půjdou ti, co nebudou učení zvládat?
Integrují je do klasický ZŠ
A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole ![]()
jenny.fields píše:Dajdula píše:Integrují je do klasický ZŠ
![]()
![]()
A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.
Myslím, že té integrace už bylo až až.
jenny.fields píše:Dajdula píše:Integrují je do klasický ZŠ
![]()
![]()
A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole
Bože to je fakt blb
, v poslední době už mně fakt štve. Napřed mně nasr… s těma zkouškama, Lucka je bude dělat stejně, ale my jsme si to vybrali dobrovolně, nikdo nás nepostavil před hotovou věc. Nevím proč by to měla dělat povinně celá republika ![]()
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.Myslím, že té integrace už bylo až až.
Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.
Dajdula píše:jenny.fields píše:Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.Dajdula píše:Integrují je do klasický ZŠ
![]()
![]()
Myslím, že té integrace už bylo až až.
Tak tak. Nedovedu si představit, jak chtěj integrovat dítě s těžkou dysfázkou bez asistenta a mnohdy by to byl problém i s tím asistentem.
adlif57 píše:
ProaIntegrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.Myslím, že té integrace už bylo až až.
A s nima pak jako dělaj, když tu školu nezvládaj ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.