Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kde je podle Vás v Praze a okolí největší nedostatek míst v mš či jeslích? Mám v plánu otevřít předškolní zařízení, jen nevím, kde by se to nejvíce hodilo, kde by to nejvíce pomohlo. Děkuji.
Mgr.Beranová
a bechtěla by jste víc na sever Čech?
Tu je také nedostatek ![]()
Zuzaniera píše:
Kde je podle Vás v Praze a okolí největší nedostatek míst v mš či jeslích? Mám v plánu otevřít předškolní zařízení, jen nevím, kde by se to nejvíce hodilo, kde by to nejvíce pomohlo. Děkuji.
Mgr.Beranová
Ahoj. Na tvém místě bych zkusila projít všechny pražské MČ a zjistila, kolik bylo nepřijatých dětí. Možná by stačilo obvolat nebo obeslat maily
. Myslím, že tady to zas tak objektivně nezjistíš. U nás tato informace kdysi i vyšla v měsíčníku, který míváme pravidelně ve schránce.
obratila bych se primo na zrizovatele skolek, kolik mist maji nedostatek a kde…
mylim ze by nemel byt problem ti to sdelit ![]()
treba u nas v JBC brali i deti 2,5 roku stare a i jesle jsou, tady to potreba neni ![]()
Rekla bych, ze spatne na tom jsou i satelity v okoli Prahy - prestehovali jsme se do Jesenice a deti je tu spousta a stale se sem stehuji dalsi mlade pary a rodiny s malymi detmi - prumerny vek obyvatel obce je 35 let (nasla jsem na http://www.mistopisy.cz/…ce_2241.html )
Ostatni satelity na tom budou urcite podobne - pripomina mi to prazska sidliste z dob meho detstvi.
Tak tady by podle me byl zajem urcite - nastehovali jsme se do novych bytovek, vsichni sousedi jsou mladi (jen jeden soused v dome je narozen v sedesatych letech, nekolik v sedmdesatych a vetsina v osmdesatych detech). Skoro ve vsech bytech maji aspon jedno dite anebo maji zenske tehu brisko. Kocarkarna byla narvana uz kdyz byla nastehovana sotva ctvrtina bytu. Nam uz se kocar do kocarkarny nevejde, musime ho nechavat ve sklepe - a nejsme jedini.
Naopak duchodce tu clovek skoro nevida.
já jelikož nyní bydlím na Praze 8..přemýšlela jsem samozřejmě nejprve o ní a taky o Pze 9..ale otevřená jsem všem možnostem. Je pravda,že o těch satelitech jsem taky již četla, že je to bída..není pro mne problém se orientovat i tam.. Děkuji Vám moc za pomoc ![]()
Zuzaniera píše:
Mgr.Beranová
proboha to už jste milion padesátá
fakt máte pocit,že je ještě nutné další soukromé školky v Praze?
Ujišťuji Vás ,že nejsou zlatý důl ![]()
s tím ani nepočítám, že by to byl zlatý důl;) spíš mne nebaví přístup některých státních
Zuzaniera píše:
s tím ani nepočítám, že by to byl zlatý důl;) spíš mne nebaví přístup některých státních
ale i soukromých je stovky
jak houby po dešti rostou. já osobně Vás od záměru spíše odradím,dnes když už nemáte vybudovanou pozici a reference naplníte tak z poloviny a budete bojovat o přežití ,navíc je to v zákulisí velice špinavý boj viz např. jiná diskuze maxíkovy školky ,jahodnice,kindergarten aj… praktiky jsou více a více drsnější a zákonné požadavky na školky velice vzrostli (např. definice krátkodobého a dlouhodobého hlídání)
Ještě bych doporučila krom nepřijatých dětí zjistit případné další možnosti. Konkrétně na P8 jsou jesle a několik soukromých školek (s dobrou pověstí). Ovšem ne každý na soukromou školku má (i když by ji třeba volil radši než státní).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.