Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem byla zatím jen 2× a nic moc mi nepomáhá
Uvidím po více návštěvách Chtěla doporučení od psychiatra, to první sezení trvalo dýl, kvůli seznámení, sepsání věcí, atd. byla jsem tam cca 1,5h.- 2h.
Na všechno se mě vyptávala a říkala, co bych měla a neměla dělat, ale asi jsem čekala víc - že poradí jak na to ![]()
Snažím se z toho vykroutit, ale vždycky mě přemluví na další objednání
![]()
Asi je lepší zkusit jich víc, než si s někým sedneš ![]()
Anonymní píše:
Já jsem byla zatím jen 2× a nic moc mi nepomáhá![]()
Uvidím po více návštěvách Chtěla doporučení od psychiatra, to první sezení trvalo dýl, kvůli seznámení, sepsání věcí, atd. byla jsem tam cca 1,5h.- 2h.
Na všechno se mě vyptávala a říkala, co bych měla a neměla dělat, ale asi jsem čekala víc - že poradí jak na to
Snažím se z toho vykroutit, ale vždycky mě přemluví na další objednání![]()
![]()
Asi je lepší zkusit jich víc, než si s někým sedneš
Hmmm, já celkem nikdy nezažila, že by psycholog nějak radil. Je to spíš o tom, že se vypovídáš a ona tě cílenými otázkami někam nasměruje..
Ahoj, u psychologa jsem byla 4×. Partner se také léčí na deprese a jeho psycholog navrhl, že by bylo dobré, kdybych tam zašla i já. Doporučení jsem měla od praktické lékařky. První návštěva trvala skoro 2 hodiny - vyprávěla jsem hodně o sobě, své rodině, vztahu s partnerem. Další návštěvy bylo povídání o všem možném, ale hlavně o depresích. Měla jsem vždy nějaké otázky a on mi pomáhal zodpovědět. Můžu říct, že mi ty návštěvy pomohly partnerovy stavy pochopit. U nás v nemocnici to funguje tak, že chodíš k psychologovi i psychiatrovi. Dej na doporučení někoho, kdo psychologa navštěvuje. Držím palce, ať se ti daří líp. Martina
Já byla u psychologa, řekl, že na další sezení mám mít doporučení od praktického lékaře. Nepomohl mi. Sezení trvalo 60min, jen sjme si povídali, resp. já se vypovídala a psycholog se jen ptal, pak řekl, kdy mám přijít zase. Takže to bylo jen o tom vypovídání se. Pak jsem navštívila psychoterapeuta, sezení trvalo cca 100min., platila jsem, už nevím kolik. Ten mi pomohl, ptal se, já odpovídala, poradil, nasměroval, naučil triky jak se zbavit svých problémů, pochopit proč jsou nebo proč vznikly. Nyní jsem jiný člověk. Takže za sebe doporučuju právě psychoterapeuta.
Chodila jsem k psycholožce i k psychiatrovi, psychiatr napsal jen recepty a to bylo vše, přesně jak píšeš. Kdežto psycholožka byla hodná, naslouchala a dokázala i uklidnit a poradit. Jedno sezení bylo na tu hodinku, kdy ona dala pár otázek a já jsem mluvila a mluvila, nezastavovala mě, nechala mě vše doříct, až pak padly doplňující dotazy.. Na konci sezení proběhlo shrnutí, a mluvila chvilku ona..
Byla jsem s ní a tímto systémem spokojená
![]()
Ahoj!
za prvé si myslím, že v dnešní době by měl mít svého psychologa v podstatě každý ![]()
já k němu taky jezdila… i když jsem se ze začátku hrozně styděla, byla jsem v prváku na vejšce, tak mi přišlo, že takhle mladý člověk nemůže být psychicky na dně… Doporučení jsem měla od obvodní lékařky. byla jsem tam jen několikrát a přesto mi to velmi pomohlo! nasměroval mě tak, abych si na řešení vždycky přišla sama… byl opravdu perfektní! takže za sebe doporučuju
mně to určitě pomohlo a jsem teď tak nějak smířenější, myslím, že bylo pro mě důležité překonat i ten „stud“ a zajít k němu… když najdeš toho správného, bude to fungovat ![]()
Dobry den.
Potřebovala bych poradit. Pomůže psycholog začínajícímu gemblerovi nebo se s tím musí obrátit jinam.
Předem moc děkuji za odpověd
@Sofcaa Pokud si začínající gambler chce nechat poradit, pak ano. Pokud už by to byla rozjetá závislost, určitě by doporučil rozumný další postup případně specializované zařízení.
Ahoj, můžu poprosit zkušenosti s psychologem? Jak probíhá první návštěva? Jsem docela stydlivá a před cizíma lidma se mi nechce mluvit.
Pomohl vám psycholog?
@Anonymní píše:
Ahoj, můžu poprosit zkušenosti s psychologem? Jak probíhá první návštěva? Jsem docela stydlivá a před cizíma lidma se mi nechce mluvit.Pomohl vám psycholog?
To asi bude záležet psycholog od psychologa, a také na tom, s čím tam za ním jdeš
Někdy se vyplatí docházet na psychoterapii. Fakt záleží na tom, co potřebuješ
A stydlivost je normální, ostych může cítit i někdo, kdo normálně stydlivý není, obzvlášť, když jde někam poprvé, a neví, co čekat. S tím se počítá.
Ahoj holky,
raději anonymně, nepotřebuji aby tohle o mně někdo věděl
Už několik let se léčím s depresí, beru léky, docházím k psychiatrovi. Problém je, že ty deprese jsou důsledkem mých různých jiných psychických problémů, maladaptivních vzorců chování, kterých nejsem schopná se zbavit atd…pořád se motám v kruhu a nevím jak z toho ven. Jsem z toho čím dál víc zoufalá a potřebovala bych s tím něco dělat. Jenže psychiatr s tímhle moc nepomůže, ten jen napíše léky a léky neřeší příčinu, takže jsem si říkala, že bych třeba navštívila psychologa. Ale nevím jestli by to k něčemu bylo. Chci se zeptat, jestli s tím někdo máte zkušenosti, jak dlouho trvá jedno sezení, jak to probíhá, jestli je potřeba nějaké doporučení, jestli to někomu pomohlo.
Díky
třeba Bára