Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše: Více
Nejsem si jista, ale jedna pisatelk tady timhle stylem pise, proklada to rada anj, uz to tu drive probehlo..
@lilith1 píše: Více
taky mám pocit, že stejné téma tady jede už poněkolikáté
No tak az se ti zase pripomene, tak mu to taky osrdickuj, rovnou ho bez odpovedi zablokuj a bouchni sano, ze jsi konecne na dobre ceste dospet. Co z toho ma - satisfakci jak malo ti staci ke stesti, abys to vnimala jako povzbuzeni ho znova zacit nahanet, zadnou vedu v tom nehledej.
Jak jsou v tom tyhle ghostovací fáze tak je to nejspíš namotávač a těm jen dělá dobře udržovat si otevřené příležitosti. Mají nějaký problém sami se sebou a tím že si udržují takový „harém“ si dodávají sebevědomí.
Jinak já měla kdysi platonickou lásku napříč republikou. Byli jsme admini na stejném fóru. Ale nikdy nebyl správný čas. Nejdřív měl vztah jeden, potom druhý. Trvalo to několik let. Pak jsme tomu už už chtěli dát šanci a mě došlo, že už ne. Že já jsem za ty roky jiná osoba a už se k sobě nehodíme.
Ale nikdy jsme se neghostovali. Vždycky jsme si tu pauzu dali po oboustranné promluvě, že tomu dáme šanci zas někdy jindy.
Radím tyhle s tendencí přestat existovat ignorovat. Člověka z toho bolí břicho.
Jeho určitě těší vědomí, že tě " má".
Ale co je to probůh za charakter, když se využívá v tom, jak tě tou nedostupností a ghostovaním mučí?
Tohle je trochu o tvé sebeúctě - proč si tohle necháš líbit? Vzpomínky, nostalgie- ok.bla bla…ale co když ti způsob jeho komunikace dlouhodobě nevyhovuje?
Možná je načase zariskovat: rázně se vůči takové komunikaci ohradit a trvat na svém. A buď se to ukončí, nebo zlepší.
Já si myslím, že v těch různých mezidobích má partnerku. A kdyby ne, tak se přikláním k většině, že si tě udržuje v pozoru, ale nic víc nemá zapotřebí - tam bych nehledala chybu u sebe, někteří to tak bohužel mají, že stačí jim jen si vypisovat a vídat se nepotřebujou. A od takových radši rychle pryč, než tě úplně namotá a pak zjistíš, že je to vlastně úplně k ničemu.
Naprosta ztrata casu…venuj se radeji sobe, bez si zacvicit, na kafe, prochazku a udelas nejlip ![]()
Jen takový zvědavý dotaz, jsou ti vaši pánové v Evropě, nebo je to vztah přes kontinent/oceán? Protože v rámci Evropy se jde scházet docela dobře a celkem často. Letenky nejsou drahé. ![]()
@Anonymní píše: Více
V Evropě. Právě, že by to podle mě v pohodě šlo. Asi ne mít úplně vážný vztah, ale scházet se ano.
My jsme hráli takovou divnou hru, že jsme ve městě toho druhého náhodou. A když mě ty náznaky přestaly bavit a navrhla jsem, že se prostě sejdeme, pak to neklaplo :-/
Ahoj, moc děkuji všem, kdo mi odpověděli na původní dotaz namísto posmívání a kárání.
Že jsem trapná, je to zbytečné, dětinské apod. samozřejmě vím. Ani se tím nijak moc netrápím, kupodivu mám v životě jinak dost co na práci a za to, že otravuju s blbinou jsem se omluvila hned na začátku.
Dotaz směřoval opravdu jen k - pro mě nepochopitelné - psychologii tohoto typu komunikace. Myslím si, jako mnozí, že dotyčný má partnerku, nebo možná partnerky, s pauzami, ve kterých je vůči mě aktivnější. Bylo to tak ostatně i v mém případě, ale já se aspoň svůj vztahový status snažila nějak naznačit. Musí tam ale být něco víc, skutečně tedy asi nějaká satisfakce jen z toho vědomí, že má někoho takto „namotaného“. Já toho člověka za ty roky už trochu znám a nechci si myslet, že by mě záměrně trápil, podle mě si vůbec neuvědomuje, že to může být nepříjemný.
Asi má trochu horší sociální a emoční inteligenci, ale jinak mi připadá hodný.
Díky a mějte se. Za rady děkuju také, už mu samozřejmě nepíšu.
@Ruxas píše: Více
Trochu smutný příběh, ale to je asi život. A jak jste to poznali, že byste tomu mohli dát šanci, normálně jste si to řekli / napsali?
@Anonymní píše: Více
Ano. Oba jsme byli volní a v situaci, kdy by to šlo. A mluvili jsme o tom.
Já to jako smutný příběh nevidím. Ani jsem to nikdy tak necítila.
Spíš než přemýšlet nad tím, proč to dělá on, bych se zamyslela nad tím, proč to děláš sama - proč se vnucuješ cizinci, kterého ani neznáš, a který tě má úplně na salámu a není schopný ani normálně odpovědět? Bojíš se běžných zdravých vztahů? Z čeho pramení tvá nulová sebehodnota?