Jak to bude se školstvím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1749
17.11.11 20:30
adlif57 píše:
Proa
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání. :roll: Myslím, že té integrace už bylo až až.
Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.

To jsem nevěděla, ale co se stane pak? Když už propadnutí vyčerpají, ale nebudou prostě nic umět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.11.11 20:41

Postoupi do dalsiho rocniku. A vetsinou jdou do zvlastni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
17.11.11 20:42
adlif57 píše:

KTERA UZ NEBUDE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
17.11.11 20:45
farska píše:
adlif57 píše:
KTERA UZ NEBUDE!

Takže budou postupovat a nebudou nic umět. To fakt netuším, jak budu motivovat děti, aby se učili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
17.11.11 20:56

Já už jsem o tomto slyšela, ale naše ředitelka nás uklidňuje, že do toho budou určitě mluvit zřizovatelé a ti si školy zachrání pokud to půjde.
Jinak zrušení zvláštních škol si taky nedokážu představit. Stačí už teď co je ve školách za děti, představa, že tam budou i ti ze zvláštní, no tě bůh.
A min. 26 dětí ve škole, to je taky hrůza. Učila jsem třídu, kde bylo 32 dětí a byly fakt vychovaný a učit tam šlo celkem dobře. Teď jsou rozdělený na dvě třídy a učí se v nich úplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.11.11 21:00

Nic s nimi nebude, dětem, které by patřily do zvláštní a kde by jim bylo lépe - učí se učivo zohledňujíci jejich potřeby a intelekt, menší kolektiv, učitel na ně má více času, se vytvoří tzv. individuální plán, který je bude provázet celou ZŠ, to znamená, že např. vyjmenovaná slova se bude učit v 8.tř. atd., nechápu, jak se tohle může zvládnout - ve třídě se vám sejde např. - 3 děti s individuáním plánem, v průměru 2-3 děti s SPU /dyslexie,…/ dále děti nadané atd. Prostě jim jde o prachy - šetřit, šetřit, šetřit a rušit, bohužel je to na úkor našich dětí. Opět jedna z „Dobešáren“
jedna nahlížející mamča učitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.11.11 21:02

Nic s nimi nebude, dětem, které by patřily do zvláštní a kde by jim bylo lépe - učí se učivo zohledňujíci jejich potřeby a intelekt, menší kolektiv, učitel na ně má více času, se vytvoří tzv. individuální plán, který je bude provázet celou ZŠ, to znamená, že např. vyjmenovaná slova se bude učit v 8.tř. atd., nechápu, jak se tohle může zvládnout - ve třídě se vám sejde např. - 3 děti s individuáním plánem, v průměru 2-3 děti s SPU /dyslexie,…/ dále děti nadané atd. Prostě jim jde o prachy - šetřit, šetřit, šetřit a rušit, bohužel je to na úkor našich dětí. Opět jedna z „Dobešáren“
jedna nahlížející mamča učitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.11.11 21:03

Naše školství je velmi velmi nemocné. (Což je korektně vyjádřený názor, že je české školství v pr…)

Zrušení jednotných osnov byla obrovská chyba, ze základních škol vycházení děti s různými znalostmi a mnohé děti jsou tak znevýhodněny v dalším vzdělávání. Mnohé zvláštní školy jsou již dnes nazývané speciální a jejich absolventi běžně pokračují ve studiu na středních školách. Střední školy si je udržují, musí, jsou placené od kusu… No a tito „studenti“ táhnou třídu dolů, pochopitelně. Přidají se k nim ti z méně kvalitních základek (každý kantor na SŠ jich umí pár vyjmenovat) - a ti dobří? ti se holt musí brzdit.

Je mi z toho smutno.

Příspěvek upraven 17.11.11 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
17.11.11 21:04

Tak to jsme teda zděšená :nevim: . Za jak dlouho to mají v plánu?
My budeme spec školu potřebovat, neumím si představit, jak by to probíhalo v normální škole, jak by se tam cítil, kdo by s emu tam věnoval?…

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.11.11 21:09
byron píše:
Tak to jsme teda zděšená :nevim: . Za jak dlouho to mají v plánu?
My budeme spec školu potřebovat, neumím si představit, jak by to probíhalo v normální škole, jak by se tam cítil, kdo by s emu tam věnoval?…

zrovna tady přemýšlím,že pak je nejlepší buď soukromá ZŠ nebo se zbalit a odstěhovat se mimo ČR 8-o 8-o ve třídě 35 dětí??? u nás jich je 8-12

• Citovat
  • Upravit
6926
17.11.11 21:24

Tak já třeba mám tucho, že se zničí střední vrstva - evidentně se pomalu likviduje - a udělají se soukromé ZŠ, nebo soukromí učitelé versus normální základka.
Kdo bude mít prachy, zaplatí si učitele, nebo soukromou školu. Kdo ne, bude docházet do „normální“, horší. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.11.11 21:39

Já bych tak pesimistická nebyla, v skrytu duše doufám, že to tak daleko nedojde, snad budeme mít dost síly říci p.ministrovi, že takhle opravdu NE !!! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.11.11 21:44
rendy76 píše:
Já bych tak pesimistická nebyla, v skrytu duše doufám, že to tak daleko nedojde, snad budeme mít dost síly říci p.ministrovi, že takhle opravdu NE !!! :cert: :cert: :cert:

spíš více odvahy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.11.11 21:52
adlif57 píše:
Proa
Integrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání. :roll: Myslím, že té integrace už bylo až až.
Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.

A co s nima bude, to jako budou mít samý pětky a postoupí dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.11.11 21:54
Gina108 píše:
adlif57 píše:
Proa
A co s nima bude, to jako budou mít samý pětky a postoupí dál?

nee oni pětky mít nebudou, protože budou mít lehčí učivo tak aby ho zvládli takže bez pětek. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin