Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jsem tu celkem nová a nevím zda tu podobné téma je. Chtěla jsem se zeptat jek jste to měly v těhotenství s kouřením.Já jsem před otěhotněním dost kouřila. Když jsem otěhotněla omezila jsem to z krabičky a půl denně na 5 cigaret a úplně přestat se mi podařilo až teď v 6měsíci. I když už nekouřím mám pořád výčitky. A stále myslím na to že bych si potřebovala zapálit. Navíc mám pocit že od chvíle co nekouří mám mnohem horší „hormonální záchvaty“. Napište mi nějaké svoje zkušenosti a jak jste se dokázaly zbavit chuti na cigaretu. Děkuji a přeji vám vše nej ![]()
Ahoj, já to měla tak, že jsem byla v práci do 6.tt a tam jsem kouřila,ale stáhla jsem to tak na 4 denně a potom co jsem byla doma první den tak už jsem si prostě nezapálila…Myslela jsem na Kubu a nechtěla jsem, aby měl potíže spojené s kouřením.První cigaretu jsem si dala v jeho 9 měsících.Dneska si tu nějakou za den dám, cca 2-3.
Já přestala kouřit, hned ten den, co jsem uviděla // na testu..a podařilo se mi to snadno, prostě jsem si říkala, že v sobě nosím mimi a že jsem mu dost škodila doteď, no a prostě už jsem si nezapálila..a to teda musim říct, že teď v 7. měsíci bejvá ta chuť někdy dost velká, ale držím se ![]()
Ahojky,
myslím, že je skvělé, že se ti povedlo přestat úplně. Já jsem nekuřák a nerada vidím těhotné, co kouří. Teď to prostě jenom musíš vydržet, nejlépe už nikdy nezačít (já přestala kouřit před 10-ti lety a od té doby jsem neměla ani jednu a jsem spokojená). Všechny ty stavy, kdy máš chuť na cigaretu ustoupí, hodně tím ušetříš
. Pokud je jinak v těhu vše v pořádku, miminko roste jak má, tak si to nevyčítej. Jsou i horší věci než kouření.
Držím moc palce ať to vydržíš a pokud bude velká chuť, mysli na mimi a nato, jak by mu to mohlo ublížit.
Barča ![]()
Já přestala dva měsíce před tím než jsme se začali snažit o mimčo a přestala jsem právě kvůli tomu, otěhotněli jsme hned napoprvé
a nekouřím, ale chutě jsem pořád, furt a stále, jen vím, že kvůli mimouškovi si nezapálím. Pak ještě kojení a předpokládám, že budu kouřit znova
Již jsem to jednou vydržela dva roky, ale myslela jsem na cigaretu snad pořád, tak jsem to porušila. Já kouřila fakt dost, pak už jsem si musela dávat dvě po sobě, aby ta chuť byla uspokojená
Pomohlo mi, že jsem myslela na budoucí miminko a taky to, že manžel přestal měsíc po mě a to zcela sám od sebe
![]()
Já jsem přestala už v době, kdy jsme se rozhodli pro mimi. Půl roku nám to trvalo, než se zadařilo. Mám pevnou vůli
. No a kdy jindy budu mít větší motivaci přestat? Už nikdy. Snad po porodu nezačnu!
Chutě ale nemám.
Chápu ale, že to není jednoduché přestat. ![]()
my to s manželem vyřešili e-cigaretou
. nechutná sice jako normální cigareta,nikotin obsahuje,ale ne te dehet atd. a halvně to nesmrdí. já už nekouřím skoro ani tohle. můžu jen doporučit, ale jen trochu dražší kousky, ty levné kolem 300,– nestojí z anic.
ja sem prestala tak cca v 2 mesici uplne…koupila sem si mentolky kery mi nechutnaji hned po tom co sem zjistila ze jsem tehotna a dovolila sem si jen to. a behem dvou mesicu sem prestala uplne.
tak já nikdy nekouřila nějak moc, asi právě proto mi to během těhu přestalo nějak chutnat
nezapálila jsem si klidně dva týdny, prostě nebyla chuť. Teď jsem zpátky na svých 2-3 denně, ale nekojím
Já se snažila přestat už před otěhotněním…tak 14dní jsem nekouřila, ale pak jsme jeli na dovču a za večer jsme vybafli s miláčkem celou krabku..Za 14dní jsem zjistila, že jsem v tom a sekla jsem s tím…Jo a chutě byli..to jo..hlavně když jsem měla nerva..taky se mi v noci zdálo, že kouřím a piju kafe
Jen doufám, že po kojení nezačnu..přítel kouří, ale minimálně..Je to hnus..a ani se mi nelíbí pohled na maminku s miminkem nebo malym děckem…v jedné ruce cígo a v druhé ručičku prcka..
Snaž se to zhnusit sama sobě!!! Říkej si samá negativa!!! Já mám docela slabou vůli…ale kvůli prckovi cokoli ![]()
ja jsem si koupila hodne slabe cigara a z cca 12 denne jsem to stahla na 1-2, ale snazim se radsi spat, abych ani nemela chut.. Kdyz mi je soufl, tak je to dobry, to chut ani nemam.. ale jak mi je dobre, tak je to priserny
stydim se a bojuju.. myslela jsem si, jak to bude snadny, ze prestanu, az budu v tom..jo a houby.. dala bych si par facek ![]()
Já jsem teda byla celkem kuřačka před těhotenstvím. Když mi gynekolog řekl, jste těhotná tak jsem si zapálila svou doufám poslední cigaretu. Byly to sakra těžký chvilky kdy jsem si strašně chtěla zapálit, ale mně jediné co pomohlo byla myšlenka na to malé v bříšku. 6e mu tím škodím což je samozřejmě pravda a pokaždé jsem si tu cigaretu zakázala. Po jisté době chut totálně odezněla. Spíš mi cigarety ted dost smrdí a hlavně můj muž mi smrdí
on totiž nepřestal, což mi nevadí. Jestli chceš opravdu přestat zkus to samé představ si co to miminku může způsobit a že se ti narodí ,,kuřák" … a vždycky si to zakaž. Přeju pevný nervy!!
Ahoj, tak já před otěhotněním taky kouřila docela hodně ale hned jak jsem viděla ty // tak jsem přestala, je teda pravda že mi to ze začátku vůbec nechutnalo ted jsem 31tt a chutě mam a občas si dam jednu ale max 2 za den víc ne a to už si nadavam ale jsou dny kdy si nezakouřim ani jednu..
Ahoj, tak já před otěhotněním taky kouřila docela hodně ale hned jak jsem viděla ty // tak jsem přestala, je teda pravda že mi to ze začátku vůbec nechutnalo ted jsem 31tt a chutě mam a občas si dam jednu ale max 2 za den víc ne a to už si nadavam ale jsou dny kdy si nezakouřim ani jednu..