Pásový opar v těhotenství

12735
23.8.11 08:42

Pásový opar v těhotenství

Ahojte holky můj tchán se tu v neděli na chvíli zastavil, ale zjistil, že má na zádech nějakou vyrážku tak jel raději domů. Dnes mi psal, že byl u lékaře a má pásový opar, už jsem volala dětské, že dcerka 2 roky může maximálně mít neštovice a u mě říkala, že jsem je již prodělala, takže bych měla být imunní, jsem v 17tt nevíte zda-li je možnost, že by to mohlo uškodit miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Raďulle
23.8.11 08:47

Ahoj, tuto situaci znám, taky jsem byla zrovna v 17 tt když tchán chytil pasový opar.
Nemělo by to ublížit tobě ani miminku, hlavně se ale vyhni osobnímu kontaktu, nějakému obejmutí, nebo podání ruky, my se navíc v té nejhorší době stýkali jen venku, nechodili jsme k nim do bytu ale jen na zahradu.. pro jistotu.
Bez problému tchána uschopnili asi po týdnu, tudíž to asi není až tak chytlivé…
Pokud si měla neštovice v dětství, tak bys to chytit neměla…
 http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
12735
23.8.11 08:48

Já jsem se mu právě pak už clonila, ale jak přijel tak mi dal pusu na tvář a podal mi ruku. Achjo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12882
23.8.11 08:49

Hlavně nakazit se pásovým oparem není vůbec jednoduché, já na něj nedostala ani neschopenku. Takže se vůbec nebo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12882
23.8.11 08:50
LadyRebeka píše:
Já jsem se mu právě pak už clonila, ale jak přijel tak mi dal pusu na tvář a podal mi ruku. Achjo :zed:

Z toho pásový opar fakt nechytíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
23.8.11 08:51

Mag mi nejde o mě ale o mimčo, ale díky moc za uklidnění. Budu se modlit aby v případě dceřiných neštovic nebyl nějaký šílený průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12882
23.8.11 08:52
LadyRebeka píše:
Mag mi nejde o mě ale o mimčo, ale díky moc za uklidnění. Budu se modlit aby v případě dceřiných neštovic nebyl nějaký šílený průběh.

No to já chápu, ale aby došlo k přechodu na mimčo, tak bys ho musela mít ty, fakt se nestresuj :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
23.8.11 08:55

já si taky myslím že se nemáš čeho bát, ono pásový opar a neštovice, jsou vlastně totéž ale v jiném stádiu, na netu jsou o tom celkem dobré články, já jich taky četla hodně.
My jsme minimální kontakt omezili hlavně na tchánovo přání… nechtěl mě nijak ohrozit, ale taky si myslím že jedním polibkem a podáním ruky se nenakazíš

posurfuj trošku na netu, tam je krásně napsáno jak se vlastně dostaneš k pásovému oparu a jakou to má spojitost s neštovicema

• Citovat
  • Upravit
12735
23.8.11 09:00

Holky díky moc jsem se uklidnila, ted zase můžu stresovat aby malá neměla nějaký šilený průběh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
23.8.11 12:14

Já měla pásový opar,když byl synovi asi rok.Ptala jsem se dětský doktorky jestli to může malej chytit,jestli zavést nějaké opatření.No a ona mi řekla,že to nemůže chytit.Tak jsem to neřešila a nic opravdu nedostal.Ale já ho tedy podchytila včas,takže jsem neměla ještě puchýřky a brala jsem herpesin v tabletách…

• Citovat
  • Upravit
kika 2
23.8.11 12:15

jo a ten pásák v těhotenství,když už jsi měla opar taky prý nevadí.Už jsou v těle protilátky.

• Citovat
  • Upravit
12735
23.8.11 12:52

Já jsem opar neměla, jen neštovice což je prý to samé. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
23.8.11 13:17

on ten pásák je jakoby stený virus ale jinak se projeví než neštovice, když si prodělala neštovice v dětství, tak při styku s pásovým oparem máš vlastně protilátky, tudíž se nenakazíš infekcí, ale může se stát, že vlastně neštovice nechávají v organizmu nějaké své pozůstatky a ty se při nějakém třeba větším stresu můžou projevit jako pásový opar.
toť ve zkratce, ale lepší je si přečíst nějakou odbornou literaturu, na netu je toho hafo

Přečti si třeba toto :
http://nemoci.vitalion.cz/pasovy-opar/
je to hned ze začátku krásně popsáno
a pokud se ti to nebude chtít číst tak je tam dále uvedeno že člově s pásovým oparem by se sice těhulce měl vyhnou, ale že daleko větší riziko je při styku s neštovicemi…

• Citovat
  • Upravit
kika 2
23.8.11 21:56

Já to zblbla,chtěla jsem napsat,že když jsi měla už neštovice ne opar

• Citovat
  • Upravit
42
11.8.12 09:29

Ahoj, ráda bych se zeptala, mám týden do odchodu na MD a moje kolegyně mají doma nemocného pásovým oparem. Já mám strach abych to nepřenesli na mě i když obě jsou zatím zdravé. Je možné abych to jen přenesli aniž by onemocněli? Nevím co mám dělat, bojím se o miminko. Jinak všichni počítají s tím, že budu chodit ještě ten týden do práce a já to slíbila, ale teď mám opravdu velký strach. Plané neštovice jsem prodělala. Prosím napiště mi své názory a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí