Jak to bude se školstvím?

6926
17.11.11 19:53

Jak to bude se školstvím?

Ahoj holky,
někde jsem četla, že by se měly do budoucna rušit speciální (dříve zvláštní) školy, hlavním důvodem byla integrace romů…
Dalším bodem bylo navýšení žáků ve třídě - doporučovaný počet 35, minimální 32. (Za nesplnění nebude škola dostávat dotace).
Nedovedu si vůbec představit, jak bude vyuka probíhat.. :?:
Je to kachna, nebo se fakt něco takového fakt chystá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
17.11.11 19:57

Tak to jsem neslyšela a jsem taky zvědavá, co sem kdo napíše, protože co potom ty malý školy na vesnicích? Například u nás na základce jsou spojený třídy a třeba prvňáci byli letos jen 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.11.11 20:01

Něco kachna je - ty počty žáků, něco možná není. Pan ministr prostě mnohdy dělá věci nesystémové a mám pocit, že občas něco vypustí a čeká na reakce. Pak když jsou negativní tak nic neřekl, když pozitivní tak je to super.
Jinak ty počty prý mají být 26 průměrně. To také nemá snad žádná základní škola v republice.
Ale se školstvím a s financováním to pujde příští rok hodně do kytek. Nebude skoro an nic, zvýšení DPH a další ořezání příspěvků na provoz - to bude hodně těžké. Ono i to zvýšení platů všem učitelům o minimálně 500 Kč také není tak úplně pravda. Já dostanu přidáno „pouze“ 400 Kč. (i za ty jsem rád, ale nemám rád, když někdo lže a říká nepravdy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.11.11 20:02

no nic o tom nevím, ale jen písnu svuj názor.
myslím si že je to fakt nereálný a hlavně ne dobrý pro rozvoj dětí o které se školství snaží například zavedením interaktivní tabule propojené s notebooky v lavicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
17.11.11 20:05

O ruseni ZVL a specialnich skol vim,o zbytku ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65160
17.11.11 20:09

O našem školství si už iluze nedělám.
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
nejnovější zhovadilost našeho milého pana ministra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
17.11.11 20:11
vokishka píše:
O našem školství si už iluze nedělám.
http://aktualne.centrum.cz/…clanek.phtml?…
nejnovější zhovadilost našeho milého pana ministra
8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.11.11 20:13

Speciální by se měli rušit určitě. O tom navýšení jsem neslyšela :poblion: když jsem já studovala na učitelku, tak se všude psala o tom, že má být míň dětí ve třídách a teď tohle. No každodádně i když jsem učila, tak bylo ve třídě 30 dětí. A pak je máš nějak rozvíjet a nejen biflovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
17.11.11 20:18

Rušit zvláštní a spec. školy? :zed: A kam půjdou ti, co nebudou učení zvládat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
17.11.11 20:19
Dajdula píše:

Integrují je do klasický ZŠ :zed: :zed: :zed: A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
17.11.11 20:25
jenny.fields píše:
Dajdula píše:
Integrují je do klasický ZŠ :zed: :zed: :zed: A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole :roll:

Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání. :roll: Myslím, že té integrace už bylo až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.11.11 20:28
jenny.fields píše:
Dajdula píše:
Integrují je do klasický ZŠ :zed: :zed: :zed: A o tom,že by dali učiteli k ruce asistenta jsem neslyšela. Ještě že mám vzdělání na učení na střední škole :roll:

Bože to je fakt blb :cert: , v poslední době už mně fakt štve. Napřed mně nasr… s těma zkouškama, Lucka je bude dělat stejně, ale my jsme si to vybrali dobrovolně, nikdo nás nepostavil před hotovou věc. Nevím proč by to měla dělat povinně celá republika :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.11.11 20:28
Proa
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání. :roll: Myslím, že té integrace už bylo až až.

Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.11.11 20:29
Dajdula píše:
jenny.fields píše:
Dajdula píše:
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání. :roll: Myslím, že té integrace už bylo až až.

Tak tak. Nedovedu si představit, jak chtěj integrovat dítě s těžkou dysfázkou bez asistenta a mnohdy by to byl problém i s tím asistentem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.11.11 20:30
adlif57 píše:
Proa
Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.

A s nima pak jako dělaj, když tu školu nezvládaj 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin