Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
adlif57 píše:
ProaIntegrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.Myslím, že té integrace už bylo až až.
To jsem nevěděla, ale co se stane pak? Když už propadnutí vyčerpají, ale nebudou prostě nic umět?
adlif57 píše:
Postoupi do dalsiho rocniku. A vetsinou jdou do zvlastni
KTERA UZ NEBUDE!
farska píše:adlif57 píše:KTERA UZ NEBUDE!
Postoupi do dalsiho rocniku. A vetsinou jdou do zvlastni
Takže budou postupovat a nebudou nic umět. To fakt netuším, jak budu motivovat děti, aby se učili ![]()
Já už jsem o tomto slyšela, ale naše ředitelka nás uklidňuje, že do toho budou určitě mluvit zřizovatelé a ti si školy zachrání pokud to půjde.
Jinak zrušení zvláštních škol si taky nedokážu představit. Stačí už teď co je ve školách za děti, představa, že tam budou i ti ze zvláštní, no tě bůh.
A min. 26 dětí ve škole, to je taky hrůza. Učila jsem třídu, kde bylo 32 dětí a byly fakt vychovaný a učit tam šlo celkem dobře. Teď jsou rozdělený na dvě třídy a učí se v nich úplně super.
Nic s nimi nebude, dětem, které by patřily do zvláštní a kde by jim bylo lépe - učí se učivo zohledňujíci jejich potřeby a intelekt, menší kolektiv, učitel na ně má více času, se vytvoří tzv. individuální plán, který je bude provázet celou ZŠ, to znamená, že např. vyjmenovaná slova se bude učit v 8.tř. atd., nechápu, jak se tohle může zvládnout - ve třídě se vám sejde např. - 3 děti s individuáním plánem, v průměru 2-3 děti s SPU /dyslexie,…/ dále děti nadané atd. Prostě jim jde o prachy - šetřit, šetřit, šetřit a rušit, bohužel je to na úkor našich dětí. Opět jedna z „Dobešáren“
jedna nahlížející mamča učitelka
Nic s nimi nebude, dětem, které by patřily do zvláštní a kde by jim bylo lépe - učí se učivo zohledňujíci jejich potřeby a intelekt, menší kolektiv, učitel na ně má více času, se vytvoří tzv. individuální plán, který je bude provázet celou ZŠ, to znamená, že např. vyjmenovaná slova se bude učit v 8.tř. atd., nechápu, jak se tohle může zvládnout - ve třídě se vám sejde např. - 3 děti s individuáním plánem, v průměru 2-3 děti s SPU /dyslexie,…/ dále děti nadané atd. Prostě jim jde o prachy - šetřit, šetřit, šetřit a rušit, bohužel je to na úkor našich dětí. Opět jedna z „Dobešáren“
jedna nahlížející mamča učitelka
Naše školství je velmi velmi nemocné. (Což je korektně vyjádřený názor, že je české školství v pr…)
Zrušení jednotných osnov byla obrovská chyba, ze základních škol vycházení děti s různými znalostmi a mnohé děti jsou tak znevýhodněny v dalším vzdělávání. Mnohé zvláštní školy jsou již dnes nazývané speciální a jejich absolventi běžně pokračují ve studiu na středních školách. Střední školy si je udržují, musí, jsou placené od kusu… No a tito „studenti“ táhnou třídu dolů, pochopitelně. Přidají se k nim ti z méně kvalitních základek (každý kantor na SŠ jich umí pár vyjmenovat) - a ti dobří? ti se holt musí brzdit.
Je mi z toho smutno.
Příspěvek upraven 17.11.11 v 21:05
Tak to jsme teda zděšená
. Za jak dlouho to mají v plánu?
My budeme spec školu potřebovat, neumím si představit, jak by to probíhalo v normální škole, jak by se tam cítil, kdo by s emu tam věnoval?…
byron píše:
Tak to jsme teda zděšená. Za jak dlouho to mají v plánu?
My budeme spec školu potřebovat, neumím si představit, jak by to probíhalo v normální škole, jak by se tam cítil, kdo by s emu tam věnoval?…
zrovna tady přemýšlím,že pak je nejlepší buď soukromá ZŠ nebo se zbalit a odstěhovat se mimo ČR
ve třídě 35 dětí??? u nás jich je 8-12
Tak já třeba mám tucho, že se zničí střední vrstva - evidentně se pomalu likviduje - a udělají se soukromé ZŠ, nebo soukromí učitelé versus normální základka.
Kdo bude mít prachy, zaplatí si učitele, nebo soukromou školu. Kdo ne, bude docházet do „normální“, horší. ![]()
Já bych tak pesimistická nebyla, v skrytu duše doufám, že to tak daleko nedojde, snad budeme mít dost síly říci p.ministrovi, že takhle opravdu NE !!!
![]()
rendy76 píše:
Já bych tak pesimistická nebyla, v skrytu duše doufám, že to tak daleko nedojde, snad budeme mít dost síly říci p.ministrovi, že takhle opravdu NE !!!![]()
![]()
spíš více odvahy ![]()
adlif57 píše:
ProaIntegrují je a oni budou propadat a propadat a integrovat s mladšíma a mladšíma, takže nakonec nebudou mít ani zákl. vzdělání.Propadnout mohou pouze 2 x za 9 let. Jednou an prvním stupni a jednou na druhém. Více to není možné.Myslím, že té integrace už bylo až až.
A co s nima bude, to jako budou mít samý pětky a postoupí dál?
Gina108 píše:adlif57 píše:A co s nima bude, to jako budou mít samý pětky a postoupí dál?
nee oni pětky mít nebudou, protože budou mít lehčí učivo tak aby ho zvládli takže bez pětek. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.